Αντικαπνιστικός: “έβρεξε” πρόστιμα και στη Λάρισα

24 Νοεμβρίου, 2019
Αντικαπνιστικός: "έβρεξε" πρόστιμα και στη Λάρισα
Το βράδυ της Παρασκευής (23/11) στο κέντρο της Λάρισας έγινε κλιμάκιο ελέγχου για την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου από την Αθήνα, βεβαίωσε πλήθος προστίμων σε καφέ & μπαρ.

Μπήκε και η Λάρισα στη λίστα με τις πόλεις που έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρόστιμα για το κάπνισμα στα μαγαζιά εστίασης. Μάλιστα πρόκειται για δυναμική “είσοδο”, αφού το βράδυ της Παρασκευής (23/11) στο κέντρο της Λάρισας έγινε κλιμάκιο ελέγχου για την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου από την Αθήνα, βεβαίωσε πλήθος προστίμων πολλών χιλιάδων ευρώ σε καφέ, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης…

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, οι ελεγκτές υπήρξαν αμείλικτοι ρίχνοντας «καμπάνες» που έφθασαν σε πολύ γνωστά καφέ – μπαρ τις 3.000 ευρώ. Μάλιστα, αρκετά πρόστιμα «έπεσαν» για καπνίζοντες σε εξωτερικούς χώρους που όμως ήταν κλεισμένοι με τέντες και άλλα υλικά, αγνοώντας τις εκκλήσεις καταστηματαρχών και καπνιστών ότι πρόκειται για «ανοιχτούς». Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, κάποιοι καταστηματάρχες ανέλαβαν οι ίδιοι να πληρώσουν τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν και στους θαμώνες τους που κάπνιζαν!

Δεν ήταν όμως μόνον οι ελεγκτές για τον αντικαπνιστικό νόμο, την Παρασκευή στο κέντρο της Λάρισας. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν… «επιδρομές» από κλιμάκια για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για τον έλεγχο των εργαζομένων καθώς και για την… ηχορύπανση!

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Λάρισα αποτελεί μια από τις πιο δυνατές πόλεις της Ελλάδας στον κλάδο της Εστίασης, με τον καφέ να θεωρείται συνώνυμο της διασκέδασης της πόλης, η οποία φιλοξενεί καθημερινά χιλιάδες κόσμου στα καταστήματά της. Με ένα τέτοιο πλαίσιο εφαρμογής, όπως γίνεται κατανοητό, η Λάρισα αναμένεται να είναι από τις πλέον ευάλωτες πόλεις σε ελέγχους και πρόστιμα…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους