Προφίλ

To Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) ιδρύθηκε πριν από 16 χρόνια και απαριθμεί χιλιάδες μέλη, σε όλη την Ελλάδα, τα οποία απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Σωματείου. Με βάση τις ικανότητες, τη βαθιά γνώση του χώρου και των αναγκών του, την πολύχρονη εμπειρία μας (όπως και αυτής των συνεργατών μας), είμαστε μετά από μια μακρά πορεία, σε θέση να προσφέρουμε πραγματικά ολοκληρωμένες υπηρεσίες και πρωτοποριακές προτάσεις προς τα μέλη μας.

Στόχος και μόνιμο καθήκον του Σωματείου είναι η προστασία των συμφερόντων των μελών του (σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, Υπουργεία, Οργανισμούς και Διεθνείς Συνδέσμους Υγειονομικού ενδιαφέροντος Επιχειρήσεων).

Για την επίτευξη του στόχου αυτού το ΠΑΣΚΕΔΙ έχει νομικό τμήμα, που αποτελείται από 7 Νομικούς παρ’ Αρείω Πάγω στην Θεσσαλονίκη και 50 άλλους σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι νομικοί μας συνεργάτες βρήκαν λύσεις, οι οποίες οδήγησαν στην μείωση δια Νόμου του Δημοτικού Φόρου από 2% σε 0,5%, στην μείωση του ποσού καταβολής στην ΑΕΠΙ και GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, στην μείωση έως και 50% στα τέλη κοινόχρηστου χώρου ή αιγιαλού, στην μη σφράγιση των καταστημάτων μας με 3 μηνύσεις, στην απόρριψη των μηνύσεων χωρίς υπογραφή δική μας ή υπευθύνου, στην αποζημίωση για Δημόσια έργα (ΜΕΤΡΟ, κατασκευή δρόμων, πεζόδρομων, φρεάτια κλπ), που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων σας, στο Ολυμπιακό ωράριο και στην απελευθέρωσή του Εγκ. 1011/2009

Επίσης το ΠΑΣΚΕΔΙ αναφορικά με θέματα που αφορούν πολεοδομικές παραβάσεις, συνεργάζεται με εξειδικευμένους Πολιτικούς Μηχανικούς  οι οποίοι μπορούν να σας συμβουλέψουν πως να νομιμοποιηθείτε.

Άλλοι στόχοι του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι οι εξής:

 • Προβολή του ΠΑΣΚΕΔΙ και των μελών του σε διάφορες εκθέσεις.
 • Εξυπηρέτηση των γενικών και ειδικών συμφερόντων των μελών του.
 • Συμμετοχή μας στις εξελίξεις του τουριστικού τομέα και των κλαδικών θεμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 • Θέσεις, προτάσεις, διεκδικήσεις για κλαδικά θέματα.
 • Δημιουργία νέων προοπτικών για τον κλάδο και τα μέλη του, όπως κατοχύρωση του επαγγέλματος, ένταξη του κλάδου στον ΕΟΤ κλπ.
 • Συνεχής επικοινωνία με τα μέλη του με SMS η οποία επιτρέπει την γρήγορη ροή πληροφοριών και την αξιοποίηση ευκαιριών.
 • Εξυγίανση και προστασία του επαγγέλματος.
 • Έκδοση, στο άμεσο μέλλον εφημερίδας, με θέματα που ενδιαφέρουν τον κλάδο, που θα διανέμεται δωρεάν στα μέλη.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ επίσης:

 • Προβάλλει δυναμικά στα ΜΜΕ ( Τύπος, TV, Ραδιόφωνο) τις θέσεις των μελών του και προτάσεις για το κοινό συμφέρον.
 • Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες, σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε διάφορες περιοχές της Χώρας, για την αρτιότερη ενημέρωση των μελών του σε θέματα όπως (Φορολογικά, Νομικά, Υγιεινής, Διατροφικά, Marketing κλπ).
 • Παρέχει μεγάλες Εκπτώσεις 20% – 40% με την κάρτα μέλους, για αγορές προϊόντων των μελών του, μέσω των Προμηθευτών του κλάδου που ήδη ξεκίνησαν. Πληροφορίες για τις λίστες των προμηθευτών στο site, στην περιοχή εγγεγραμμένων μελών του ΠΑΣΚΕΔΙ.

Στόχος του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι να επιτύχει, με την βοήθεια όλων των μελών του Σωματείου, την ενδυνάμωση του ρόλου και του έργου των εν Ελλάδι καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας μας και όχι μόνο.

Ενωμένοι παλεύουμε… Οργανωμένοι νικάμε!!!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ