Ραγού μανιταριών με παπαρδέλες

12 Νοεμβρίου, 2020
manitaria

Ραγού μανιταριών με παπαρδέλες

Δείτε πώς γίνεται

Υλικά

1,5 Ώρα Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για 4-6 Άτομα

30g Αποξηραμένα Μανιτάρια Πορτσίνι
80ml Ελαιόλαδο
2 Μικρά Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 Μικρά Καρότα, ψιλοκομμένα
2 Μικρά Στικς Σέλερι, ψιλοκομμένα
1 Κλαδάκι Φρέσκο Δεντρολίβανο
2 Κλαδάκια Φρέσκο Θυμάρι
2 Φύλλα Φασκόμηλο
2 Σκελίδες Σκόρδο, τριμμένες
½ κ.γ. Μπούκοβο
60ml Λευκό Ξηρό Κρασί
400ml Ζεστό Νερό
1½ Κονσέρβα Τοματάκια Κονκασέ
400g Ζεστός Ζωμός Λαχανικών
500g Λευκά Μανιτάρια, σε φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
500g Παπαρδέλες, βρασμένες
Τριμμένο Τυρί

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπωλ βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι και τα σκεπάζουμε με χλιαρό νερό.
Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το σκόρδο και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 8 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και το νερό των μανιταριών και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό, τα τοματάκια, τον ζωμό των λαχανικών και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε για 30 ακόμα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Σκεύη

1 μικρό μπωλ
1 μεγάλο τηγάνι
1 κατσαρόλα

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ



ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter



Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους