Εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα σε όλη τη διάρκεια των γιορτών! – «Τσουχτερά» πρόστιμα

27 Δεκεμβρίου, 2018
Εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα σε όλη τη διάρκεια των γιορτών! – «Τσουχτερά» πρόστιμα
Η μαζική εφόρμηση των καταναλωτών στις αγορές σε όλη τη διάρκεια των γιορτών και η αυξημένη κίνηση των ημερών, σημαίνει ταυτόχρονα και μαζικούς ελέγχους από τα αρμόδια όργανα

Εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα σε όλη τη διάρκεια των γιορτών! – «Τσουχτερά» πρόστιμα

Η μαζική εφόρμηση των καταναλωτών στις αγορές σε όλη τη διάρκεια των γιορτών και η αυξημένη κίνηση των ημερών, σημαίνει ταυτόχρονα και μαζικούς ελέγχους από τα αρμόδια όργανα. Οι έλεγχοι αφορούν όλα τα επίπεδα, από υγειονομικούς ελέγχους μέχρι ελέγχους από το Υπουργείο Οικονομικών και την Επιθεώρηση Εργασίας για όλες τις περιπτώσεις παραβιάσεων που αφορούν τα καταστήματα.

Ήδη κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις 20 Δεκεμβρίου ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, ελέγχοντας συνολικά 17 καταστήματα από τα οποία σε 10 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, μεταξύ των οποίων: εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου, μη έκδοση αποδείξεων, εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Από και πέρα, διεξήχθησαν υγειονομικοί έλεγχοι σε 1.306 επιχειρήσεις το τελευταίο 20ήμερο, όπου διαπιστώθηκαν 82 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 124.219 ευρώ.

Αναλυτικά, από τις υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, τo τελευταίο 20ήμερο, σε καθημερινή βάση μέχρι και σήμερα έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε 930 επιχειρήσεις συνολικά. Συγκεκριμένα σε 336 καταστήματα τροφίμων (αρτοποιεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κάβες, κ.λπ.), σε 145 υπεραγορές τροφίμων /παντοπωλεία, σε 187 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης/ αναψυχής, σε 225 εμπορικά καταστήματα και σε 37 λοιπές διαφόρων ειδών επιχειρήσεις ως προς την παροχή υπηρεσιών.

Επιπλέον έχουν ελεγχθεί 81 αντλίες καυσίμων και έχουν διενεργηθεί 138 έλεγχοι για τη διακρίβωση ακρίβειας ζυγαριών. Στους ελέγχους διαπιστώθηκαν 82 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 124.219 ευρώ. Ελήφθησαν 15 δείγματα προϊόντων για έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Κατασχέσεις 1.474 κιλών προϊόντων ζωικής προέλευσης!

Στο ίδιο πλαίσιο, από τις αρχές Δεκεμβρίου οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από κοινού με τον ΕΦΕΤ, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης, σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης καθώς και σε σφαγεία και σε προϊόντα φυτικής προέλευσης στο Τελωνείο Πειραιά. Επίσης οι Υπηρεσίες συμμετείχαν σε μικτά κλιμάκια ελέγχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αφορούσαν σε έλεγχο εγκαταστάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης και σε δειγματοληψίες για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε προϊόντα φυτικής προέλευσης σε Λαϊκές Αγορές.

Συνολικά ελέγχθηκαν 694 επιχειρήσεις και καταστήματα, ενώ οι έλεγχοι κατέληξαν σε 40 συστάσεις, έγιναν δεσμεύσεις 5.650 κιλών προϊόντων φυτικής προέλευσης, καθώς και 368 κιλών προϊόντων ζωικής προέλευσης, ενώ έγιναν κατασχέσεις 1.474 κιλών προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Ακολούθως, σε διάστημα 20 ημερών, οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας έχουν πραγματοποιήσει υγειονομικούς ελέγχους σε 1.306 επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, έγιναν έλεγχοι σε 221 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής, σε 112 υπεραγορές τροφίμων, σε 598 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, σε 206 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε 169 επιχειρήσεις παρασκευής και συσκευασίας.

Στους συγκεκριμένους ελέγχους διαπιστώθηκαν 5 παραβάσεις και απεστάλησαν οι σχετικές εκθέσεις στην εισαγγελία πρωτοδικών, ενώ έγιναν συστάσεις σε 633 επιχειρήσεις.

Έλεγχοι σε όλη τη διάρκεια των γιορτών!

Τα Κλιμάκια του κράτους εστιάζουν σε επιχειρήσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών, σε οχήματα μεταφοράς, λαϊκές αγορές και λοιπές κεντρικές αγορές, προσωρινούς πάγκους, καταστήματα πώλησης «χριστουγεννιάτικων ειδών» και παιχνιδιών καθώς και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Έλεγχοι θα γίνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τα Κλιμάκια να δίνουν έμφαση στην ορθή επισήμανση των προϊόντων, στην ύπαρξη τιμοκαταλόγων και πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις, στον εντοπισμό παραπλανητικών πρακτικών, στην έκδοση αποδείξεων και λοιπών παραστατικών και στην τήρηση των ανώτατων τιμών όπου αυτές εφαρμόζονται. Παράλληλα θα γίνουν και έλεγχοι για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, με στόχο να εντοπίσουν παραβάτες επιχειρηματίες που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι τσουχτερά. Για παράδειγμα φτάνουν για την ανασφάλιστη εργασία τις 10.500 ευρώ και για την παραβίαση του ωραρίου και των ρεπό τα 1500 ευρώ και άνω.

Ενώ εξίσου αυστηρά θα είναι τα πρόστιμα που μπορεί να φέρουν οι υγειονομικοί και οι τελωνειακοί έλεγχοι που θα διεξαχθούν. Από τα τοπικά Κλιμάκια που θα διεξάγουν τους υγειονομικούς ελέγχους θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προέλευση των προϊόντων, στην σωστή διαχείριση τους και στην τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων που προβλέπονται.

Τέλος από τους ελέγχους είναι πιθανό να μην ξεφύγουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές καθώς, τα Κλιμάκια έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν ακόμη και πολίτες ζητώντας τους την απόδειξη από τα ψώνια τους.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους