Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φρέσκιες τσιπούρες Selonda στη γάστρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Φρέσκιες τσιπούρες Selonda στη γάστρα

Φρέσκιες τσιπούρες Selonda στη γάστρα

Δείτε πώς γίνεται

Υλικά

1 Ώρα Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για 2 Άτομα

5-6 Κλωνάρια Φρέσκο Δεντρολίβανο
3-4 Κλωνάρια Φρέσκια Ρίγανη
2 Τσιπούρες Selonda
3-4 Φύλλα Δάφνης
3 Τομάτες, σε ροδέλες
1 κιλό Πατατούλες Baby
125ml Ελαιόλαδο
125ml Λευκό Κρασί
125ml Χυμός Λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
½ κ.γ. Καπνιστή Πάπρικα
60ml Νερό

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και της ρίγανης στη γάστρα και πάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια.
Βάζουμε τα φύλλα δάφνης, τις ροδέλες τις τομάτας πάνω στις τσιπούρες, και γύρω-γύρω τις πατατούλες.
Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το φαγητό και προσθέτουμε το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά με τη γάστρα σκεπασμένη.
Μετά αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειάζεται και ψήνουμε για άλλα 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθούν οι πατάτες.

Σκεύη

1 γάστρα
1 βάζο με καπάκι

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καλαμάρια γεμιστά

  Καλαμάρια γεμιστά που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε Καλαμάρια γεμιστά με τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Γοητεύστε τους καλεσμένους σας με μια...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ

Βελούδινη Αγκαλιά, η συνταγή Κιουνεφέ που θα λατρέψετε. Η Αποθέωση του Τυριού...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...