ΕΡΓΑΝΗ: Πότε ανοίγει η εφαρμογή για την παράταση αναστολής εργασίας

3 Μαΐου, 2020
ΕΡΓΑΝΗ: Πότε ανοίγει η εφαρμογή για την παράταση αναστολής εργασίας
Με την άρση των μέτρων από τη Δευτέρα, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις θα πρέπει να ενημερώσουν την εργασιακή τους κατάσταση μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ.

Με την άρση των μέτρων από τη Δευτέρα, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις θα πρέπει να ενημερώσουν την εργασιακή τους κατάσταση μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ.

Καθώς η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή, μόνο το 10% των επιχειρήσεων και των εργαζομένων επιστρέφουν στην εργασία τους, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα για την ανάκληση της αναστολής. Ταυτόχρονα, με βάση τα νέα μέτρα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τροποποιήσουν αναλόγως το ωράριο λειτουργίας τους και πάλι μέσα από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Την ίδια ώρα, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά μπορούν να παρατείνουν την αναστολή για τον μήνα Μάιο. Με επείγουσα ανακοίνωση λοιπόν του υπουργείου εργασίας, διευκρινίζεται ο χρόνος στον οποίο μπορούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να ανανεώσουν την εργασιακή τους κατάσταση μπέσα από την ΕΡΓΑΝΗ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι όποιες αλλαγές θα υποβληθούν συγκεντρωτικά στην ΕΡΓΑΝΗ στο τέλος του Μαΐου. Το υπουργείο αναμένεται να εκδώσει λεπτομερείς όρους εφαρμογής τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας για την ΕΡΓΑΝΗ

«Για την εφαρμογή της ΠΝΠ 90 /1.5.2020 και συγκεκριμένα των άρθρων 10, 11 και 13 που αναφέρονται:

α) στην παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας κατά το μήνα Μάιο για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναλειτουργούν ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά,

β) στην οριστική ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναλειτουργούν ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά και

γ) στην προσαρμογή των ωραρίων εργασίας με τα ωράρια λειτουργίας των επιχειρήσεων αντίστοιχα,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ

ότι οι όποιες μεταβολές πραγματοποιηθούν και θα αφορούν την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων θα υποβληθούν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ συγκεντρωτικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Για τους λεπτομερείς όρους εφαρμογής θα εκδοθούν σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις».

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους