2310 932420 - 932473 - 932481 paskedi@paskedi.gr

Τα Επιτεύγματα του ΠΑΣΚΕΔΙ – 14 χρόνια γεμάτα επιτυχίες

Το 2004 ήταν η χρονιά που γεννήθηκε το ΠΑΣΚΕΔΙ. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε καταξιωθεί πλέον στην συνείδηση του κλάδου και αυτό αποδεικνύεται με την αθρόα εγγραφή νέων μελών από διάφορες περιοχές της Χώρας, οι οποίοι πληροφορήθηκαν τα επιτεύγματά μας, όπως:

1) Τον Οκτώβριο του 2004, με γραπτό αίτημα (Α.Π. 103/3-11-2004), ο ΠΑΣΚΕΔΙ, ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης,  την Διαχείριση της ανατύπωσης και της διανομής ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στον κλάδο, των ‘’οδηγού υγιεινής για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, διασκέδασης και ζαχαροπλαστικής’’, της  αφίσας και του ‘’εγχειριδίου βασικών αρχών υγιεινής’’ του ΕΦΕΤ, που η ΠΟΕΣΕ τα πουλούσε και συνεχίζει να τα πουλά στον κλάδο προς 22 Ευρώ το σετ. Στις 17 Ιανουαρίου 2005 το ΠΑΣΚΕΔΙ με επιστολή του στον ΕΦΕΤ κατακεραυνώνει την ΠΟΕΣΕ και κατηγορεί ανοικτά τον ΕΦΕΤ για συγκάλυψη και στην απόφαση 5/21-1-2005 του ΕΦΕΤ, δίδεται η έγκριση στο αίτημα του ΠΑΣΚΕΔΙ, να τα διανείμει μέσω των περιοδικών και μέσων προβολής που διαθέτει. Μετά από αυτή την πρώτη νίκη του ο ΠΑΣΚΕΔΙ, δέχεται επίθεση από την ΠΟΕΣΕ, γιατί χάνει έσοδα και με ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ, προσπαθεί να διαλύσει τον ΠΑΣΚΕΔΙ, αλλά στο Δικαστήριο που ακολουθεί δικαιώνεται το ΠΑΣΚΕΔΙ.

2) Τον Ιούλιο του 2005 προσκληθήκαμε από το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bar της Μυκόνου, προκειμένου να τους υποστηρίξουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος που είχαν τα καταστήματα της Μυκόνου σχετικά με το ωράριο λειτουργίας το οποίο ήταν μέχρι τις 3:30πμ. Το ΠΑΣΚΕΔΙ ετοίμασε πλήρη φάκελο με προτάσεις μας και καλέσαμε στην Μύκονο τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη, ο οποίος σε μία μέρα (αν και θερινή περίοδος), εξέδωσε Υπουργική Απόφαση επιβάλλοντας το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ για τα μαγαζιά των τουριστικών περιοχών της Ελλάδος.  Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι καφετέριες, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούσαν μέχρι τις 4:30πμ. Ο τύπος της εποχής έγραψε: ‘’Το ΠΑΣΚΕΔΙ, σε συνεργασία με το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bars Μυκόνου, των τοπικών Δημοτικών και Αστυνομικών Αρχών, έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μετά από πολύωρη συζήτηση με τον υπουργό κ. Γ. Βουλγαράκη, βρήκαν από κοινού την χρυσή τομή. Μέχρι τις 30/09/05 τα Κέντρα Διασκέδασης και bars Μυκόνου θα λειτουργούν με το Ολυμπιακό ωράριο. Μετά από αυτή την επιτυχία, το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bars Μυκόνου σε έκτακτη γενική συνέλευση απεφάσισε ομόφωνα να ενταχθούν όλα τα μέλη του στο ΠΑΣΚΕΔΙ’’.

3) Την  επόμενη χρονιά, το 2006, με τις ίδιες ενέργειες επεκτάθηκε το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Το 2007 με τις πιέσεις μας στα αρμόδια Υπουργεία, κατορθώσαμε και αυξήσαμε το ωράριο έως τις 5.00πμ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου και μετά κατορθώσαμε σχεδόν την απελευθέρωση του ωραρίου, αφού ξεπεράσαμε το όριο του Σεπτεμβρίου και πλέον από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 4:30πμ σε όλες τις περιοχές της χώρας, Υπουργική Απόφαση υπ.αρ. 1011/22/28-ε΄ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1334/Β στις 3 Ιουλίου 2009. Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ .

4) Από το 2005 το ΠΑΣΚΕΔΙ άρχισε να ενημερώνει τον κλάδο για τα επικίνδυνα συνδικαλιστικά ρεύματα (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) που έστελναν στα μαγαζιά μας τους οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης GRAMMO – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ, έναντι αμοιβής. Διαβάστε δημοσιεύματα των ΜΜΕ της εποχής εκείνης

5) Τον Φεβρουάριο του 2006, μετά από 2 ετών πιέσεις του ΠΑΣΚΕΔΙ , το Υπουργείο Εσωτερικών δια του τότε Υπουργού κ. Προκόπη Παυλόπουλου, υπογράφει την περιβόητη Υπουργική Απόφαση ‘’Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος’’ Κ.Υ.Α. 10551/26-2-2006 (ΦΕΚ 246/Β/26.02.2007).

6) Τον Ιούνιο του 2007, υπογράφουμε συμφωνία με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ στην Θεσσαλονίκη και ξεκινήσαμε την εβδομαδιαία ωριαία τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο ''Τρώγοντας και πίνοντας'', που παρουσίαζε η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Νίκη Κωνσταντίνου, με θέματα που αφορούσαν τον κλάδο και με καλεσμένους πολιτικά πρόσωπα. Η εκπομπή είχε μεγάλη απήχηση και διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο.  

7) Τον Ιούλιο του 2008 με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε όλα τα ΜΜΕ ενημερώνουμε τον κλάδο για την δράση των Οργανισμών GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ. 

8)Τον Οκτώβριο του 2008 προτρέψαμε, τους προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών του τεράστιου κλάδου μας, να καταθέσουν τις προσφορές τους, μόνο για τα ΜΕΛΗ του ΠΑΣΚΕΔΙ , δηλαδή εκπτώσεις από τους τιμοκαταλόγους τους (είτε όλων των προϊόντων – παροχών υπηρεσιών τους ή και μέρους αυτών). Αυτή μας η ενέργεια έδωσε αποτέλεσμα και συνεχίζει να δίνει. Τα μέλη μας το ξέρουν και απολαμβάνουν καθημερινά ειδικές τιμές στις αγορές τους. Συνεχίζουμε πιο έντονα τώρα τις προσπάθειες.

9) Τον Φεβρουάριο του 2009 το ΠΑΣΚΕΔΙ καταγγέλλει στον Εισαγγελέα τον Δήμαρχο Σταυρούπολης (τώρα Παύλου Μελά), διότι δια μέσου της Δημοτικής του επιχείρησης, διοργάνωσε πάρτι σε αίθουσα Στρατοπέδου με είσοδο 10 Ευρώ, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αποτέλεσμα της καταγγελίας ήταν η διενέργεια αυτόφωρης διαδικασίας σε Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο

10) Τον Απρίλιο του 2009, με την από κοινού συνεργασία Κυβέρνησης και ΠΑΣΚΕΔΙ λύθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα αυτού του κλάδου. Μειώθηκε ο Δημοτικός Φόρος από 2% σε 0,5%. Νόμος 3756/2009 ΦΕΚ 53/Α'/31.3.2009. ‘’Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις’’. Ο Αγώνας ξεκίνησε το 2004 από τον μαχητή και οραματιστή Ηλία Καλιώρα Γενικό Γραμματέα του ΠΑΣΚΕΔΙ σήμερα, εκδότη τότε, στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ενημερώνοντάς τον για την κατάφορη αδικία, ότι ΜΟΝΟ ο κλάδος μας πλήρωνε 2% από τα ακαθάριστα έσοδα, στους ΟΤΑ, δεσμεύοντάς τον για την κατάργησή του. ΚΑΝΕΙΣ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν κατάφερε να δεσμεύσει πολιτικό με δημοσίευση των λεγομένων του, περί του Δημοτικού Φόρου 2% και 5%. Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης. Δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το αίτημα του ΠΑΣΚΕΔΙ, μέσω του Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Καλλιώρα Ηλία (Πρακτικά Βουλής Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, κατάθεση αναφορών Νο 27). Επίσης ενημερωθείτε από τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης για τον Αγώνα που έδωσε ο ΠΑΣΚΕΔΙ με όλους τους Δημάρχους της Χώρας και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχο των Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

11) Τον Ιούνιο του 2009, ανακοινώσαμε στα ΜΜΕ και αναρτήσαμε στο site μας την paskedi club, την εκπτωτική κάρτα που ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ θα διανέμεται από τον ΠΑΣΚΕΔΙ στους χιλιάδες καταναλωτές, όπου από την λίστα μελών μας, θα μπορούν να επιλέγουν ανά περιοχή, καταστήματα που προσφέρουν ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από τους ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ τους, σε επιλεγμένες και προσυμφωνημένες ώρες και ημέρες.  Πώς θα πας για φαγητό με την paskedi Club.  Πώς θα πας για clubbing, ποτό ή καφέ με την paskedi Club. Πώς θα βγεις για νυχτερινή διασκέδαση με την paskedi Club. Τον ίδιο μήνα ανακοινώσαμε σε όλα τα ΜΜΕ ότι τα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Θεσσαλονίκη προσφέρουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ φαγητό και καφέ στους ΑΠΟΡΟΥΣ φοιτητές της Θεσσαλονίκης. Δείτε πως μας παρουσίασε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ο κ. Παπαδάκης Γιώργος. Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης. Στην πορεία η συνεργασία ΠΑΣΚΕΔΙ και Α.Π.Θ. επεκτάθηκε σε ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από 20% έως 40% αρχής γενομένης από 1 Σεπτεμβρίου 2010 έως την 30 Ιουνίου 2011, για 105.000 φοιτητές και 1000 άτομα προσωπικό των Πανεπιστημιακών Σχολών της Θεσσαλονίκης από τα καταστήματα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Θεσσαλονίκη. Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης για το συγκεκριμένο γεγονός.

12)  Τον Ιούλιο του 2009, με την συνεργασία του Νομικού μας τμήματος, στραφήκαμε εναντίον του Νόμου Αβραμόπουλου Ν. 3730/2008, περί καπνιζόντων, με ομαδικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα, αν και έληξε το χρονικό περιθώριο των καταθέσεων, εμείς να συνεχίζουμε τις καταθέσεις, με το αιτιολογικό των ‘’πρόσθετων παρεμβάσεων’’. 45 ημέρες περίπου μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, ο επιχειρηματίας είχε στα χέρια του ακριβές αντίγραφο του δικογράφου και λειτουργούσε η επιχείρησή του ως καπνιζόντων, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε εκκρεμοδικία. Τον Οκτώβριο του 2010 ορίστηκε δικάσιμος, αλλά ήταν άνευ ουσίας, διότι καταργήθηκε ο Νόμος Αβραμόπουλου, με τον Νόμο της Ξενογιαννακοπούλου. 

13) Τον Αύγουστο του 2009 οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων GRAMMO - ΕΡΑΤΩ - ΑΠΟΛΛΩΝ στρέφονται Δικαστικά εναντίον μας με ΑΓΩΓΗ διεκδικώντας αποζημίωση 290.000 Ευρώ από το Δ.Σ. του ΠΑΣΚΕΔΙ, με το αιτιολογικό ότι τους συκοφαντήσαμε στα ΜΜΕ με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, αποκαλώντας τους νταβατζήδες του κλάδου, που προσλαμβάνουν ψευδομάρτυρες, για να καταδικάζουν τα μέλη μας. Την παραμονή της δίκης αντιληφθήκαμε εμπαιγμό από τη Δικηγόρο τότε του ΠΑΣΚΕΔΙ και την παύσαμε από την υπόθεση, με αποτέλεσμα να δικασθούμε ερήμην πρωτόδικα, χάνοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα, που στο τέλος απέβη μοιραίο, διότι καταδικασθήκαμε.  

14) Τον Οκτώβριο του 2010, στραφήκαμε πάλι εναντίον του νέου νόμου ''περί ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος''  Ν. 3868 / ΦΕΚ Α 129 / 3-8-2010 Ξενογιαννακοπούλου. Μέτρα για την ολική απαγόρευση καπνίσματος, με ομαδικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου, ορίσθηκε Δικάσιμος στις 7 Ιουνίου 2011, με αναβολή που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 11 Οκτωβρίου 2011 και κρίθηκε τελικά Συνταγματική από το ΣτΕ. Το ''θέμα'' όμως, που ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν, είναι ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία της προσφυγής, είχαν στα χέρια τους ένα πιστό αντίγραφο του δικογράφου, με αποτέλεσμα να θεωρούνται σε εκκρεμοδικία και τα καταστήματά τους λειτουργούσαν ως ''καπνιζόντων'' χωρίς να δέχονται κυρώσεις και πρόστιμα.

15)  Τον Απρίλιο του 2011, με ομαδικές προσφυγές κατά του Δήμου Λαμιέων, καταφέραμε, σε πρώτη φάση απαλοιφή του Δημοτικού Φόρου 2%, που διεκδικούσε ο Δήμος από 30 συναδέλφους, της πενταετίας 2000 – 2005 και βαδίζουμε στην συνέχεια για την απαλοιφή ολοκλήρου του ποσού όλων των ετών, αφού καταθέσαμε Προσφυγή κατά της απαίτησης του Δήμου, Αίτηση Αναστολής και Αίτηση Προσωρινής Διαταγής, την οποία και απεδέχθη το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να βεβαιώσει στην Εφορία οποιαδήποτε οφειλή για τον Δημοτικό Φόρο 2% και 5%, μέχρι την εκδίκαση της Αναστολής, δίδοντας με αυτό τον τρόπο μια τεράστια ανάσα σε 30 επιχειρηματίες του κλάδου μας. Διαβάστε τι έγραψε ο Τύπος.

16)  Τον Μάιο του 2011, στείλαμε ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης α) Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΕΠΙ Α.Ε. β) Συγγενικών Δικαιωμάτων GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, ζητώντας να αποδεχθούν νέα αμοιβολόγια, που εμείς καταρτίσαμε, με κριτήρια βάσει αριθμού τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό χώρο μόνο και όχι βάσει τ.μ., που χρεώνουν αυτοί εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η πρωτοβουλία πάρθηκε για πρώτη φορά και ήταν καθαρά ιδέα του ΠΑΣΚΕΔΙ και των συνεργατών του. Οι απαντήσεις των Οργανισμών, στις ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ μας, εστάλησαν, από μεν την ΑΕΠΙ στις 7 Ιουνίου 2011, η οποία, αν και δεν αποδεχόταν στο σύνολο τις προτάσεις μας, στο τέλος έλεγε ότι θα αποδεχόταν το αμοιβολόγιό μας, αρκεί να διασφαλίζεται το ποσό της πληρωμής προς αυτούς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο Δικαστικά, όπως και το προτείνουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ σε ολόκληρο τον κλάδο, από δε της GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, στις 25 Μαΐου, η οποία μας προέτρεπε να υπογράψουμε και εμείς την Σύμβαση που είχαν υπογράψει με την ΠΟΕΣΕ, τον Νοέμβριο του 2002. Στη Σύμβαση αυτή, η μεν ΠΟΕΣΕ θα παρέδιδε στους Οργανισμούς όλα τα στοιχεία των μελών της (προδοσία), οι δε Οργανισμοί 3% προμήθεια από τις ετήσιες εισπράξεις τους (χρηματισμός). Ο ΠΑΣΚΕΔΙ φυσικά και αρνήθηκε την πρόταση των Οργανισμών, γι’ αυτό και κάλεσε αμέσως τον κλάδο σε ΟΜΑΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με τη συμφωνία των Οργανισμών με την ΠΟΕΣΕ. Στη συνέχεια κάναμε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ με στόχο την ενημέρωση όλου του κλάδου, κατά των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης ΑΕΠΙ και GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, προκειμένου να διεκδικήσουν το πολύ χαμηλότερο αμοιβολόγιο που εξωδίκως τους στείλαμε. Διαβάστε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ που κάναμε μέσω του τύπου.

17) Τον Αύγουστο του 2011 διαμαρτυρηθήκαμε έντονα σε όλα τα ΜΜΕ σε ανακοίνωση της Κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ στην Εστίαση σε 23%. Αμέσως στείλαμε σε όλα τα ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, με θέμα ''ΝΕΟΔΗΜΑΡΠΑΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ...ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ'' δεν σας θελουμε στα μαγαζιά μας. Τον Σεπτέμβριο του 2011, διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ για τη στάση του ΠΑΣΚΕΔΙ κατά της αύξησης του ΦΠΑ σε 23% Θέμα''κλείνουμε στο σπίτι του αιχμάλωτο τον φουκαρά τον Έλληνα''.

18)   Όλα αυτά τα χρόνια παρέχουμε συνεχή ενημέρωση του κλάδου μέσω της ιστοσελίδας μας www.paskedi.gr , μέσω SMS, μέσω ταχυδρομικών επιστολών, μέσω ημερίδων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

19) Επίσης διοργανώνουμε εκπαιδευτικά, επιμορφωτικά σεμινάρια του ΕΦΕΤ (επιβάλλεται βάσει Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας) για την εκπαίδευση του προσωπικού του κλάδου μας.

20) Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε κοντά στα μέλη μας με κάθε δυνατό τρόπο:

  1. Δωρεάν νομική συμβουλευτική,
  2. Δικαστική Νομική εκπροσώπηση με τις καλύτερες τιμές και το επιθυμητό αποτέλεσμα, ομαδοποίηση συναδέλφων για Δικαστικές ομοειδείς διεκδικήσεις από το Δημόσιο ή άλλους φορείς, συνεχής ενημέρωση με SMS, αλληλογραφία, fax, e-mail για Νομοθεσίες ή γεγονότα που αφορούν τα μέλη μας,
  3. Διοργάνωση ημερίδων για διάφορα θέματα, 
  4. Εκπτώσεις από προμηθευτές για τα μέλη μας.
  5. Πρόθεση μας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας να αποτελέσει εργαλείο υποστήριξης και καθοδήγησης των μελών μας.
;