Πως αποκτώ την Soundreef

Δεκέμβριος 28, 2018
Πως αποκτώ την Soundreef
Το ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου να υποστηρίξει ενεργά τα μέλη του, εξασφάλισε αποκλειστική συνεργασία με τη Soundreef®, την πρώτη και μεγαλύτερη Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης (ΑΟΔ)

Καταθέσεις- Εμβάσματα με την επωνυμία / ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ που δηλώσατε στην ΕΓΓΡΑΦΗ σας!

Καταθέσεις- Εμβάσματα

Αρ. Λογ/σμού ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 56 1108 2664 545

IBAN: GR55 0172 6110 0056 1108 2664 545

Κύριος Δικαιούχος Λογαριασμού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Αποκλειστικά για τα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ: Η μουσική της Soundreef® στο κατάστημά σας!

Το ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου να υποστηρίξει ενεργά τα μέλη του, εξασφάλισε αποκλειστική συνεργασία με τη Soundreef®, την πρώτη και μεγαλύτερη Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης (ΑΟΔ) πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη, επίσημα αναγνωρισμένη από τον ΟΠΙ Υπουργείο Πολιτισμού όπως επιτάσσει ο Νόμος.

Πως αποκτώ την Soundreef®

Εφόσον είστε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θέλετε να αποκτήσετε την Soundreef® στην Ελλάδα, πρέπει απαραιτήτως να γίνετε μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Η κάθε άδεια Δημόσιας εκτέλεσης, που εκδίδει το ΠΑΣΚΕΔΙ, έχει αύξοντα αριθμό. Δείτε υπόδειγμα άδειας Οποιαδήποτε άδεια, που αφορά κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μόνο, χωρίς τον αύξοντα αριθμό και το λογότυπο του ΠΑΣΚΕΔΙ και της Soundreef, θεωρείται μη έγκυρη. Για του λόγου το αληθές, αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας, επιδεικνύοντας την άδεια σε οποιονδήποτε Αστυνομικό ελέγξει την επιχείρησή σας. Για να γίνει η κάθε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ, θα πρέπει να συμπληρώσει την ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ, για όλες τις παροχές του ΠΑΣΚΕΔΙ, εκτός της μουσικής Soundreef®. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το να παίζει το κατάστημα μουσική Soundreef από οποιαδήποτε άλλη πηγή, ακόμη και από την επίσημη ιστοσελίδα της Soundreef, χωρίς την άδεια δημόσιας εκτέλεσης που χορηγεί το ΠΑΣΚΕΔΙ κατά την ΕΓΓΡΑΦΗ του ως μέλος, είναι εκτεθειμένο πέραν των αστυνομικών ελέγχων (ως και αυτόφωρη διαδικασία) και σε ΑΓΩΓΕΣ από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης.

Ποια είναι η Soundreef®

Η Soundreef® είναι η πρώτη ΑΟΔ που αδειοδοτήθηκε στην Ευρώπη (από το Ηνωμένο Βασίλειο), αμέσως μόλις τέθηκε σε εφαρμογή η Οδηγία 2014/26/ΕΕ. Έκτοτε:

  • Δραστηριοποιείται σε 21 χώρες
  • Εκπροσωπεί περισσότερους από 31.000 δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων
  • Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει περισσότερα από 275.000 τραγούδια
  • Το ρεπερτόριό της αποτελείται αποκλειστικά από ποιοτικά τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν ανέβει στην πρώτη θέση των charts στην Ευρώπη
  • Όλα τα τραγούδια της είναι ηχογραφημένα και μεταδίδονται online με τα υψηλότερα standards (320 kbs @16 bit)
  • Οι ακροατές της ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια το μήνα
  • Παραμένει η μεγαλύτερη ΑΟΔ στην Ευρώπη και επεκτείνεται συνεχώς!
  • Ακούστε δείγματα μουσικής εδώ

Τι σημαίνει αυτή η συνεργασία για το κατάστημά σας:

–         Με τη συνδρομή σας αποκτάτε αυτομάτως πρόσβαση στο πλήρες ρεπερτόριο της Soundreef® για 1 χρόνο, όσο δηλαδή διαρκεί και η εγγραφή σας ως μέλους. Η άδεια δημόσιας εκτέλεσης καλύπτει τη δημόσια εκτέλεση της μουσικής της Soundreef® στο κατάστημά σας για όσο καιρό διατηρείτε την ιδιότητα του μέλους. Δηλαδή αν κάνετε την Εγγραφή σας 30 Νοεμβρίου 2018, η άδεια Δημόσιας εκτέλεσης θα λήξει 30 Νοεμβρίου 2019 και όχι Δεκέμβριο 2018 που ισχύει για τους άλλους Οργανισμούς.

–         Η άδεια δημόσιας εκτέλεσης περιλαμβάνει όλα τα πνευματικά δικαιώματα (100%) για το ρεπερτόριο της Soundreef®, που σημαίνει ότι δεν πληρώνετε ΕΥΕΔ (κρατική ΑΕΠΙ), Αυτοδιαχείριση ή άλλους ΟΣΔ ή ΑΟΔ, αν αναπαράγετε μόνο το ρεπερτόριο της Soundreef®.

–         Η άδεια δημόσιας εκτέλεσης περιλαμβάνει επιπλέον και τα συγγενικά δικαιώματα (100%) για το ρεπερτόριο της Soundreef®, που σημαίνει ότι δενπληρώνετε ούτε GEA!

–         Μπορείτε να μεταδώσετε το πρόγραμμα της επιλογής σας διαλέγοντας ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε από τα 41 live κανάλια (web radios) της Soundreef®με όλα τα δημοφιλή είδη ξένης μουσικής.

–         Πολύ σύντομα, μάλιστα, η Soundreef® θα ετοιμάσει, ειδικά για το ελληνικό ρεπερτόριο του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, 3 έως 5 νέα κανάλια με αποκλειστικά ελληνική μουσική!

–         Αποκτάτε μια, ενιαία άδεια δημόσιας εκτέλεσης που περιλαμβάνει όλες τις εγκαταστάσεις σας.

Τι είναι η άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής

Η <<άδεια δημόσιας εκτέλεσης>> είναι το έγγραφο που αντικατέστησε την παλιά «Άδεια μουσικών οργάνων». Η άδεια αυτή ζητείται πάντα κατά τη διενέργεια ελέγχων από τους αρμόδιους Δημόσιους φορείς: Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Τουριστική Αστυνομία, Λιμενικό και ΣΔΟΕ.

Ποιες είναι οι νομικές συνέπειες αν δεν διαθέτω ΄΄Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης΄΄;

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλες οι επιχειρήσεις που διαθέτουν έστω και ένα τρανζιστοράκι, πρέπει να διαθέτουν ΄΄Άδεια Δημόσιας εκτέλεσης΄΄(χορηγεί η Soundreef®) για το ρεπερτόριο που αναπαράγουν. Την άδεια αυτή ζητά η Αστυνομία πλέον σε κάθε έλεγχο που διενεργεί, αλλά και το ΣΔΟΕ. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η δημόσια εκτέλεση προστατευόμενων έργων χωρίς την άδεια των οργανισμών ΟΣΔ, εκτός των αστικών και διοικητικών κυρώσεων, αποτελεί και ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση και συνοδεύεται από 2.900€ έως 15.000€ πρόστιμο! Γνωρίζετε πολύ καλά και σεις οι ίδιοι, πως οι περισσότεροι έλεγχοι διενεργούνται Παρασκευή και η αυτόφωρη διαδικασία θα είναι επίπονη. Με την άδεια της Soundreef®, τα αποφεύγετε όλα αυτά.

Εάν δεν προμηθευτώ άδεια Soundreef® τι άλλες επιλογές έχω;

Να πληρώσετε υποχρεωτικά ΕΥΕΔ, Αυτοδιαχείριση και GEA ή να …μην πληρώσετε κανένα, περιμένοντας από στιγμή σε στιγμή να υποστείτε τις νομικές συνέπειες. Το πόσο δόλια λειτουργούν οι Οργανισμοί αυτοί δείτε το εδώ Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι το εξής: Εάν πληρώσετε έστω και έναν από τους Οργανισμούς αυτούς, αναγκαστικά θα τους πληρώσετε όλους, γιατί ο καθένας τους εκπροσωπεί διαφορετικό ρεπερτόριο.

Πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσω για τους 3 αυτούς Οργανισμούς ΕΥΕΔ, Αυτοδιαχείριση και GEA;

Το συνολικό κόστος για χρήση τηλεόρασης, ραδιοφώνου, CD, ή υπολογιστή σε ένα μικρό εστιατόριο ή καφετέρια έως 30 m2 και στους τρεις ΟΣΔ ξεκινά από 800€ και φτάνει στα 1800€ / χρόνο για ένα μεσαίο κατάστημα με συνοδευτική μουσική! Για τα καταστήματα όπου η μουσική κρίνεται απαραίτητη, το κόστος ξεπερνά τις 8.000€ ετησίως…! Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι αριθμοί αυτοί… απλώς δεν βγαίνουν!

Εγώ στο μαγαζί μου έχω μόνο τηλεόραση και δείχνω ποδοσφαιρικούς αγώνες. Καλύπτομαι;

Τεκμαίρεται εκ του νόμου πως πρέπει να τους πληρώνεις όλους, το ΠΑΣΚΕΔΙ όμως μπορεί να σε καλύψει και εδώ. Ρώτα μας

Τα περισσότερα καταστήματα προβάλλουν κατά κύριο λόγο αθλητικά γεγονότα (ποδόσφαιρο κλπ), μέσα από τις συχνότητες συνδρομητικών καναλιών όπως NOVA και OTE-TV. Αν γίνεται χρήση ΜΟΝΟ αθλητικών γεγονότων και ειδήσεων, τότε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ από τους ΟΣΔ ΕΥΕΔ – ΟΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA, αλλά αυτό θα πρέπει το κάθε κατάστημα, να το αποδεικνύει εγγράφως και αυτό το έγγραφο το χορηγεί ΜΟΝΟ το ΠΑΣΚΕΔΙ, συνοδευόμενο και από τις κατάλληλες συμβουλές για το πως θα το χρησιμοποιήσει υπέρ του ο καταστηματάρχης (Ενημερώσου εδώ)

Είμαι Καφετέρια και μου ζητά ο GEA 150€ το χρόνο, γιατί να γίνω μέλος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ και να πληρώσω 230€ ετήσια συνδρομή;

Γιατί πληρώνοντας τον GEA, αναγκαστικά θα πρέπει να πληρώσετε και ΕΥΕΔ και Αυτοδιαχείριση, άρα ξεπερνάτε τα 1000€ το χρόνο. Πέρα από τα μεγάλα ποσά, ωστόσο, ενδιαφέρον έχουν και οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι Οργανισμοί προκειμένου να «δεσμεύσουν» μια επιχείρηση! Για παράδειγμα, μπορεί να σας«ονομάσουν» καφετέρια αρχικά, να σας χρεώσουν σαν καφετέρια (με χαμηλό αμοιβολόγιο), ωστόσο, σας την έχουν ΄΄στημένη΄΄ αν διοργανώσετε κάποιο βράδυ ένα event ή ένα live, το οποίο θα αναρτήσετε στα social, να γίνει αφορμή ώστε να σας μετατρέψουν σε «Bar», αλλάζοντας την χρέωση από 150€ / χρόνο, στα 3.000€!!!.

Αυτό, άλλωστε, αποτελεί την πιο προσφιλή τακτική του GEA. Φυσικά ο επιχειρηματίας αντιδρά και δεν πληρώνει, αλλά ακολουθεί η ΑΙΤΗΣΗ ασφαλιστικών μέτρων με αναδρομικότητα 5 ετών (φυσικά ως Bar και όχι ως καφετέρια), ενώ στα 2 Δικαστήρια που θα ακολουθήσουν, θα εμφανιστεί ΚΑΙ φωτογραφικό υλικό από το event (πιθανόν από την σελίδα του καταστήματος στα social ή κάποια αφίσα), με τους Δικαστές, ως συνήθως, να γέρνουν τη ζυγαριά της δικαιοσύνης προς το μέρος των Οργανισμών…Εάν ένα κατάστημα εστίασης «βαφτιστεί» από έναν Οργανισμό BAR, έπειτα ΟΛΟΙ το «βαφτίζουν» έτσι και αντίστοιχα, ακολουθεί αναπροσαρμογή αμοιβολογίου ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα ως εξής: Λίγο πολύ όλα τα καφέ κάποια μέρα παίζουν με Dj. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για όλους τους ΟΣΔ να τα βαφτίσουν BAR, με αποτέλεσμα η μουσική πλέον που παίζουν, να μην είναι χρήσιμη, αλλά απαραίτητη! Οι χρεώσεις για το κατάστημα αυτό πλέον ανήκουν στην κατηγορία CLUB!

Όλοι οι Οργανισμοί διαθέτουν ειδικό προσωπικό που παρακολουθεί με ειδικά ηλεκτρονικά προγράμματα το Ίντερνετ. Δεν μπορεί να τους ξεφύγει ούτε ένα event ή Live που πραγματοποιεί το κάθε κατάστημα Εστίασης, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας! Έτσι διαμορφώνεται και το αμοιβολόγιό τους: μόλις εντοπίσουν ένα event ή μια Live εκδήλωση και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, δεν έχει φροντίσει να προμηθευτεί τις Άδειες δημόσιας εκτέλεσης (Soundreef® χορηγεί το ΠΑΣΚΚΕΔΙ), κινδυνεύει με αυτόφωρη διαδικασία! Τόσο απλά…

…Στέλνουν στο χώρο της επιχείρησης ένα ζευγαράκι πωλητών, που υποδύονται τους πελάτες, παραγγέλνουν ποτό κανονικά και αλληλοφωτογραφίζονται, αλλά στην ουσία φωτογραφίζουν τα επίμαχα σημεία του καταστήματος, όπως ηχεία, στερεοφωνικά, κονσόλες, Dj’s αν υπάρχουν κλπ. Στο τέλος, αφού πάρουν την απόδειξη, αποκαλύπτουν πως είναι από τον GEA και ενημερώνουν για την αμοιβή τους! Αν αρνηθεί ένας επιχειρηματίας, δέχεται μια… ευγενική απειλή με αγωγές στα Δικαστήρια.Γι΄αυτό πρέπει να γίνετε μέλος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, για να γλυτώσετε από αυτά που ίσως δεν γνωρίζατε, αλλά έχουν γίνει και γίνονται. Ρωτήστε συναδέλφους σας.

Έχω μαγαζί Εστίασης, αλλά εδώ και χρόνια δεν με επισκέφθηκε κανένας Οργανισμός, γιατί να πληρώσω ακόμη και στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ;

Η τέως Υπουργός Πολιτισμού κα Κονιόρδου, ξεκαθάρισε πως θα απαιτηθούν αναδρομικά 5ετίας, οι οφειλές προς την νέα κρατική ΕΥΕΔ (όπως είχε ανακοινώσει και ο ΟΠΙ στις 28/2/2017). Αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ από τον κάθε χρήστη σε περίπτωση που δεν έχει συνεχόμενη την άδεια δημόσιας εκτέλεσης, διότι η ΕΥΕΔ είναι η συνέχεια της ΑΕΠΙ και μην σκεφτεί κανείς πως έκλεισε η ΑΕΠΙ, άρα δε χρωστάω τίποτε. Η ΑΕΠΙ μπορεί να έκλεισε, αλλά ο Νόμος 2121/93 βρίσκεται σε ισχύ…Προσέξτε πολύ τη λέξη ΄΄συνεχόμενη΄΄. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Φροντίστε έγκαιρα να μην είστε εκτεθειμένοι με κενά χρονικά διαστήματα μουσικής αδειοδότησης, διότι αν προκύψει ΑΙΤΗΣΗ Ασφαλιστικών μέτρων από Οργανισμό, μόνο για Δικαστικά έξοδα, δεν θα φτάσουν 1500 Ευρώ Ρωτήστε μας να σας εξηγήσουμε.

Παίζω μουσική Soundreef, αλλά με ενοχλούν με επιστολές, επισκέψεις και με τηλεφωνήματα Οργανισμοί όπως ΕΥΕΔ, Αυτοδιαχείριση και GEA. Τι να κάνω;

Τους αγνοείτε ή τους υποβάλετε μηνύσεις, που αναλαμβάνει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ. Όλες αυτές οι πλάγιες απειλές σε συνδυασμό με τις ύπουλες πρακτικές που ακολουθούνται από τους Οργανισμούς για να «δεσμεύσουν» ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από τα καταστήματα εστίασης δεν μπορούν να περάσουν για κανένα μέλος ΠΑΣΚΚΕΔΙ. Το Σωματείο διαβεβαιώνει όλα τα μέλη του, ότι η εγγραφή μέλους εξασφαλίζει απόλυτη κάλυψη για την αναπαραγωγή μουσικής της Soundreef® , με πλήρως νόμιμες άδειες για όλο το διαθέσιμο ελληνικό & ξένο ρεπερτόριο, που έχει εξασφαλιστεί. Ενημερωθείτε εδώΜπορείτε όμως να τους βάλετε να υπογράψουν τις αντίστοιχες Υπεύθυνες Δηλώσεις που θα βρείτε εδώ βλέποντάς τους να φεύγουν τρέχοντας. Καλό θα είναι αν δεχθούν να υπογράψουν, να καλέσετε και Αστυνομία.

Πόσο κοστίζει η άδεια της Soundreef®

Προκειμένου να διευκολύνει τα μέλη του, το ΠΑΣΚΕΔΙ έχει πλέον ενσωματώσει το κόστος της βασικής άδειας της Soundreef® (για καταστήματα με συνολικούς χώρους μέχρι 499 τ.μ.) στην ετήσια συνδρομή του. Εσείς πληρώνετε μόνο την ετήσια συνδρομή στο ΠΑΣΚΕΔΙ με την εγγραφή σας και δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Δηλαδή, με την εγγραφή σας ως μέλους, πέραν όλων των άλλων προνομίων που απολαμβάνετε, έχετε το δικαίωμα να μεταδίδετε στο κατάστημά σας και τη μουσική της Soundreef®.

Επιπλέον, το ΠΑΣΚΕΔΙ εξασφάλισε αποκλειστικές εκπτώσεις μέχρι και 75% επί των τιμών του επίσημου τιμοκαταλόγου της Soundreef® (δείτε τον εδώ) για αλυσίδες καταστημάτων και μεγάλες επιχειρήσεις (με συνολικούς χώρους άνω των 500 τ.μ.). Αν έχετε μεγάλη επιχείρηση ή αλυσίδα καταστήματων ζητήστε μας να σας ετοιμάσουμε μια προσφορά ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας!

Πόσο κοστίζει η εγγραφή στο ΠΑΣΚΕΔΙ;

Η ετήσια συνδρομή μέλους του ΠΑΣΚΕΔΙ από 1-9-2018 ανέρχεται σε:

1) Για εποχιακά καταστήματα έως και 6 μήνες 150€ (Συμπεριλαμβάνεται άδεια δημόσιας εκτέλεσης & Κωδικοί Soundreef μόνο για 6 μήνες)

2) Για όλα τα υπόλοιπα καταστήματα 230€

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!

Πόσο διαρκεί η δαδικασία

Το αργότερο εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την παράδοση των νομιμοποιητικών σας εγγράφων και την ολοκλήρωση της εγγραφής με την κατάθεση του ποσού της ετήσιας συνδρομής στο λογαριασμό του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, θα λάβετε στο email σας την άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής και τους κωδικούς εισόδου στην πλατφόρμα μουσικής της Soundreef®.

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!

Καταθέσεις- Εμβάσματα με την επωνυμία / ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ που δηλώσατε στην ΕΓΓΡΑΦΗ σας!

Καταθέσεις- Εμβάσματα

Αρ. Λογ/σμού ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 56 1108 2664 545

IBAN: GR55 0172 6110 0056 1108 2664 545

Κύριος Δικαιούχος Λογαριασμού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πως ξέρω ότι η μουσική της Soundreef® είναι νόμιμη;

Διαπιστώστε το μόνος σας από την επίσημη ιστοσελίδα της Βρετανικής Κυβέρνησης, κάνοντας κλικ εδώ.

2. Η άδεια της Soundreef® καλύπτει και την τηλεόραση;

Πολλά από τα τραγούδια της Soundreef ® είναι μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες και μεταδίδονται και από την τηλεόραση. Ωστόσο, η τηλεοπτική μετάδοση προστατευόμενης μουσικής γενικά δεν καλύπτεται από την άδεια της Soundreef®. Αν επιθυμείτε να μεταδίδετε προστατευόμενη μουσική από την τηλεόραση θα πρέπει να συμβληθείτε με όλους ανεξαιρέτως τους ΟΣΔ και ΑΟΔ πνευματικών δικαιωμάτων που λειτουργούν νομίμως στην Ελλάδα. Η μετάδοση αποκλειστικά και μόνο ελεύθερης δικαιωμάτων, δηλαδή μη προστατευόμενης μουσικής από την τηλεόραση (π.χ. παραδοσιακών τραγουδιών, πολύ παλιάς κλασικής μουσικής κλπ), καθώς και αθλητικών αγώνων, δεν απαιτεί την κατοχή άδειας μετάδοσης μουσικής. Τέλος, η GEA δεν έχει κανένα δικαίωμα επί μουσικής που δεν είναι δισκογραφημένη (π.χ. μετάδοση συναυλιών liveζωντανών εκτελέσεων στο studio κλπ). Επισημαίνουμε ότι η μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην είστε εκτεθειμένος για παράβαση του Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας και θα πρέπει, εφόσον επιθυμείτε να κάνετε τέτοια χρήση της τηλεόρασης, να αναζητήσετε εξειδικευμένη νομική συμβουλή (ρωτήστε μας να σας εξηγήσουμε τι θα κάνετε).

3. Θέλω μόνο ελληνική μουσική για το κατάστημά μου. Με καλύπτει η άδεια της Soundreef®;

Βάσει της συμφωνίας του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τη Soundreef®, η Soundreef® θα δημιουργήσει νέα κανάλια (web radios) που θα μεταδίδουν αποκλειστικά Ελληνική μουσική. Ωστόσο, η σχετική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη το συντομότερο. Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν. 

4. Θέλω να επιλέγει ο DJ μου τη μουσική από τις βιβλιοθήκες της Soundreef® και όχι να παίζω μουσική από τα έτοιμα web radios. Γίνεται;

Βεβαίως. Πρόκειται, ωστόσο, για ειδική άδεια για την οποία κάνουμε ειδική συμφωνία με τη Soundreef® κατά περίπτωση. Ρωτήστε μας

5. Θέλω στο κατάστημά μου μουσική της Soundreef® και της Αυτοδιαχείρισης. Γίνεται;

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ σέβεται και το έργο αλλά και τους αγώνες της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, του μόνου γνήσιου ΟΣΔ πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής στην Ελλάδα, ο οποίος μάλιστα πολέμησε όσο λίγοι άλλοι την άλλοτε ΑΕΠΙ, και σε καμία περίπτωση δε θα συνιστούσε στα μέλη του να μη συμβληθούν με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι, για να μεταδώσετε μουσική της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ από νόμιμα εγγεγραμμένους υλικούς φορείς δισκογραφημένης μουσικής, θα πρέπει ταυτόχρονα να συμβληθείτε και με τη GEA, η οποία ακολουθεί συστηματικά καταχρηστικές πρακτικές σε διάφορους κλάδους – και ο δικός μας, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους επιδιώξαμε να συμβληθούμε με τη Soundreef®, και ο μόνος λόγος για τον οποίον την προτιμήσαμε αντί της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, είναι για να απαλλάξουμε τα μέλη μας, μια για πάντα, από την υποχρέωση να συναλλάσσονται με τη GEA. 

6. Έχω πληρώσει το κόστος εγγραφής στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ (230 €) και είμαι ευχαριστημένος με το Stereo Cloud. Μπορώ να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ;

Το κόστος των 230 € που πληρώσατε στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ δεν είναι αντίτιμο για τη μετάδοση μουσικής από το Stereo Cloud (η οποία, όπως γνωρίζετε, είναι ελεύθερη δικαιωμάτων), αλλά το καθορισμένο τέλος εγγραφής / ανανέωσης της ιδιότητάς σας ως μέλους του Σωματείου. Η μετάδοση ελεύθερης μουσικής από το Stereo Cloud είναι μια διευκόλυνση που παρέχει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα μέλη του χωρίς κανένα κόστος. Με κάθε ανανέωση εγγραφής από δω και πέρα (όποτε, δηλαδή, λήξει η υφιστάμενη συνδρομή σας) θα διακόπτεται η πρόσβαση στο Stereo Cloud και θα είναι δυνατή η εκτέλεση μουσικής μόνο της Soundreef®. Όπως ήδη είπαμε, εξάλλου, όλη η μουσική που περιέχεται στο Stereo Cloud, και πρώτα η ελληνική μουσική, θα περάσει βαθμιαία στη Soundreef®. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, το Stereo Cloud θα παύσει οριστικά τη λειτουργία του. Μπορείτε, λοιπόν, να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Stereo Cloud μέχρι την ημερομηνία που λήγει η εγγραφή σας, εκτός κι αν αποφασίσετε να λάβετε νωρίτερα άδεια της Soundreef® (προτείνεται). Στην τελευταία περίπτωση, η εγγραφή σας εξακολουθεί να ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί το δωδεκάμηνο από την προηγούμενη εγγραφή / ανανέωση. 

7. Η χρονική διάρκεια της άδειας της Soundreef® είναι συγκεκριμένη;

Προκειμένου να ισχύσουν οι ειδικές τιμές που έχει εξασφαλίσει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ για τα μέλη του, η άδεια της Soundreef® είναι ετήσια και προπληρώνεται. 

8. Γιατί να επιλέξω να εγγραφώ μέσω του ΠΑΣΚΚΕΔΙ και να μην εγγραφώ κατευθείαν στη Soundreef®;

Βάσει της ευρύτερης συμφωνίας μας για αποκλειστική συνεργασία με τη Soundreef®, αν ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου ή χώρου διασκέδασης από την Ελλάδα επιθυμεί να εγγραφεί απευθείας στη Soundreef®, κατ’ αρχάς η Soundreef® θα τον παραπέμψει στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ. Αλλά και πέραν αυτού, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ έχει εξασφαλίσει για τα μέλη του ενιαία τιμή μέχρι τα 499 τ.μ. (συνολικής επιφάνειας χώρων) και ειδικές εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 75% έναντι των τιμών καταλόγου της Soundreef® για την Ελλάδα, τον οποίον μπορείτε να δείτε εδώ.

9. Πώς αποδεικνύεται πόσα τετραγωνικά μέτρα έχει η επιχείρησή μου;

Προκύπτει ως το άθροισμα των τ.μ. που αναγράφονται στην άδεια λειτουργίας (κατάστημα + ιδιόκτητος αύλειος / υπαίθριος χώρος), συν τα τ.μ. που αναγράφονται στην πιο πρόσφατη άδεια εγκατάστασης τραπεζοκαθισμάτων. Όλα τα σχετικά έγγραφα επισυνάπτονται στην αίτηση χορήγησης αδείας.

10. Από τα web radios της Soundreef® ακούγονται διαφημίσεις;

Όχι. Ποτέ.

11. Κι αν θέλω να μεταδίδω δικές μου διαφημίσεις μέσα από το πρόγραμμα της Soundreef®;

Αν είστε ιδιοκτήτης αλυσίδας κι επιθυμείτε να δημιουργήσουμε ειδικό πρόγραμμα για τα εστιατόριά σας στο οποίο να μεταδίδονται και δικές σας διαφημίσεις (in store ads), μπορούμε να το περιλάβουμε στη συμφωνία σας με τη Soundreef®. Ρωτήστε μας.

12. Αν δεν έχω εστιατόριο ή χώρο διασκέδασης, μπορώ να πάρω άδεια της Soundreef® με τις τιμές του ΠΑΣΚΚΕΔΙ;

Η ενιαία τιμή και οι ειδικές εκπτώσεις του ΠΑΣΚΚΕΔΙ ισχύουν μόνο για τα μέλη του. Ωστόσο, όπως μας πληροφόρησε η Soundreef®, σύντομα θα υπάρξουν ανάλογες συμφωνίες και με άλλους κλάδους (εκτός της εστίασης και της διασκέδασης όπου οι τιμές και οι εκπτώσεις αφορούν αποκλειστικά τα μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ). Αφήστε μας τα στοιχεία σας για να τα διαβιβάσουμε στον αντιπρόσωπο της Soundreef® στην Ελλάδα και να ενημερωθείτε πρώτοι, αμέσως μόλις υπάρχουν νεότερα. 

13. Υπάρχει νόμιμη κατοχύρωση της επιχείρησής μου για την άδεια της Soundreef®;

Φυσικά. Κάθε άδεια είναι μοναδική, φέρει αύξοντα αριθμό και ημερομηνία και είναι γραμμένη στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. 

14. Τι κάνω αν δεχτώ επίσκεψη υπαλλήλων της ΕΥΕΔ (ΟΠΙ), της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή της GEA, ή/και της Αστυνομίας;

Αν μεταδίδετε αποκλειστικά ρεπερτόριο της Soundreef®, όπως θα αναφέρει και η άδειά σας, επιδεικνύετε την άδεια της Soundreef®, τους ζητάτε ευγενικά να αποχωρήσουν και μας ενημερώνετε αμέσως με email ώστε να υπάρχει απόδειξη του γεγονότος (της επίσκεψης).

Αν επιμένουν ότι έχετε μεταδώσει μουσική που δεν προστατεύεται από τη Soundreef® αλλά από άλλον ΟΣΔ/ΑΟΔ, τότε ζητάτε να αναγράψουν επί τόπου, σε μια απλή κόλλα χαρτί, τα τραγούδια που πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στο ρεπερτόριο της Soundreef® (και τα οποία ανήκουν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, σε άλλον ΟΣΔ/ΑΟΔ), ποιοι είναι οι δημιουργοί και ποιος είναι ο συγκεκριμένος ΟΣΔ/ΑΟΔ ανά τραγούδι (χωριστά).

Αν αρνηθούν, δείξτε τους αυτό εδώ το κείμενο (που διαβάζετε τώρα) κι ενημερώστε τους ότι, όπως γράφουμε στην πρώτη παράγραφο, θα ενημερώσετε το Σωματείο μας και τη Soundreef® γραπτά για την επίσκεψή τους.

Αν δεχθούν να συνεργαστούν κατά τον τρόπο που γράφουμε εδώ, θα πρέπει να ζητήσετε να δείτε και να αναγράψετε στο ίδιο έγγραφο τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του αντιπροσώπου (ή/και του αστυνομικού) καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και email), να τους ζητήσετε να υπογράψουν ενώπιόν σας το έγγραφο, να το συνυπογράψετε, να κρατήσετε το πρωτότυπο και να τους χορηγήσετε φωτοαντίγραφο (αν αυτό δεν είναι ευχερές, επιτρέψτε τους να το φωτογραφήσουν). Στο έγγραφο θα πρέπει επίσης να αναγράφεται η ημερομηνία και η ακριβής ώρα αναπαραγωγής, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος. Μας στέλνετε το έγγραφο αμέσως με email και την επομένη κιόλας εργάσιμη αρχίζουμε τον έλεγχο, σε συνεργασία με τη Soundreef®.

Αν ο ισχυρισμός αποδειχθεί αναληθής, σας ενημερώνουμε σχετικά και η υπόθεση λήγει. Στην απίθανη περίπτωση που ο ισχυρισμός τους κριθεί αληθής, τότε αναλαμβάνει τα περαιτέρω η Soundreef®, οπότε και πάλι ενημερώνεστε σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς δεν έχετε καμμιά ευθύνη για την τυχόν μη ηθελημένη μετάδοση τέτοιας μουσικής από το web radio της Soundreef®.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία αυτή είναι η ορθή, αυτή που πρέπει να ακολουθείται σε κάθε περίπτωση. Είναι, δηλαδή, η διαδικασία που θα πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση ελέγχου, με όποιον ΟΣΔ/ΑΟΔ κι αν είστε συμβεβλημένοι (όχι μόνο με τη Soundreef®), ακόμη δε και στην περίπτωση που τυχόν μεταδίδετε μουσική ελεύθερη πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Τυχόν άρνηση του αντιπροσώπου που κάνει τον έλεγχο να συνεργαστεί είναι ύποπτη και ενέχει αστικές και ποινικές ευθύνες για τον ίδιο και όποιον τον συνδράμει!

15. Τι κάνω αν δεν έχω ίντερνετ και δεν μπορώ να αναπαραγάγω την μουσική της Soundreef®;

Η ύπαρξη internet στο χώρο είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του web radio. Για τις περιπτώσεις που τυχόν υπάρξει πρόσκαιρη βλάβη, μας ενημερώνετε αμέσως και σας αποστέλλουμε το emergency kit το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε offline μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη (για συνολική περίοδο μέχρι και 2 εβδομάδες). 

16. Αν είμαι δημιουργός / ερμηνευτής, μπορώ να παρουσιάσω την δουλειά μου μέσω της Soundreef® και με τα προνόμια του ΠΑΣΚΚΕΔΙ;

Βεβαίως. Επειδή, όμως, το μέρος αυτό της συμφωνίας μας με τη Soundreef® αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Φθινόπωρο, δώστε μας λίγο χρόνο για να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα. Αφήστε μας τα στοιχεία σας για να ενημερωθείτε πρώτοι, αμέσως μόλις υπάρχουν νεότερα

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους