Με την εκδήλωση απονομής των 16ων Βραβείων Ποιότητας στην Αλεξανδρούπολη, ο Γαστρονόμος τιμά ακρίτες παραγωγούς
Οι φύλακες της παραμεθορίου
Σε ποιους λοιπόν απονέμονται τα Βραβεία του Γαστρονόμου; Από ορισμένους εξ αυτών έχουμε δοκιμάσει τα προϊόντα τους επανειλημμένα και τα ξεχωρίζουμε μονίμως και σταθερά ανάμεσα σε άλλα ομοειδή, κι από άλλους τα δοκιμάσαμε για πρώτη φορά, σε τυφλές γευσιγνωσίες μαζί με την έμπειρη ομάδα μας των δημοσιογράφων, σεφ, εμπόρων και ακαδημαϊκών, και τα προκρίναμε με κλειστά μάτια. Αφού εντοπίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες και αξιόλογες περιπτώσεις, βγάλαμε εισιτήρια, κλείσαμε ξενοδοχεία και ταξιδέψαμε στις εσχατιές της Ελλάδας, σε τόπους που αγγίζουν σύνορα, για να γνωρίσουμε προσωπικά τους ανθρώπους που παλεύουν με τις δικές τους δυνάμεις, και πολύ συχνά χωρίς καν τη στήριξη του κράτους.
Συνομιλήσαμε μαζί τους, τους ζήσαμε ολόκληρες μέρες από κοντά, μάθαμε τις συνήθειές τους, τους παρακολουθήσαμε να έρχονται αντιμέτωποι με ασυνήθιστες δυσκολίες και τις πιο αναπάντεχες καταστάσεις στις οποίες χρειάζεται συχνά να ανταπεξέλθουν αυτοσχεδιάζοντας, όντας σε δυσπρόσιτες περιοχές, με κακή συγκοινωνία και μακριά από αστικά κέντρα.
Αφού λοιπόν καταγράψαμε χιλιάδες μίλια στα κοντέρ μας, πίσω στα γραφεία μας συσκεφθήκαμε και αποφασίσαμε πως εφέτος, τα 16α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου απονεμήθηκαν σε 15 λαμπρές περιπτώσεις ανθρώπων, προϊόντων και επιχειρήσεων που αποτελούν πρότυπα στον τομέα τους και συνεισφέρουν όχι μόνο στην ανάπτυξη της Γαστρονομίας της χώρας μας, αλλά και στο να κρατούν ζωντανή, ανθηρή και καρποφόρα την παραμεθόριο, αναδεικνύοντας την τοπική κουζίνα στις απομακρυσμένες γωνιές της πατρίδας μας.
Μείνετε συντονισμένοι
Σε συνέχεια της βράβευσης και της μεγάλης γιορτής της Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 18.30 στις Αποθήκες Τελωνείου Αλεξανδρούπολης σε μια κλειστή εκδήλωση, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των ονομάτων των βραβευμένων, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια και η αναλυτική παρουσίαση καθενός από αυτούς ξεχωριστά.
gastronomos.gr
Leave a comment