2310 932420 - 932473 - 932481 paskedi@paskedi.gr

Τα Επιτεύγματα του ΠΑΣΚΕΔΙ – 15 χρόνια γεμάτα επιτυχίες

 • Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ σας καλωσορίζει στη σελίδα των επιτευγμάτων και σας εύχεται Καλή πλοήγηση

Το 2004 ήταν η χρονιά που γεννήθηκε το ΠΑΣΚΕΔΙ. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε καταξιωθεί πλέον στην συνείδηση του κλάδου και αυτό αποδεικνύεται με την αθρόα εγγραφή νέων μελών από διάφορες περιοχές της Χώρας, οι οποίοι πληροφορήθηκαν τα επιτεύγματά μας, όπως:

2004

 • Με γραπτό αίτημα (Α.Π. 103/3-11-2004), ο ΠΑΣΚΕΔΙ, ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης,  την Διαχείριση της ανατύπωσης και της διανομής ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στον κλάδο, των ‘’οδηγού υγιεινής για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, διασκέδασης και ζαχαροπλαστικής’’, της  αφίσας και του ‘’εγχειριδίου βασικών αρχών υγιεινής’’ του ΕΦΕΤ, που η ΠΟΕΣΕ τα πουλούσε και συνεχίζει να τα πουλά στον κλάδο προς 22 Ευρώ το σετ. Στις 17 Ιανουαρίου 2005 το ΠΑΣΚΕΔΙ με επιστολή του στον ΕΦΕΤ κατακεραυνώνει την ΠΟΕΣΕ και κατηγορεί ανοικτά τον ΕΦΕΤ για συγκάλυψη και στην απόφαση 5/21-1-2005 του ΕΦΕΤ, δίδεται η έγκριση στο αίτημα του ΠΑΣΚΕΔΙ, να τα διανείμει μέσω των περιοδικών και μέσων προβολής που διαθέτει. Μετά από αυτή την πρώτη νίκη του ο ΠΑΣΚΕΔΙ, δέχεται επίθεση από την ΠΟΕΣΕ, γιατί χάνει έσοδα και με ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ, προσπαθεί να διαλύσει το ΠΑΣΚΕΔΙ, αλλά στο Δικαστήριο που ακολουθεί δικαιώνεται το ΠΑΣΚΕΔΙ. Στο συγκεκριμένο Δικαστήριο εξουσιοδοτημένοι μάρτυρες από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ ήταν οι: Μπουραζάνης Χαράλαμπος Πρόεδρος του Σωματείου Δράμας, Παππάς Αντώνιος Πρόεδρος του Σωματείου Έδεσσας, Τσαπατσάρης Γρηγόριος Πρόεδρος του Σωματείου Γρεβενών, Αθανασούλας Μιχαήλ Πρόεδρος του Σωματείου Κατερίνης, Χατζηβλασίου Θεοδόσιος Ταμίας του Σωματείου Κομοτηνής, Γκόφας Παναγιώτης Μέλος του Σωματείου Θεσσαλονίκης.
 • Ο ως άνω μάρτυρας υπέρ της ΠΟΕΣΕ και κατά του ΠΑΣΚΕΔΙ, Γκόφας Παναγιώτης, Μέλος του Σωματείου Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Ιδιοκτήτης της γνωστής ψαροταβέρνας ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ, πριν από 1,5 χρόνο ήταν Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ για 3 συνεχόμενα χρόνια, αλλά τον εξανάγκασε το Δ.Σ. να παραιτηθεί του αξιώματός του, 3 μήνες μετά την νέα επανεκλογή του, επειδή, από μια μαγνητοφωνημένη κασέτα που άκουσαν, πείστηκαν πως ο Γκόφας διέπραξε υπεξαίρεση, που προέρχονταν από την πώληση των Εγχειριδίων του ΕΦΕΤ, διαβάστε και το ΕΞΩΔΙΚΟ που του έστειλαν, μετά από ένα δικό του που τους κοινοποίησε. Την επίμαχη κασέτα άκουσαν και γνώριζαν το περιεχόμενό της οι: Ζηνέλης Κωνσταντίνος Ά΄Αντπρόεδρος (Χαλκίδα), Τσάκος Ιωάννης Β΄Αντιπρόεδρος (Πειραιάς), Καββαθάς Γιώργος Γενικός Γραμματέας (Αγία Παρασκευή Αθήνα), Μαρμαγκιώλης Ευάγγελος Ταμίας (Αλμυρός Βόλου), Παναγιωτόπουλος Δημήτριος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας (Τρίκαλα), Βάσιος Νικόλαος Υπεύθυνος Κινητοποιήσεων (Άρτα), Σταυρόπουλος Ιωάννης Υπεύθυνος Τύπου και Ενημέρωσης (Πάτρα), Τσαπατσάρης Γρηγόρης Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων (Γρεβενά), Αθανασός Απόστολος Μέλος (Βόλος), Αργυρόπουλος Αργύρης Μέλος (Κομοτηνή), Κουζούπης Ιωάννης Μέλος (Σύρος), Παναγιώτου Χρήστος Μέλος (Εξοχικά Αθήνα). Απόντες ήταν ο κατηγορούμενος Γκόφας Παναγιώτης Πρόεδρος (Θεσσαλονίκη) και ο Παππάς Αντώνης Υπεύθυνος Κοινωνικού Τομέα (Έδεσσα). Οι ως άνω κύριοι, αφού άκουσαν την κασέτα και πείστηκαν πως ο Πρόεδρός τους υπέπεσε στο οικονομικό σκάνδαλο, όφειλαν να τον καταγγείλουν στον Εισαγγελέα, αλλά επειδή ο Γκόφας είχε υπογράψει μάλλον Συμβάσεις με πολλά χρήματα, (που θα τα έχαναν), όπως το Σήμα ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα με τεράστια Κρατική χρηματοδότηση 300.000.000 δραχμών, η Σύμβαση με τους Οργανισμούς GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, με ΄΄προμήθεια΄΄ 3% σε κάθε εγγραφή καταστήματος, από τα στοιχεία μελών που ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν στους Οργανισμούς, σύμφωνα με το Μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν, προτίμησαν δια ψηφοφορίας να μην τον καταγγείλουν, αλλά να διαδώσουν πως αποχώρησε για προσωπικούς και οικογενειακούς του λόγους. Από όσους άκουσαν την επίμαχη κασέτα, γνώριζαν την πράξη του Γκόφα, αλλά την απέκρυψαν, δείτε την σημερινή τους εξέλιξη, μερικών εξ΄αυτών, αλλά και του ίδιου του Γκόφα. Εξέλιξη, που αν έστελναν τον Γκόφα στον Εισαγγελέα, δεν θα υπήρχε.
 • 1) Καββαθάς Γιώργος, (από Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ), Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Πρόεδρος ΠΟΕΣΕπροώθησε τον Γκόφα για την ραγδαία εξέλιξή του, αφού φρόντισε να αποκρύψει πάση θυσία το σκάνδαλο.
 • 2) Γκόφας Παναγιώτης (από κατηγορούμενος για υπεξαίρεση), με την προώθηση και τις ευχές του Γιώργου Καββαθά, χρίστηκε Πρόεδρος της ΕΟΚΕ, Πρόεδρος της μικτής επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας της ΕΟΚΕ, Πρόεδρος του Σωματείου ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, μέλος ξανά της ΠΟΕΣΕ και παρ΄ολίγον Πρόεδρος, πρώην υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμαριάς.
 • 3) Αργυρόπουλος Αργύρης τ. Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Για χρόνια μοναδικός «μάρτυρας» του Γκόφα στα Δικαστήρια που ακολούθησαν. Εξάλλου ήταν ο μόνος που δήλωσε σε Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ Γκοφικός

2005

 • Προσκληθήκαμε από το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bar της Μυκόνου, προκειμένου να τους υποστηρίξουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος που είχαν τα καταστήματα της Μυκόνου σχετικά με το ωράριο λειτουργίας το οποίο ήταν μέχρι τις 3:30 πμ. Στείλαμε επιστολή με ΘΕΜΑ: ΄΄Ο ΠΑΣΚΕΔΙ στο πλευρό των Κέντρων Διασκέδασης Μυκόνου΄΄, στα Υπουργεία, Εσωτερικών, Αιγαίου, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού. Το ΠΑΣΚΕΔΙ ετοίμασε πλήρη φάκελο με προτάσεις και καλέσαμε στην Μύκονο τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη, ο οποίος σε μία μέρα (αν και θερινή περίοδος), εξέδωσε Υπουργική Απόφαση επιβάλλοντας το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ για τα μαγαζιά των τουριστικών περιοχών της Ελλάδος. Δείτε το συγκεκριμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που στείλαμε.  Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι καφετέριες, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούσαν μέχρι τις 4:30 πμ. Ο τύπος της εποχής έγραψε: ‘’Το ΠΑΣΚΕΔΙ, σε συνεργασία με το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bars Μυκόνου, των τοπικών Δημοτικών και Αστυνομικών Αρχών, έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μετά από πολύωρη συζήτηση με τον υπουργό κ. Γ. Βουλγαράκη, βρήκαν από κοινού την χρυσή τομή. Μέχρι τις 30/09/05 τα Κέντρα Διασκέδασης και bars Μυκόνου θα λειτουργούν με το Ολυμπιακό ωράριο. Μετά από αυτή την επιτυχία, το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bars Μυκόνου σε έκτακτη γενική συνέλευση απεφάσισε ομόφωνα να ενταχθούν όλα τα μέλη του στο ΠΑΣΚΕΔΙ’’.
 • ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΕΣΕ κατά ΠΑΣΚΕΔΙ. Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ απαρτιζόμενο από τους: Κωνσταντίνο Ζηνέλη Πρόεδρο, Δημήτριο Παναγιωτόπουλο Α΄Αντιπρόεδρο, Ιωάννη Τσάκο Β΄Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Καββαθά Γενικό Γραμματέα, Απόστολο Αθανασό Ταμία, Γεώργιο Κουράση Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Νικόλαο Βάσιο Υπεύθυνο Κινητοποιήσεων, Αντώνιο Παππά Υπεύθυνο Κοινωνικού Τομέα, Γρηγόριο Τσαπατσάρη Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Ιωάννη Σταυρόπουλο Υπεύθυνο Τύπου και Ευάγγελου Μαρμαγκιώλη, Αργύριου Αργυρόπουλου, Ιωάννη Κουζούπη, Χρήστου Παναγιώτου, Κωνσταντίνου Βαμβακά Μελών Δ.Σ. μηνύει τον ΠΑΣΚΕΔΙ, αλλά επειδή είχε εκδοθεί η ΑΘΩΩΤΙΚΗ υπέρ υμών ΑΠΟΦΑΣΗ της ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗΣ, αναγκάσθηκαν να αποσύρουν την ΜΗΝΥΣΗ, διότι θα έχαναν και αυτήν, αφού στηρίζονταν στο ίδιο σκεπτικό.
 • Το ΠΑΣΚΕΔΙ άρχισε να ενημερώνει τον κλάδο για τα επικίνδυνα συνδικαλιστικά ρεύματα (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) που έστελναν στα μαγαζιά Εστίασης τους οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης GRAMMO – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ (τότε, τον σημερινό GEA), έναντι αμοιβής. Διαβάστε δημοσιεύματα των ΜΜΕ της εποχής εκείνης. Διαβάστε στα επίσημα Πρακτικά της ΠΟΕΣΕ, τι έλεγαν στο Συμβούλιο, λίγο πριν υπογράψουν την ανανέωση Σύμβασης με GRAMMO – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ. Δείτε πως πήραν την απόφαση, ελαφρά τη καρδία, να παραδίδουν τα στοιχεία των μελών τους, έναντι προμήθειας 3% σε κάθε πληρωμή που θα γίνονταν στους Οργανισμούς από οποιοδήποτε κατάστημα Εστίασης. Αφού διαβάσετε όλα αυτά, τότε θα καταλάβετε ποιοι είναι οι αίτιοι , που γέμισε ο κλάδος με ΑΓΩΓΕΣ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ Ασφαλιστικών Μέτρων πολλών χιλιάδων Ευρώ. Για όσους θέλουν να ενημερωθούν για την συνέχεια των Πρακτικών της ΠΟΕΣΕ, για το τι έλεγαν στο Δ.Σ., πίσω από την πλάτη σας, ας διαβάσουν εδώ.
 • Οι τιμοκατάλογοι της ΑΕΠΙ το 2005. Κάντε συγκρίσεις.
 • Διαβάστε την ΄΄σπάνια΄΄ ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΄΄ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΕΔΙ΄΄. Θα ενημερωθείτε πλήρως για όλες τις ατασθαλίες της ΠΟΕΣΕ, πίσω από την πλάτη σας. Εδώ θα μάθετε ποιος είναι η αιτία, που εδώ και τόσα χρόνια σας κυνηγάει ο GEA. Ο GEA που δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του ήταν εκτός μάχης, αλλά η ΠΟΕΣΕ, προκειμένου να εισπράττει ΄΄προμήθειες΄΄, του έδωσε το χρυσό κλειδί της Εστίασης. Δείτε την μυστική Σύμβαση σε βάρος σας και πράξτε κατά συνείδηση. Τα ονόματα με τις φωτογραφίες που είδατε, διοικούν και σήμερα, πολλοί δε από αυτούς αναρριχήθηκαν σε αξιώματα, όπως ο σημερινός Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Καββαθάς Γιώργος, αλλά και ο Πρόεδρος ΕΟΚΕ στις Βρυξέλλες Γκόφας Παναγιώτης.

2006

 • Μετά από 2 ετών πιέσεις του ΠΑΣΚΕΔΙ , το Υπουργείο Εσωτερικών δια του τότε Υπουργού κ. Προκόπη Παυλόπουλου, υπογράφει την περιβόητη Υπουργική Απόφαση ‘’Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος’’ Κ.Υ.Α. 10551/26-2-2006 (ΦΕΚ 246/Β/26.02.2007).
 • Με τις ίδιες ενέργειες επεκτάθηκε το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

2007

 • Ξενοδοχείο MACEDONIA PALACE: Διοργάνωση ημερίδας με θέμα ''Έρχεται δια νόμου Ολική απαγόρευση καπνίσματος''. Ήμασταν οι πρώτοι που ξεκινήσαμε την ενημέρωση για τον κίνδυνο που ερχόταν. Μετά το πέρας της ημερίδας, έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας.

Από την κοπή της πίτας στο MACEDONIA PALACE. Η ομάδα του ΠΑΣΚΕΔΙ. Την πίτα έκοψε η πρόεδρος Νίκη Κωνσταντίνου

 • Με τις πιέσεις μας στα αρμόδια Υπουργεία, κατορθώσαμε και αυξήσαμε το ωράριο έως τις 5.00 πμ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου και μετά.
 •  Yπογράφουμε συμφωνία με την ΕΓΝΑΤΙΑ TV  στην Θεσσαλονίκη και ξεκινήσαμε την εβδομαδιαία ωριαία τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο ''Τρώγοντας και πίνοντας'', που παρουσίαζε η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Νίκη Κωνσταντίνου, με θέματα που αφορούσαν τον κλάδο και με καλεσμένους πολιτικά πρόσωπα. Η εκπομπή είχε μεγάλη απήχηση και διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο.

 • ’PASKEDI MEMBER CARD’’. Με αυτή την κάρτα θα μπορούν οι καταναλωτές Έλληνες και ξένοι (τουρίστες – αλλοδαποί, ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. βρίσκεται σε επαφή με όλους τους tour operators του εξωτερικού), να διασκεδάζουν στα χιλιάδες καταστήματα, χειμώνα-καλοκαίρι (φαγητό και ποτό), μέλη του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. σε όλη την Ελλάδα, με έκπτωση 10-20% επί του τιμοκαταλόγου. Επειδή ΄΄όλοι έχουν δικαίωμα στη διασκέδαση΄΄.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ συμμετέχει στην Έκθεση Οίνων και Ποτών DETROP. Χιλιάδες καταστηματάρχες και όχι μόνο επισκέφθηκαν το Stand προκειμένου να γνωριστούμε από κοντά.

  Με τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρό η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Κωνσταντίνου και ο Γεν. Γραμματέας κ. Καλιώρας στην DETROP

2008

 • Mε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε όλα τα ΜΜΕ ενημερώνουμε τον κλάδο για την δράση των Οργανισμών GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ (σημερινό GEA). 
 • Προτρέψαμε, τους προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών του τεράστιου κλάδου μας, να καταθέσουν τις προσφορές τους, μόνο για τα ΜΕΛΗ του ΠΑΣΚΕΔΙ , δηλαδή εκπτώσεις από τους τιμοκαταλόγους τους (είτε όλων των προϊόντων – παροχών υπηρεσιών τους ή και μέρους αυτών). Αυτή μας η ενέργεια έδωσε αποτέλεσμα και συνεχίζει να δίνει. Τα μέλη μας το ξέρουν και απολαμβάνουν καθημερινά ειδικές τιμές στις αγορές τους. Συνεχίζουμε πιο έντονα τώρα τις προσπάθειες.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον κλάδο της Εστίασης. Η διαπίστωση της ‘μη επίλυσης χρόνιων προβλημάτων’ ήταν που μας έφερε μπροστά στην απόφαση της ίδρυσης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ‘ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’ που ευελπιστούμε να γίνετε μέλη του, όπως χιλιάδες άλλοι.
 • Στην πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ Νίκη Κωνσταντίνου, αναφέρει μερικά από τα πλέον καυτά προβλήματα, που ταλαιπωρούν τον κλάδο της Εστίασης.

 • Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. στην προσπάθειά του να ενημερώσει τον τεράστιο κλάδο των επιχειρηματιών καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης ανά την Ελλάδα, απέστειλε ΕΠΙΣΤΟΛΗ, προκειμένου να τους κατευθύνει σε σωστά Νομικά μονοπάτια, που οδηγούν στην ΑΜΕΣΗ επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που τους βασανίζουν, προτρέπει όλα τα ΜΜΕ να προγραμματίσουν μία ενημερωτική εκπομπή για καυτά θέματα που αφορούν εκατοντάδες καταστηματάρχες Εστίασης, με καλεσμένη την Πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. κ. Νίκη Κωνσταντίνου
 • Η αντίδραση του ΠΑΣΚΕΔΙ από τις συνεχείς διακοπές του ρεύματος ένεκα της απεργίας της Δ.Ε.Η..
 • Έναρξη συνεργασίας με ALL RESTAURANT. Φθηνότερες τιμές χρέωσης στην διαφημιστική προβολή των μελών μας.
 • ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ COCA COLLA. Η στρατηγική συμμαχία του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. με την COCA COLLA μπορεί να δώσει μια νέα διάσταση στις επιλογές των επιχειρηματιών της εστίασης και της διασκέδασης, αυτών που σεις αποκαλείτε ‘’κρύα αγορά’’.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ευρισκόμενος σε κατάσταση οργάνωσης δικτύου εξυπηρέτησης των μελών του ανά την Ελλάδα επιθυμούσε να συνεργαστεί με νομικούς και νομικές εταιρίες, σε κάθε Πόλη της χώρας, οι οποίοι θα μελετούσαν ιδιαίτερα θέματα του κλάδου και θα βοηθούσαν τα μέλη του έναντι αμοιβής όποτε υπήρχε ανάγκη.
 • Εκατοντάδες μέλη μας από την Δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, μας παραπονέθηκαν για υψηλές χρεώσεις στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του μήνα Ιούλιου από την ΔΕΗ. Πήγαμε από κοντά να δούμε τι συμβαίνει και διαπιστώσαμε την εξής απάτη από πλευράς ΔΕΗ. Δείτε την
 • Η θέση του ΠΑΣΚΕΔΙ στην δολοφονία, μετά από καυγά, του τουρίστα στην Μύκονο. Ο σύνδεσμός μας, καταδικάζει οποιαδήποτε εν γένει εκδήλωση βίας εις βάρος των θαμώνων των κέντρων διασκέδασης και εστίασης, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει το φυσικό δικαίωμα των ιδίων των θαμώνων για ασφαλή διασκέδαση και ψυχαγωγία τους. Κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο άλλωστε και με τους κανόνες του δικαίου.
 • Η θέση του ΠΑΣΚΕΔΙ στο θέμα που προέκυψε με τα ''μπόμπα'' ποτά. Ο Σύνδεσμός μας καταδικάζει τους ασυνείδητους επιχειρηματίες, αν υπάρχουν, που εν γνώσει τους προσφέρουν ‘’μπόμπες’’ ποτά στους θαμώνες τους, αλλά δεν μπορούν κάποιοι ελάχιστοι να γίνονται ‘’μπόμπες’’ στα χέρια ορισμένων καλοθελητών και να σκάνε μέσα στις επιχειρήσεις 50.000 και πλέον σωστών και έντιμων επιχειρηματιών που σέβονται και εκτιμούν τον καταναλωτή. Εάν έχετε στοιχεία κύριοι κυβερνώντες, σφραγίστε τα ένοχα καταστήματα. Είναι τόσο απλό.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ στην ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ. Ο κλάδος μας δυστυχώς εδώ και χρόνια ‘’βομβαρδίζεται’’ ανελέητα από το φασιστικό καθεστώς της ΑΕΠΙ Α.Ε., που με την συνεργασία Εισαγγελέων, Αστυνομίας και Ο.Τ.Α., εγκλώβισαν τις επιχειρήσεις μας, που αναγκάζονται να παίζουν, όσο αντέχουν, το δικό τους μακάβριο παιχνίδι. 
 • Η αντιμετώπιση του ΠΑΣΚΕΔΙ σοβαρού θέματος επιχειρηματιών του Δήμου Θερμαϊκού, από την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Υπόμνημα

2009

 • Το ΠΑΣΚΕΔΙ καταγγέλλει στον Εισαγγελέα τον Δήμαρχο Σταυρούπολης (τώρα Παύλου Μελά), διότι δια μέσου της Δημοτικής του επιχείρησης, διοργάνωσε πάρτι σε αίθουσα Στρατοπέδου με είσοδο 10 Ευρώ, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, λίγο πριν την ψήφιση του Νόμου κατάργησης του Δημοτικού Φόρου 2% σε 0,5%.
 • Με την από κοινού συνεργασία Κυβέρνησης και ΠΑΣΚΕΔΙ λύθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα αυτού του κλάδου. Μειώθηκε ο Δημοτικός Φόρος από 2% σε 0,5%. Νόμος 3756/2009 ΦΕΚ 53/Α'/31.3.2009. ‘’Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις’’. Ο Αγώνας ξεκίνησε το 2004 από τον μαχητή και οραματιστή Ηλία Καλιώρα Γενικό Γραμματέα του ΠΑΣΚΕΔΙ σήμερα, εκδότη τότε, στο γραφείο του μετέπειτα πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, (Διαβάστε την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ), για να πάψουν ειδικά οι ΠΟΕΣΙΤΕΣ, να ισχυρίζονται πως αυτοί μείωσαν τον Δημοτικό Φόρο από 2% σε 0,5%. Ο κ. Καλιώρας, ενημέρωσε τον προσωπικό του φίλο και τέως Πρωθυπουργό, για την κατάφορη αδικία, ότι ΜΟΝΟ ο κλάδος μας πλήρωνε 2% από τα ακαθάριστα έσοδα, στους ΟΤΑ, δεσμεύοντάς τον για την κατάργησή του. ΚΑΝΕΙΣ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν κατάφερε να δεσμεύσει πολιτικό με δημοσίευση των λεγομένων του, περί του Δημοτικού Φόρου 2% και 5%. Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης. Δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το αίτημα του ΠΑΣΚΕΔΙ, μέσω του Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Καλλιώρα Ηλία (Πρακτικά Βουλής Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, κατάθεση αναφορών Νο 27).
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ με υπόμνημα που κατέθεσε στην ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ζητά να συμπεριληφθούν στην μείωση του Δημοτικού Φόρου και τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ.
 • Επίσης ενημερωθείτε από τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης για τον Αγώνα που έδωσε το ΠΑΣΚΕΔΙ με όλους τους Δημάρχους της Χώρας και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχο των Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
 • Ανακοινώσαμε στα ΜΜΕ και αναρτήσαμε στο site μας την paskedi club, την εκπτωτική κάρτα που ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ θα διανέμεται από το ΠΑΣΚΕΔΙ στους χιλιάδες καταναλωτές, όπου από την λίστα μελών μας, θα μπορούν να επιλέγουν ανά περιοχή, καταστήματα που προσφέρουν ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από τους ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ τους, σε επιλεγμένες και προσυμφωνημένες ώρες και ημέρες.  Πώς θα πας για φαγητό με την paskedi Club.  Πώς θα πας για clubbing, ποτό ή καφέ με την paskedi Club. Πώς θα βγεις για νυχτερινή διασκέδαση με την paskedi Club.
 • Τα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ, από τον Απρίλιο 2009 στον 3ο όροφο της οδού Χειμάρας 30 στην περιοχή Μπότσαρη της Θεσσαλονίκης.

Γραφείο Προέδρου κ. Νίκης Κωνσταντίνου

Χώρος Συνεδριάσεων Δ.Σ.

Χώρος Σεμιναρίων εκπαίδευσης

Υποδοχή κοινού - Γραμματεία

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε διάφορους φορείς Τουρισμού με θέμα: ‘’Διευκρινήσεις για την Νόμιμη ύπαρξη ή μη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ’’, με κατά δήλωση εκπρόσωπού της κ. Τσουκανάρα Νικολάου.
 • ΚΑΛΕΣΜΑ των καταστημάτων Εστίασης της Θεσσαλονίκης, για ΔΩΡΕΑΝ φαγητό στους ΑΠΟΡΟΥΣ ΦΙΤΗΤΕΣ. Σκέψου πως αντί να πετάξεις φαγητό, αντί να κρατήσεις μια κουταλιά καφέ, το δίνεις σε αυτούς που στρέφουν τους πολίτες με το μέρος σου, αφοπλίζουν την πολιτεία και σου αυξάνουν την πελατεία.
 • Τον ίδιο μήνα ανακοινώσαμε σε όλα τα ΜΜΕ ότι τα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Θεσσαλονίκη προσφέρουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ φαγητό και καφέ στους ΑΠΟΡΟΥΣ φοιτητές της Θεσσαλονίκης.

Δείτε πως παρουσίασαν το θέμα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ο κ. Παπαδάκης Γιώργος και στον ALPHA ο κ. Μάνεσης.

Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης.

 • Βράβευση του ΠΑΣΚΕΔΙ και της Προέδρου του κ. Κωνσταντίνου Νίκης για την πρωτοβουλία με τους άπορους φοιτητές, από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Μάνθου.
 • Στην πορεία η συνεργασία ΠΑΣΚΕΔΙ και Α.Π.Θ. επεκτάθηκε σε ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από 20% έως 40% αρχής γενομένης από 1 Σεπτεμβρίου 2010 έως την 30 Ιουνίου 2011, για 105.000 φοιτητές και 1000 άτομα προσωπικό των Πανεπιστημιακών Σχολών της Θεσσαλονίκης από τα καταστήματα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Θεσσαλονίκη. 
 • Κατορθώσαμε σχεδόν την απελευθέρωση του ωραρίου, αφού ξεπεράσαμε το όριο του Σεπτεμβρίου και πλέον από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 4:30 πμ σε όλες τις περιοχές της χώρας, Υπουργική Απόφαση υπ.αρ. 1011/22/28-ε΄ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1334/Β στις 3 Ιουλίου 2009Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ .
 • Με την συνεργασία του Νομικού μας τμήματος, στραφήκαμε εναντίον του Νόμου Αβραμόπουλου Ν. 3730/2008, περί καπνιζόντων, με ομαδικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα, αν και έληξε το χρονικό περιθώριο των καταθέσεων, εμείς να συνεχίζουμε τις καταθέσεις, με το αιτιολογικό των ‘’πρόσθετων παρεμβάσεων’’. 45 ημέρες περίπου μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, ο επιχειρηματίας είχε στα χέρια του ακριβές αντίγραφο του δικογράφου και λειτουργούσε η επιχείρησή του ως καπνιζόντων, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε εκκρεμοδικία. Τον Οκτώβριο του 2010 ορίστηκε δικάσιμος, αλλά ήταν άνευ ουσίας, διότι καταργήθηκε ο Νόμος Αβραμόπουλου, με τον Νόμο της Ξενογιαννακοπούλου. 
 • Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων GRAMMO - ΕΡΑΤΩ - ΑΠΟΛΛΩΝ (σημερινός GEA) στρέφονται Δικαστικά εναντίον μας με ΑΓΩΓΗ διεκδικώντας αποζημίωση 290.000 Ευρώ από το Δ.Σ. του ΠΑΣΚΕΔΙ, με το αιτιολογικό ότι τους συκοφαντήσαμε στα ΜΜΕ με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, αποκαλώντας τους νταβατζήδες του κλάδου, που προσλαμβάνουν ψευδομάρτυρες, για να καταδικάζουν τα μέλη μας. Την παραμονή της δίκης (Ιανουάριος 2010) αντιληφθήκαμε εμπαιγμό από τη Δικηγόρο τότε του ΠΑΣΚΕΔΙ και την παύσαμε από την υπόθεση, με αποτέλεσμα να δικασθούμε ερήμην πρωτόδικα, χάνοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα, που στο τέλος απέβη μοιραίο, διότι καταδικασθήκαμε.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς Συλλόγους και Σωματεία του κλάδου της Εστίασης σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, για σοβαρά θέματα που απασχολούν την Εστίαση.
 • Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Κωνσταντίνου Νίκη στο ASTRA TV στον Βόλο, έδωσε συνέντευξη εκθέτοντας και αναλύοντας τα προβλήματα του κλάδου.

 • Επαφή με ΑΕΠΙ. Μετά από αλλεπάλληλες επαφές που είχαμε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, συζητήσαμε τρόπους συνεργασίας ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. και ΑΕΠΙ, τους οποίους από κοινού αποδεχθήκαμε και παραθέτουμε εγγράφως. Δείτε την απάντηση της ΑΕΠΙ. Έτσι για να μην λένε πως τους επιτεθήκαμε, χωρίς να τους ενημερώσουμε.
 • ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ σε Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, να χορηγεί στα μέλη μας κάρτα αποπληρωμής ΑΕΠΙ, με 12 μηνο διακανονισμό.
 • Οι απόψεις μας στο τεράστιο θέμα ΄΄εύρεση ναρκωτικών ουσιών, σε καταστήματα Εστίασης΄΄. τα μέλη μας δεν θα πρέπει να αισθάνονται αδύναμα και ευάλωτα στην περίπτωση που εν αγνοία τους κάποιος πελάτης κάνει χρήση ή φέρει επάνω του ναρκωτικές ουσίες, σε χώρο εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • ’Να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων από τον πεζόδρομο της Περαίας και να εξαφανισθεί η υπ’ αριθ. 169 / 2007 απόφαση του Δήμου Θερμαϊκού’’. Υπόμνημα σε Δήμαρχο Θερμαϊκού, με Κοινοποίηση σε Υπουργό Εσωτερικών και Νομάρχη Θεσσαλονίκης.
 • Ένταξη του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο προς σύσταση Τουριστικό Επιμελητήριο. Υπόμνημα σε Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
 • Ο Ν. 3037/2002, περί απαγόρευσης παιγνίων, παραβιάζει μια σειρά διατάξεων με επαυξημένη τυπική ισχύ, τόσο Συνταγματικών, όσο Κοινοτικών αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η αντίδραση του ΠΑΣΚΕΔΙ προς το αρμόδιο Υπουργείο με υπόμνημα.
 • Προτάσεις ΠΑΣΚΕΔΙ προς το Υπουργείο Υγείας για τον επικείμενο Νόμο περί απαγόρευσης καπνίσματος στους χώρους Εστίασης, μικρότερους των 70m2. Σχετικό υπόμνημα.
 • Ένταξη του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο προς σύσταση Τουριστικό Επιμελητήριο. Υπόμνημα προς τον Υπουργό Τουριστικής ανάπτυξης.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε Οργανισμό Λιμένος Καβάλας για παύση μεροληψίας σε βάρος μέλους μας. 
 • Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Κωνσταντίνου παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Στο πάνελ ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Αλεξανδρούπολης κ. Ανδρέας Ανδρέογλου

2010

 • Μια νέα προσπάθεια συνεργασίας του ΠΑΣΚΕΔΙ με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ., είχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση εκπτωτικών δελτίων-ταυτότητας, στις χιλιάδες των φοιτητών (πλην απόρων) και σε όλο το υπαλληλικό και Πανεπιστημιακό προσωπικό. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ που στείλαμε στο Α.Π.Θ.
 • Στραφήκαμε πάλι εναντίον του νέου νόμου ''περί ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος''  Ν. 3868 / ΦΕΚ Α 129 / 3-8-2010 Ξενογιαννακοπούλου. Μέτρα για την ολική απαγόρευση καπνίσματος, με ομαδικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου, ορίσθηκε Δικάσιμος στις 7 Ιουνίου 2011, με αναβολή που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 11 Οκτωβρίου 2011 και κρίθηκε τελικά Συνταγματική από το ΣτΕ. Το ''θέμα'' όμως, που ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν, είναι ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία της προσφυγής, είχαν στα χέρια τους ένα πιστό αντίγραφο του δικογράφου, με αποτέλεσμα να θεωρούνται σε εκκρεμοδικία και τα καταστήματά τους λειτουργούσαν ως ''καπνιζόντων'' χωρίς να δέχονται κυρώσεις και πρόστιμα.
 • Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.), σεβόμενος το Σύνταγμα, τους Νόμους, τα μέλη του, μα πάνω απ’ όλα τους καταναλωτές που μας στηρίζουν, μετά από την απόφαση που έλαβαν κάποιοι, προτρέποντας τον κλάδο την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου να βγάλουν τασάκια στα τραπέζια, οφείλει να διαχωρίσει την θέση του, ενημερώνοντας τους συναδέλφους στα εξής
 • Απομάκρυνση Κινητής Καντίνας που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, στον Δήμο Παλαιοκαστριτών Κέρκυρας. Αίτηση - Αναφορά προς Δήμο Παλαιοκαστριτών.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ προς καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με θέμα: ΄΄Γιατί αξίζει να είστε μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ΄΄.
 • ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, με θέμα: Ανελέητοι έλεγχοι από Αστυνομικά όργανα, 3 μηνύσεις, υπερβάλλων ζήλος από Αστυνομικά όργανα, η στάθμη του ήχου 100 db και όχι 80, η ηχομέτρηση να γίνεται όπως επιτάσσει ο Νόμος, να παύσουν οι μηνύσεις που κόβονται από τα Αστυνομικά τμήματα, αλλά να κόβονται παρουσία του καταστηματάρχη, όπου υπάρχει σωστή απομόνωση, να υπάρχει απελευθερωμένο ωράριο.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ προς Δήμους, για ανάπτυξη συνεργασίας.
 •  Προσβολή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων σχετικά με το ωράριο λειτουργίας μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον ΠΑΣΚΕΔΙ
 • Η προβληματική διαδικασία έκδοσης απόφασης αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά από 3 μηνύσεις, περί της επιτρεπόμενης μέγιστης ηχοστάθμης εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαρχαιωμένη και αναχρονιστική η κείμενη Νομοθεσία που διέπει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 3 σοβαρά Υπομνήματα σε Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Τζάκρη Θεοδώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Καλιώρας Ηλίας παραδίδει τα Υπομνήματα στην

Υφυπουργό Εσωτερικών κυρία Τζάκρη Θεοδώρα

2011

 • Με ομαδικές προσφυγές κατά του Δήμου Λαμιέων, καταφέραμε, σε πρώτη φάση απαλοιφή του Δημοτικού Φόρου 2%, (ιστορική διαδρομή του Δημοτικού Φόρου 2%) που διεκδικούσε ο Δήμος από 30 συναδέλφους, της πενταετίας 2000 – 2005 και βαδίζουμε στην συνέχεια για την απαλοιφή ολοκλήρου του ποσού όλων των ετών, αφού καταθέσαμε Προσφυγή κατά της απαίτησης του Δήμου, Αίτηση Αναστολής και Αίτηση Προσωρινής Διαταγής, την οποία και απεδέχθη το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να βεβαιώσει στην Εφορία οποιαδήποτε οφειλή για τον Δημοτικό Φόρο 2% και 5%, μέχρι την εκδίκαση της Αναστολής, δίδοντας με αυτό τον τρόπο μια τεράστια ανάσα σε 30 επιχειρηματίες του κλάδου μας. Διαβάστε τι έγραψε ο Τύπος.

Με τους Λαμιείς συναδέλφους στον Γοργοπόταμο Φθιώτιδας.

Η φιλοξενία τους άριστη

 • Σε μια προσπάθεια να συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται από τον κλάδο της Εστίασης, σχεδιάσαμε μια ειδική φόρμα ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
 • Στείλαμε ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης α) Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΕΠΙ Α.Ε. β) Συγγενικών Δικαιωμάτων GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, ζητώντας να αποδεχθούν νέα αμοιβολόγια, που εμείς καταρτίσαμε, με κριτήρια βάσει αριθμού τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό χώρο μόνο και όχι βάσει τ.μ., που χρεώνουν αυτοί εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η πρωτοβουλία πάρθηκε για πρώτη φορά και ήταν καθαρά ιδέα του ΠΑΣΚΕΔΙ και των συνεργατών του. Οι απαντήσεις των Οργανισμών, στις ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ μας, εστάλησαν, από μεν την ΑΕΠΙ στις 7 Ιουνίου 2011, η οποία, αν και δεν αποδεχόταν στο σύνολο τις προτάσεις μας, στο τέλος έλεγε ότι θα αποδεχόταν το αμοιβολόγιό μας, αρκεί να διασφαλίζεται το ποσό της πληρωμής προς αυτούς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο Δικαστικά, όπως και το προτείνουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ σε ολόκληρο τον κλάδο, από δε της GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, στις 25 Μαΐου, η οποία μας προέτρεπε να υπογράψουμε και εμείς την Σύμβαση που είχαν υπογράψει με την ΠΟΕΣΕ, τον Νοέμβριο του 2002. Στη Σύμβαση αυτή, η μεν ΠΟΕΣΕ θα παρέδιδε στους Οργανισμούς όλα τα στοιχεία των μελών της (προδοσία), οι δε Οργανισμοί 3% προμήθεια από τις ετήσιες εισπράξεις τους (χρηματισμός). Ο ΠΑΣΚΕΔΙ φυσικά και αρνήθηκε την πρόταση των Οργανισμών, γι’ αυτό και κάλεσε αμέσως τον κλάδο σε ΟΜΑΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με τη συμφωνία των Οργανισμών με την ΠΟΕΣΕ. Στη συνέχεια κάναμε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ με στόχο την ενημέρωση όλου του κλάδου, κατά των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης ΑΕΠΙ και GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, προκειμένου να διεκδικήσουν το πολύ χαμηλότερο αμοιβολόγιο που εξωδίκως τους στείλαμε. 
 • Φ.Π.Α. στα ύψη. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα σε όλα τα ΜΜΕ σε ανακοίνωση της Κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ στην Εστίαση σε 23%. Αμέσως στείλαμε σε όλα τα ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, με θέμα ''ΝΕΟΔΗΜΑΡΠΑΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ...ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ'' δεν σας θελουμε στα μαγαζιά μας. Τον Σεπτέμβριο του 2011, διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ για τη στάση του ΠΑΣΚΕΔΙ κατά της αύξησης του ΦΠΑ σε 23% Θέμα ''κλείνουμε στο σπίτι του αιχμάλωτο τον φουκαρά τον Έλληνα''.
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: ΄΄Ο ΠΑΣΚΕΔΙ και τα μέλη του προσφεύγουν στο ΣτΕ για την αύξηση του ΦΠΑ σε 23% και στο Πρωτοδικείο Αθηνών για νέο προσδιορισμό αμοιβής σε ΑΕΠΙ και ΑΠΟΛΛΩΝ. Κράτος (23% ΦΠΑ, Αντικαπνιστικός Νόμος). ΑΕΠΙ και ΑΠΟΛΛΩΝ μας αφανίζουν. Θα τους αφήσουμε;΄΄
 • ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για τοπικούς εκπροσώπους. τα προβλήματα του κλάδου είναι γνωστά σε όλους μας. Λύση υπάρχει. Είναι η ΕΝΩΣΗ. Γίνε κρίκος για την ΕΝΩΣΗ και ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ την συμμετοχή σου για ‘’εκπρόσωπος του ΠΑΣΚΕΔΙ’’ στον τόπο σου και που ξέρεις …ίσως ένας νέος δημιουργικός ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σου. 
 •  Μετά το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μας με θέμα ‘’αντίδραση για την επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% στην εστίαση’’, μεταξύ αρκετών τηλεοπτικών σταθμών, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας το MEGA, ζητώντας μας να εμφανιστούμε από την Θεσσαλονίκη, στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή ‘’Πρωϊνό MEGA’’ την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011. Δείτε τι έγινε και τους ΄΄κράξαμε΄΄
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με θέμα: ΄΄Ο ΠΑΣΚΕΔΙ οφείλει να ενημερώσει δια του τύπου τα μέλη του να αρνηθούν να συμμετάσχουν στην παράσταση του θεάτρου σκιών, των αρχισυνδικαλιστών, με τίτλο ‘’Κλείνουμε για μια μέρα, για να μην κλείσουμε για πάντα’’. Εμείς τα μαγαζιά μας κύριοι, δεν τα κλείνουμε επειδή το θέλετε εσείς, γιατί από αυτά ζούμε τις οικογένειές μας. Κλείστε εσείς τα δικά σας, που ζείτε από αλλού.
 •  Επίσκεψη του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας για ενημέρωση των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για την Δράση των Οργανισμών GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ , αλλά .......και της ΠΟΕΣΕ

Από την ημερίδα του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Νέα Αρτάκη

 • Οι θέσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ‘’ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’’ για το ανελέητο κυνηγητό που δέχεται ο κλάδος, από το ΣΔΟΕ, τους ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ της ‘’διαφθοράς’’. Χορτάσαμε ψέματα εδώ και 37 χρόνια, από τους ‘’Ελληναράδες’’ πολιτικούς μας. Με άλλο ένα που είπε ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να κλέψει την ψήφο μας, ότι δηλαδή ο ΦΠΑ από 23%, θα κατέβει στο 9%, τι έγινε; Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος που μας κοροϊδεύει;
 •  Βάζω το θέατρο, βάζεις τον καφέ; Θέατρο στα Καφέ της Πόλης. Εμείς και Εμείς περιμένουμε ‘’Εκείνον και…Εκείνον’’. Επίσημη συνεργασία του ΠΑΣΚΕΔΙ με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
 • Κατατέθηκε στις 25 Οκτωβρίου προσφυγή στο ΣτΕ από τον ΠΑΣΚΕΔΙ για τον Νόμο ολικής απαγόρευσης καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ιδρύονται ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ, μετά τον Νόμο Ξενογιαννακοπούλου για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, σε καταστήματα Εστίασης
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ενισχύει προσπάθειες συναδέλφων σε διάφορους τόπους της χώρας μας, για ίδρυση Σωματείων. Όλα τα Δικαστικά έξοδα τα αναλαμβάνει ο ΠΑΣΚΕΔΙ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με θέμα: Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Δήμου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΠΑΣΚΕΔΙ. Διοργάνωση ημερίδας στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Δήμου.
 • Υπόμνημα προς Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη για επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την Εστίαση. Ένα από αυτά είναι και η μείωση του ωραρίου λειτουργίας.

2012

 • Διοργάνωση ημερίδων σε διάφορες περιοχές της Χώρας, όπως Ξάνθη, Δήμο Πανοράματος-Χορτιάτη, Λάρισα, Κιλκίς, Καρδίτσα, Άρτα, Πρέβεζα, Άργος, Ηγουμενίτσα, Ζαγοροχώρια, Σάμο, Χανιά, Βέροια, Αγρίνιο, Ιστιαία, Αιδηψό, Ζάκυνθο, Λιτόχωρο, Λαμία, Αλμωπία, Αμμουλιανή, Κάρυστος, Κόνιτσα, Πευκί Ευβοίας.

Ημερίδα στην Πρέβεζα

Ημερίδα στον Δήμο Πανοράματος-Χορτιάτη

Ημερίδα σε Λιτόχωρο Πιερίας

Ημερίδα σε Βέροια

Από την ημερίδα-ενημέρωση στο Αγρίνιο

Ο Αλεξάς Κώστας βοήθησε πολύ για την διοργάνωση της ημερίδας στο Αγρίνιο

Ημερίδα-Ενημέρωση στην Αλμωπία

Ημερίδα στην Κόνιτσα

Η κ. Κωνσταντίνου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Γαργάλα, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Γαργάλας και ο κ. Καλιώρας

αμέσως μετά τη λήξη της ημερίδας

Ημερίδα στο Λαγανά Ζακύνθου

Ημερίδα-Ενημέρωση Πευκί Ευβοίας

 • Εκδίκαση προσφυγής κατά του Δήμου Λαμιέων, που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2011, για απαλοιφή του Δημοτικού Φόρου 2%, ετών 2000 έως 2005, από 30 Επιχειρηματίες της Εστίασης.
 • Βγήκε στον διαδικτυακό ΄΄αέρα΄΄ νέο Site ειδησιογραφικό του ΠΑΣΚΕΔΙ. Κατασκευάστρια εταιρία Softways
 • Επιστολή - Πρόταση συνεργασίας στον κ. Γερμενίτη του GEA, αφαιρουμένων της ΄΄προμήθειας-σκάνδαλο΄΄ της ΠΟΕΣΕ, προς όφελος του κλάδου της Εστίασης. Για να μην ισχυρίζονται πως ξεκινήσαμε πόλεμο, χωρίς να τους ενημερώσουμε και να τους προειδοποιήσουμε.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ προς ΑΕΠΙ, για ανάρμοστη συμπεριφορά εισπράκτορα.
 • Καλεσμένες στο TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου και η δικηγόρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Παπαδημητρίου. Στην εκπομπή του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Σταθώρου, ανέλυσαν εκτενώς τα προβλήματα του κλάδου στην πολύπαθη από ελέγχους περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο κ. Σταθώρος, η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου και η δικηγόρος κ. Παπαδημητρίου λίγο πριν ξεκινήσει η εκπομπή.

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς δημοσιογράφο κ. Μπαξεβάνη, για την εκπομπή ΄΄Το κουτί της Πανδώρας΄΄ με θέμα την ΑΕΠΙ.
 • Μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση με την Ασφαλιστική Εταιρία Ευρωπαϊκή Πίστη εξασφαλίσαμε για τα μέλη του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., ένα πλήθος σημαντικών παροχών για την προστασία αγαθών, για τα οποία όλοι οι άνθρωποι και ειδικά τα μέλη μας, αγωνίζονται νυχθημερόν, όπως είναι ενδεικτικά το εισόδημά τους, η οικογένειά τους, η περιουσία τους και η ποιότητα ζωής τους.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ Νίκη Κωνσταντίνου, με το ΄΄αφεντικό΄΄ της Ευρωπαϊκής

Πίστης κ. Γεωργακόπουλο Χρήστο, κατά την ημέρα των υπογραφών.

 • Υψηλόβαθμα στελέχη των ΜΑΚΡΟ, στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου να προτείνουν ιδέες και τρόπους συνεργασίας, με τον τεράστιο κλάδο της Εστίασης.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Νίκη Κωνσταντίνου εκθέτει τα προβλήματα των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος του κέντρου πόλης της Θεσσαλονίκης, στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.

 • Η πιστοποίηση ‘’Επιλεγμένης Τουριστικής Επιχείρησης Εστίασης’’ απονέμεται σε χώρους εστίασης που προσφέρουν ποιοτική Ελληνική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Δείτε την ΑΙΤΗΣΗ για κατάστημα Εστίασης. Δείτε την ΑΙΤΗΣΗ για κατάστημα Διασκέδασης. Αποτελεί αναγνωριστικό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εστίασης, αποδίδεται από τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. (φορέας πιστοποίησης), σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΤ και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα ισχυρό εργαλείο προβολής για όλες τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που θα το αποκτήσουν, αρκεί να πληρούν τις προδιαγραφές. Απονέμεται στις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη σχετική διαδικασία πιστοποίησης.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Κωνσταντίνου με τους διευθυντές τμημάτων των ΜΑΚΡΟ

στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ

 • Η αντίδραση του ΠΑΣΚΕΔΙ στην περίπτωση του Εστιατορίου BAGUETTE επί της Δημ. Γούναρη στην Θεσσαλονίκη, όπου επί 21 ημέρες το απέκλειαν πλήθος αγνώστων ατόμων, επικαλούμενοι συνδικαλιστικό φορέα, επειδή απέλυσε έναν εργαζόμενο.

2013

Ο κ. Γρετζελιάς της ΑΕΠΙ κοιτάζει με...λατρεία τον κ. Καλιώρα του ΠΑΣΚΕΔΙ, μετά το Δικαστήριο

Ο κ. Γρετζελιάς της ΑΕΠΙ απαντά σε ερωτήσεις μετά το Δικαστήριο

 • Συνεργασία ΠΑΣΚΕΔΙ - EY CLUB. Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο μας καθώς, επίσης, και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και επιχειρηματικές ιδιαιτερότητες που βιώνουμε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με το πρόγραμμα EY CLUB (Εξασφάλιση Υγείας) για τη δημιουργία της Co Branded Card EY Club-ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.

 • Cookisto: Η cookisto δηλώνει πως είναι μια on line κοινότητα, που σου επιτρέπει να βρεις υγιεινό, νόστιμο, σπιτικό φαγητό σε τιμή κόστους, όπου κι αν βρίσκεσαι. Οι μάγειρες-μαγείρισες, υποτίθεται πως μαγειρεύουν στο σπίτι τους επιπλέον μερίδες φαγητού, τις οποίες εκθέτουν στο site με τιμή ανά μερίδα. Εάν υπάρχουν κάποιοι ‘’καλοφαγάδες’’ που θέλουν σπιτικό φαγητό και μένουν κοντά στους συγκεκριμένους ‘’μάγειρες’’, έρχονται σε επαφή διαδικτυακά μαζί τους και αγοράζουν το φαγητό χέρι με χέρι, πηγαίνοντας στον χώρο του μάγειρα, διότι δεν υπάρχει Delivery. Πόση νομιμότητα κρύβεται πίσω από την Cookisto; Κρίνοντας πολύ σοβαρό το συγκεκριμένο θέμα, μετά και από εκατοντάδες e-mail διαμαρτυρίας που δεχθήκαμε, καταθέσαμε Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, αλλά στείλαμε και επιστολή διαμαρτυρίας στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για το κλείσιμο της συγκεκριμένης ΄΄επικίνδυνης΄΄ ιστοσελίδας, τόσο για τον κλάδο της Εστίασης ενόψει οικονομικής κρίσης, όσο και για τους ίδιους τους καταναλωτές (κανόνες υγιεινής-εγκληματικές ενέργειες). Τελικά η Cookisto έκλεισε.
 • Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους Κανόνες Βασικής εκπαίδευσης στην Υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων, για τις επιχειρήσεις και τους χειριστές μαζικής Εστίασης. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, αφού πιστοποιήθηκε, συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΕΦΕΤ και εκπαίδευσε πάνω από 5 χιλιάδες ανθρώπους στις ιδιαίτερες εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη και άλλους τόσους σε διάφορες άλλες περιοχές, όπως Αθήνα, Αγκίστρι, Χαλκιδική, Νέα Αγχίαλο, Σιάτιστα, Βόλο, Άρτα, Ελευσίνα, Πρέβεζα, Κιλκίς κλπ

Σεμινάρια ΕΦΕΤ. 1ο γκρουπ εκπαιδευόμενων Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του ΠΑΣΚΕΔΙ

Σεμινάρια ΕΦΕΤ. 2ο γκρουπ εκπαιδευόμενων Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του ΠΑΣΚΕΔΙ

Σεμινάρια ΕΦΕΤ. Μακρυνίτσα Πηλίου

 • ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ 23% ΣΕ 13%. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μας λένε λοιπόν τώρα, σας μειώσαμε τον ΦΠΑ σε 13% και εσείς με την σειρά σας θα μειώσετε τις τιμές. Γιατί; Αυξήσαμε εμείς τις τιμές όταν αυξήσατε εσείς τον ΦΠΑ; 
 • ΝΑΥΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ. Φτάνει πια το δούλεμα. Φτάνει πια η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργάνων από το κράτος και τους Έλληνες φορολογούμενους, που τους μετατρέπει σε υποτελείς των ορέξεων της πολιτικής και όχι σε μαχητές όσων μας πληγώνουν από την άσκηση αυτής.

Το μπλε αυτοκόλλητο στην πρόσοψη μαγαζιών.

 • Προγραμματίσαμε να γίνει ενημέρωση των καταστηματαρχών Εστίασης της Ηγουμενίτσας. Πριν γνωριστούμε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κάτσικο Γεώργιο, στείλαμε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ανάπτυξης συνεργασίας.
 • Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΚΕΔΙ, κυρία Κωνσταντίνου Νίκη και κύριος Καλιώρας Ηλίας, επισκέφθηκαν, μετά από προγραμματισμένη συνάντηση τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχο Αλέξανδρο, αφού πρωτίστως φροντίσαμε να του στείλουμε ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Η ''φιλοξενία'' του όμως ήταν ανάρμοστη και εχθρική. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ζητά την παραίτηση Προέδρου του Επιμελητηρίου.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ με αφορμή την επίσκεψη των ‘’ράμπο’’, του ΙΚΑ και άλλων Υπηρεσιών στα μαγαζιά εστίασης και καφέ καθημερινώς….
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε Thessaloniki Food Festival με θέμα: ''Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Thessaloniki Food Festival και ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.''
 • Ενημερώσαμε την δημοφιλή τραγουδίστρια και Πρόεδρο του Ο.Σ.Δ. ΕΡΑΤΩ (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) κυρία Δήμητρα Γαλάνη για τα βρώμικα παιχνίδια που στήνονται πίσω από τις πλάτες των χρηστών Εστίασης, μεταξύ ΠΟΕΣΕ και GEA.
 • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στο νέο Δ.Σ. του ΕΦΕΤ με Πρόεδρο τον κ. Τσιάλτα Ιωάννη και Αντιπρόεδρο τον κ. Βασιλόπουλο Παναγιώτη.

2014

 • Συνεχίζονται οι εγγραφές για τους Κανόνες Βασικής εκπαίδευσης στην Υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων, για τις επιχειρήσεις και τους χειριστές μαζικής Εστίασης. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, σαν πιστοποιημένος φορέας από τον ΕΦΕΤ, συνεχίζει να εκπαιδεύει επιχειρηματίες και εργαζόμενους.
 • Η ίδρυση στο κατάστημά σας Λέσχης Καπνιστών ως νόμιμη λύση στο πρόβλημα της ΚΑΠΝΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ  και ως αποτελεσματική εφαρμογή marketing για προσέλκυση ΝΕΑΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ
 • 1η Σύμβαση με El Radio. Προσπαθώντας να δώσει λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με τα δυσβάστακτα ποσά που αποδίδει σε Οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ και GEA, υπέγραψε Σύμβαση συνεργασίας με το El Radio. Με αυτή τη σύμβαση προσφέρει ελεύθερη μουσική, αλλά και άδεια δημόσιας εκτέλεσης, που την κατέθεταν στον Δήμο με μια Υπεύθυνη Δήλωση και έπαιρναν τα μέλη μας Άδεια μουσικών Οργάνων. Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 • ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το Υπουργείο Πολιτισμού με θέμα: Συμμετοχή σε διάλογο για τα Πνευματικά δικαιώματα, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου να παρακολουθήσει Σεμινάριο του ΕΦΕΤ.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γεωργακόπουλος στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ μαζί με την Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνου και τον Γεν. Γραμματέα

κ. Καλιώρα

2015
 • Επιστολή διαμαρτυρίας σε Εισαγγελέα Πολυγύρου για τους μικροπωλητές.
 • Ο Υπουργός κ. Γκιουλέκας στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ.

Η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου με τον Υπουργό κ. Γκιουλέκα στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ

 • Ανανέωση Σύμβασης με El Radio.
 • Συνεχίζονται οι εγγραφές για τους Κανόνες Βασικής εκπαίδευσης στην Υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων, για τις επιχειρήσεις και τους χειριστές μαζικής Εστίασης. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, σαν πιστοποιημένος φορέας από τον ΕΦΕΤ, συνεχίζει να εκπαιδεύει επιχειρηματίες και εργαζόμενους.
 • Συνδιοργάνωση ημερίδων με Δήμους και Επιμελητήρια σε διάφορες περιοχές της Χώρας, όπως Λάρισα, Καρδίτσα, Άρτα, Πρέβεζα, Άργος, Ηγουμενίτσα, Ζαγοροχώρια, Σάμο, Χανιά, Βέροια, Ναύπλιο, Λαγανάς, Λαμία, Ελευσίνα, Περιοχές Αττικής, Μύκονο, Άνδρο, Σαντορίνη.
 • Κατατέθηκε στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ την 2 Μαρτίου 2015 με Αριθ. Εισερχ. 1077 Αναφορά – Καταγγελία κατά της ΑΕΠΙ και των εκπροσώπων αυτής που επισκέπτονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ενημέρωση και είσπραξη.
 • ΕΞΩΔΙΚΟ από την ΑΕΠΙ, για να διαμαρτυρηθεί επειδή ισχυριζόμαστε στην ιστοσελίδα μας, πως η μουσική μας είναι απελευθερωμένη Πνευματικών δικαιωμάτων και πως δίνουμε και ειδική άδεια για τηλεόραση.
 • Απάντηση του ΠΑΣΚΕΔΙ στην ΑΕΠΙ με ΕΞΩΔΙΚΟ. ΄΄Σας καλούμε να παύσετε τους παράνομους και εκφοβιστικούς τρόπους που μετέρχεσθε και να συμμορφωθείτε στα πλαίσια που ο νόμος θέτει΄΄
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, κ. Ξυδάκη, με θέμα: ''Η χρήση τηλεόρασης ή/και ραδιοφωνικής εγκατάστασης (συμβατικής ή διαδικτυακής) στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η αξίωση καταβολής αμοιβής σε ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA.'' Πρόταση ελέγχου στην ΑΕΠΙ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε ΟΠΙ, προκειμένου να μας απαντήσει από που τεκμαίρεται πως από την ύπαρξη και μόνο της τηλεόρασης στα καταστήματα, προκύπτει οφειλή Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων.
 • Η απάντηση του ΟΠΙ στην πιο πάνω επιστολή, ήταν της μορφής ΄΄άλλα λόγια να αγαπιόμαστε΄΄ και καταλήγει πως και οι Δημιουργοί είναι άνθρωποι και πρέπει να εισπράττουν αμοιβή, καμία απάντηση όμως στο ερώτημα που θέσαμε.
 • Αναγκαζόμαστε, μιας που δεν λάβαμε απάντηση στο ερώτημα για τις τηλεοράσεις, να στείλουμε εκ νέου ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον ΟΠΙ, με το ίδιο ερώτημα, με κοινοποίηση αυτή τη φορά α) στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη, β) στην Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά και γ) στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
 • Μας έρχεται η περιβόητη ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΟΠΙ, λητή και στα μέτρα τους. ΄΄Η ύπαρξη και μόνο τηλεόρασης, τεκμαίρεται πως πληρώνεις΄΄. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
 • ΚΛΗΣΗ για ΑΝΑΚΡΙΣΗ της Προέδρου κ. Κωνσταντίνου, για ΜΗΝΥΣΗ που κατατέθηκε κατά της ΑΕΠΙ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις παρανομίες της ΑΕΠΙ, αλλά και τις παρατυπίες του ΟΠΙ, στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη. Από αυτή την επιστολή, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της ΑΕΠΙ.
 • Η Απάντηση του ΟΠΙ στην ως άνω ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη, ήταν χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Εάν την διαβάσετε και καταλάβετε κάτι εσείς, τα ίδια ακριβώς καταλάβαμε κι εμείς. Στα Ελληνικά είναι τα ερωτήματα, στα Κινέζικα είναι οι απαντήσεις.
 • Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά, για επίλυση προβλημάτων του κλάδου. Υπόμνημα προς την Υπουργό όπου αναφέρονται και όλες οι παρανομίες της ΑΕΠΙ.

Η Πρόεδρος κ. Νίκη Κωνσταντίνου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Καλιώρας Ηλίας

με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά Έλενα

 • Πτώχευση της Χώρας. Capital Contoll σε όλες τις τράπεζες. Τεράστια προβλήματα στην Εστίαση.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε Α.Τ. Νέων Μουδανιών με θέμα: ''Προτίθεσθε ή όχι να εφαρμόσετε το άρθρο 13 του ν. 2971/2001, περί απαγόρευσης ή τοποθέτησης ηχητικών συστημάτων στο Δημόσιο χώρο και η παραγόμενη στάθμη θορύβου από μουσική ή σχετικές χρήσεις της κύριας επιχείρησης οφείλει να μην ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης επιφάνειας''.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ. Κεντρικοί ομιλητές από μέρους του συνδιοργανωτή ΠΑΣΚΕΔΙ ήταν α) Η Πρόεδρος κυρία Νίκη Κωνσταντίνου σε θέματα Ανάπτυξη επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκπαίδευση αυτών και του προσωπικού, Διαρθρωτική αναπροσαρμογή – voucher, Φορολογικά – Ασφαλιστικά, β) Ο Γεν. Γραμματέας κύριος Καλιώρας Ηλίας σε θέματα Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα, Ωράριο λειτουργίας, Έλεγχοι Αστυνομίας κατόπιν καταγγελίας, Ηχορρύπανση, Μέτρηση db από Αστυνομία, Δικαιώματα καταστηματαρχών, γ) Ο Σύμβουλος του ΠΑΣΚΕΔΙ και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ κύριος Παναγιώτου Ευάγγελος σε θέματα Σιμινάρια και εκπαίδευση καταστηματαρχών και προσωπικού στους ορθούς κανόνες υγιεινής. Στην αίθουσα παρευρίσκετο και ο κ. Γρετζελιάς της ΑΕΠΙ και ...δόθηκε χαρακτηριστική μάχη.

Ο κ. Παναγιώτου, η κ. Κωνσταντίνου, ο κ. Καλιώρας και ο κ. Γρετζελιάς της ΑΕΠΙ

στο Επιμελητήριο Λάρισας

 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ. Ημερίδα του ΠΑΣΚΕΔΙ για θέματα του κλάδου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ. Ημερίδα του ΠΑΣΚΕΔΙ για θέματα του κλάδου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου, ο Γ.Γ. κ. Καλιώρας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Μαργαρώνη και τοπικούς

εκπροσώπους άλλων φορέων.

 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής να ενημερώσει τον μεγάλο κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γκιλής, η κ. Κωνσταντίνου και ο κ. Καλιώρας

κατά τη διάρκεια της ημερίδας

Κόσμος που παρακολουθούσε την ημερίδα στην Χαλκιδική

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε συναδέλφους σε όλη τη Χώρα με θέμα: ''Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι γνωστά σε όλους μας. Λύση όμως υπάρχει. Είναι η ΕΝΩΣΗ. Γίνε κρίκος για την ΕΝΩΣΗ συνάδελφε και ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ την συμμετοχή σου για εκπρόσωπος του ΠΑΣΚΕΔΙ στον τόπο σου''.
 • ΕΡΓΟΣΗΜΟ. Επίσημη πρόταση του ΠΑΣΚΕΔΙ στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Μάρδα να προαγοράζει ο κλάδος εργόσημα, προκειμένου να τα κολλά σε έκτακτο προσωπικό προκειμένου να μην είναι ευάλωτος σε πρόστιμα. Ο Υπουργός υποσχέθηκε πως θα το μελετήσει την πρόταση με κάθε σοβαρότητα.

Εξ αριστερών η δικηγόρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου στην συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μάρδα

 • Προκειμένου να προασπίζουμε τα συμφέροντα του κλάδου, από τα ανελέητα κυνηγητά, από όλους τους εισπρακτικούς φορείς στείλαμε ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΑΙΤΗΜΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Εσωτερικών, απαιτώντας, Βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε αδειοδότησης Κ.Υ.Ε. από Ο.Τ.Α., η προσκόμιση δικαιολογητικού δωρεάν εγγραφής στον Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Φορέα του. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε τους πάντες έγκυρα και έγκαιρα, χωρίς να χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο και να μην γνωρίζουν πώς να πράξουν.
 • Με το ίδιο ως άνω σκεπτικό, αλλά προτρέποντας την Υπουργό Τουρισμού, να ενταχθεί ο κλάδος της Εστίασης στον ΕΟΤ, στείλαμε σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ.
 • Διαδικτυακή παρουσίαση μιας ομάδας ''αγνώστων στοιχείων'', με δραστηριότητα delivery φαγητού. Η ομάδα ονομάζεται Forky. Προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας στείλαμε σε πρώτη φάση ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για να λάβουμε την εξής ΑΠΑΝΤΗΣΗ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απευθυνόμενο προς τους Διοικούντες ΄΄Δημιουργούς της ΑΕΠΙ΄΄, με τίτλο ΄΄ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ΄΄, δημιούργησε πάταγο στους κόλπους των Δημιουργών, που θίχτηκαν όλοι, εκτός φυσικά αυτών που απευθυνόμασταν. Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ήταν τόσο καυστικό, που αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΠΙ .
 • Η αντίδραση μερικών ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ήταν άμεση, μόνο που δεν κατάλαβαν που απευθυνόμασταν. Δείτε μερικά από τα e-mails που δεχτήκαμε από αξιόλογους Δημιουργούς.
 • Κατακεραυνώνουμε την ΑΕΠΙ με ΕΠΙΣΤΟΛΗ κόλαφο, στην Υπηρεσιακή Υπουργό Πολιτισμού κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.
 • Μετά τα κτυπήματα του ΠΑΣΚΕΔΙ προς την ΑΕΠΙ, αναγκάσθηκε, πιεζόμενος από το Υπουργείο Πολιτισμού ο ΟΠΙ, να στείλει έγγραφο στην ΑΕΠΙ για διαχειριστικό έλεγχο από Ορκωτούς λογιστές. Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε η ΑΕΠΙ στον ΟΠΙ.
 • Επειδή θέλαμε να προσφέρουμε στα μέλη μας, μέσω του διαδικτύου, εκτός της ξένης μουσικής που προσέφερε το λογισμικό του El Radio και Ελληνική μουσική, αναγκασθήκαμε να διακόψουμε την έως τότε άριστη συνεργασία μας με το El Radio, διότι το κόστος παραγωγής ήταν τεράστιο και δεν ήθελε η Διοίκηση του El Radio να συμμετέχει. Δημιουργήσαμε την ιντερνετική πλατφόρμα του ΠΑΣΚΕΔΙ StereoCloud κι αρχίσαμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε και Ελληνικά τραγούδια.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ζητά τη συμμετοχή σου στην προσπάθεια διάδοσης και διάσωσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ας κάνουμε υπερήφανους τους προγόνους μας. Στείλε μας αμέσως cd ή καταλόγους με τίτλους παραδοσιακών τραγουδιών του τόπου σου, τραγούδια γάμου κλπ, δωρίζοντας έτσι την παράδοση στον λαό που της ανήκει.
 • Ανακοινώσαμε την Διαδικτυακή διοργάνωση Πανελλήνιου διαγωνισμού Ελληνικού τραγουδιού 2015 - 2016.  
 • Απάντηση σε συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΄΄ΧΡΟΝΟΣ΄΄ στην Κομοτηνή.
 • Αυτές τις γιορτές, τα μέλη του Π.Α.Σ.Κ.Ε.ΔΙ και οι εργαζόμενοί τους κάνουν προληπτικές εξετάσεις υγείας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Μία εκπληκτική προσφορά του ΠΑΣΚΕΔΙ και της EY CLUB.

2016

 • Ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα πλατφόρμα μουσικής του ΠΑΣΚΕΔΙ με τίτλο ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ στον διαδικτυακό ιστότοπο www.paskedi.cc
 • Τα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ μεταφέρονται στην Βασιλίσσης Όλγας.
 • Δημιουργείται Δίκτυο συνεργατών για την διάδοση της ελεύθερης Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων μουσικής του StereoCloud.
 • Η ΑΕΠΙ στριμωγμένη και κυνηγημένη, αποφασίζει να ...ξενητευτεί στην Κύπρο. Δείτε το ΠΡΑΚΤΙΚΟ Συνεδριάσεως του Δ.Σ.
 • Προτείνουμε δια ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με Υπουργική Απόφαση, κάθε νέος και υφιστάμενος καταστηματάρχης ή επιχειρηματίας, να είναι εγγεγραμμένος ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, σε Σωματείο Πανελλήνιας Εμβέλειας για την έκδοση οποιασδήποτε άδειας αιτηθεί. Επίσης θα τους χορηγούμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ πιστοποιητικό εγγραφής και ενημέρωσης καλής λειτουργίας σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σκοπός των προαναφερόμενων είναι η αποφυγή ταλαιπωρίας των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών και ή αποφυγή της μαύρης εργασίας.
 • Η πρώτη αθωωτική απόφαση μέλους του ΠΑΣΚΕΔΙ, που έπαιζε την μουσική StereoCloud, εναντίον της ΑΕΠΙ. Δείτε το κατηγορητήριο. Δείτε την αθωωτική απόφαση.

Μετά την αθωωτική απόφαση κατά της ΑΕΠΙ. Ο Δημήτρης Τοπουζάκης, η Δικηγόρος Ρούλα Μαυρομιχάλη και ο Καλιώρας Ηλίας

 • Ξεκινούν μουσικές παραγωγές στα Studio του ΠΑΣΚΕΔΙ με Dj's, καλλιτέχνες, μουσικούς, συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς παραγωγούς. ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • Για πρώτη φορά εκδίδονται ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ από Δήμους, με δικαιολογητικά του ΠΑΣΚΕΔΙ. ΔΗΜΟΣ Κηφισιάς, ΔΗΜΟΣ Παιανίας, ΔΗΜΟΣ Ηράκλειας Σερρών
 • Για πρώτη φορά συμμετέχει ο ΠΑΣΚΕΔΙ σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus. Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Αντικαθιστά υφιστάμενα προγράμματα της ΕΕ που καλύπτουν όλους τους τομείς της εκπαίδευσης

Erasmus. Εκπρόσωποι άλλων χωρών στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ

Erasmus. Δείπνο του ΠΑΣΚΕΔΙ προς τιμήν των εκπροσώπων Πολωνίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Κύπρου στην γνωστή Ψαροταβέρνα της Θεσσαλονίκης ΄΄Χάρκας΄΄

Ο κ. Νάχλας Ανδρέας εκπρόσωπος του ΠΑΣΚΕΔΙ στα Erasmus

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ δια του εκπροσώπου του στο πρόγραμμα Erasmus, Ανδρέα Νάχλα στην Ιταλία. Προτελευταίος από δεξιά.

2017

 • StereoCloud. Μουσικές παραγωγές Ελληνικές και ξένες. Κυκλοφόρησε και βίντεο για την ενημέρωση όλων των χρηστών μουσικής Ελληνικής και Ξένης. Δείτε το • Μία από τις πρώτες παραγωγές στο Studio του ΠΑΣΚΕΔΙ ήταν και ο νέος Ύμνος του ΠΑΟΚ σε στίχους και Μουσική Ηλία Καλιώρα και Ερμηνευτή τον Ονούφριο Παντή

 • Βγήκε το ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ Ελεγκτών λογιστών για την ΑΕΠΙ.
 • Ο ΟΠΙ πληροφορήθηκε πως παραχωρούμε ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μας έστειλε ΕΠΙΣΤΟΛΗ εκφοβιστική, λέγοντας ΄΄άκουσον άκουσον΄΄, ΄΄κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα από την τηλεόραση, πολλές φορές ακούγονται από τα μεγάφωνα του σταδίου οι Εθνικοί ύμνοι των ομάδων, οι οποίοι έχουν Πνευματικά δικαιώματα΄΄ Άρα πρέπει να πληρώνετε. Χωρίς να το θέλει ίσως, νομιμοποίησε τις άδειες που παραχωρούμε στα μέλη μας.
 • ΕΞΩΔΙΚΟ του ΠΑΣΚΕΔΙ προς τον ΟΠΙ, λέγοντάς του πως δεν καταλαβαίνουμε από τέτοιου είδους εκφοβιστικές επιστολές, γι΄αυτό μην το ξανακάνετε, δηλώνοντας πως το νομικό μας τμήμα είναι στην διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν.
 • Σύμβαση συνεργασίας με Δ.Ε.Θ. για Ελεύθερη μουσική StereoCloud-ΠΑΣΚΕΔΙ.
 • Συμμετοχή στην 82η Δ.Ε.Θ.Το stand του ΠΑΣΚΕΔΙ στην 82η ΔΕΘ

Ο Μιχάλης Επιτροπίδης με την κ. Παναγιωτίδου, επίσημοι εξωτερικοί συνεργάτες του ΠΑΣΚΕΔΙ στην προώθηση μουσικής,

ενημερώνονται για τα τελευταία νέα.

 • Συμμετοχή στην PHILOXENIA/HOTELIA 2017.

Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για την ελεύθερη μουσική του ΠΑΣΚΕΔΙ από το Stand μας στην HOTELIA 2017 στην ΔΕΘ

 • Λύση συνεργασίας ΠΑΣΚΕΔΙ με τον κ. Κοτσιάμπαση Απόστολο, που δραστηριοποιούταν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Σερρών, για λόγους που θα διαβάσετε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


2018

 • Η ΑΕΠΙ και το Δ.Σ. αυτής κατηγορούνται για 7 κακουργήματα
 • Το ΠΑΣΚΕΔΙ συμμετείχε ενεργά στο Μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας στις 21 Ιανουαρίου 2018.

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ με ΘΕΜΑ ΄΄Διευκρινήσεις σε θέματα Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων. Ερμηνεία του <τεκμαίρεται>΄΄, στείλαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, με Κοινοποίηση σε ΟΠΙ, ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA.
 • Το γεγονός πως κάναμε τεράστια ζημιά στην ΑΕΠΙ, δε μας το συγχώρεσε ποτέ ο ΟΠΙ και ξεκινά τον ΠΟΛΕΜΟ εναντίον μας, απαντώντας στην ως άνω ΕΠΙΣΤΟΛΗ που στείλαμε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με κοινοποίηση σε αυτόν.
 • Στη συνέχεια με ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ζητά να του αποδείξουμε πως είμαστε ΑΟΔ, άλλως δε νομιμοποιούμαστε να αδειοδοτούμε. Ταυτόχρονα βγαίνει στον αέρα η περιβόητη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ του ΠΑΣΚΕΔΙ, που την κρατά στην ιστοσελίδα του 6 μήνες. Την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αυτή την έκαναν σημαία όλοι οι Οργανισμοί. Κάθε πωλητής τους, προκειμένου να πουλάει εύκολα το προϊόν τους, κουβαλούσε και έδειχνε και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αυτή, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΠΑΣΚΕΔΙ. Τους στείλαμε λίστα-κατάλογο δικών μας παραγωγών Ελληνικών τραγουδιών, σε δικά μας στούντιο, ζητώντας να μας πουν αν τους εκπροσωπούν και ουδέποτε μας απάντησαν, το ίδιο κάναμε και με λίστα-κατάλογο Ξένων τραγουδιών.
 • Νέο Site ΠΑΣΚΕΔΙ και νέο logo. (Προσπάθεια που χρεώνεται εξ΄ολοκλήρου στον υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων και Προσωπικού κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνο)

Το νέο Λογότυπο του ΠΑΣΚΕΔΙ

 • Ημερίδα σε Ζαγοροχώρια, με κεντρικό θέμα ΄΄Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα΄΄.

Γεύμα μετά την ημερίδα στα Ζαγοροχώρια.

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε μέλος μας για διευκόλυνσή του σε Δικαστήριο που είχε με την ΑΕΠΙ, με θέμα: ''Νομιμότητα τραγουδιών StereoCloud''
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον τραγουδιστή Λόζο Κωνσταντίνο με θέμα: ''Υπήρξατε ή είστε μέλος του GEA;΄΄
 • Γραφεία και στην Αθήνα. Ερμού 56 4ος όροφος, Εντός στοάς (Κτήριο Spaces).

Η είσοδος της Στοάς από την Ερμού 56

Γραφεία ΠΑΣΚΕΔΙ στην Αθήνα. Ερμού 56. Μπροστά μας η Καπνικαρέα

Θέα από τα γραφεία μας στην Αθήνα.

 • Διαμάχες με ΟΠΙ και GEA.
 • Ανακοινώθηκαν στον κλάδο οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα Πνευματικά δικαιώματα, αλλά και τα δικαιώματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Υπογραφή Σύμβασης αποκλειστικής συνεργασίας για τα καταστήματα Εστίασης με την Sounreef.
 • Ανάπτυξη στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης INSTAGRAM, F/B, TWITTER.

2019

 • Ξεκίνησαν συνεργασίες στην παροχή μουσικής Soundreef, με τεράστιες αλυσίδες καταστημάτων Εστίασης.

1) COFFEE LAB 90 καταστήματα

2) AUTO GRILL 8 καταστήματα

3) BATTLENET 41 καταστήματα
Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


;