Εστίαση: Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο – Δηλώσεις Θεοδωρικάκου

3 Μαΐου, 2020
Εστίαση: Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο – Δηλώσεις Θεοδωρικάκου
Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά εξωτερικά για τραπεζοκαθίσματα, είτε μειώνοντας τα δημοτικά τέλη, δήλωσε ο Θεοδωρικάκος.

Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα, μέσω των δήμων, όπου είναι εφικτό, είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εξυπηρέτηση των ίδιων δυνητικών πελατών

«Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία του αυτή έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού.

Το πρόβλημα θα εξεταστεί ανά δήμο

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε επίσης ότι το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση -καθώς σε ορισμένους δήμους ή περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει χώρος για επέκταση- και πρόσθεσε: «Εκεί, σε αυτήν την περίπτωση, η λύση που προκρίνουμε είναι να μειωθούν τα τέλη».

Διέψευσε πρόωρες εκλογές

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη του λαού και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, αν οι Έλληνες συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και σε αυτή τη φάση, θα τα καταφέρουμε και στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους