Έρχεται μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ

24 Νοεμβρίου, 2019
Έρχεται μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ
Σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ (ΕΦΚ) εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την επίτευξη αξιόλογης μείωσης τιμών σε ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης.

Σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ (ΕΦΚ) εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την επίτευξη αξιόλογης μείωσης τιμών σε ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης.

Ο ΕΦΚ στον μη καβουρδισμένο καφέ είναι στα 2 ευρώ το κιλό, ενώ στον καβουρδισμένο στα 3 ευρώ, στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα καφέ στα 4 ευρώ. Ο εν λόγω φόρος επιβλήθηκε στις αρχές του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αύξηση της τιμής του καφέ σε ποσοστό ακόμη και 25%.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Realnews, η εν λόγω αύξηση συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία μιας ακόμη εστίας φοροδιαφυγής καθώς το 10% των σέρβων καφέ γίνονται πλέον χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Η εν λόγω κίνηση σχετίζεται με τις κυβερνητικές προσδοκίες για ενίσχυση του κλάδου του καφέ, που άλλωστε αποτελεί και κορυφαία “βιομηχανία” της Ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, την ίδια στιγμή, προβληματισμό έχει σκορπίσει σε όλους τους ιδιοκτήτες καφετεριών ότι το κράτος έχει αφήσει εντελώς απροστάτευτες τις επιχειρήσεις τους στο έλεος των εξαντλητικών ελέγχων και των βεβαρυμένων προστίμων, μέσα σε ένα κλίμα διαρκούς στοχοποίησης που υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο την παρεχόμενη υπηρεσία…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους