Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΠΙΤΕΣ Μπουγάτσα με Κατίκι Δομοκού
ΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουγάτσα με Κατίκι Δομοκού

Μπουγάτσα με Κατίκι Δομοκού

Δείτε πώς γίνεται

Υλικά

40′ Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για 2 Άτομα

350gr Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
1½ κ.σ. Ζάχαρη
50gr Βούτυρο Γάλακτος, λιωμένο
6 Φύλλα Κρούστας, κατά προτίμηση Φύλλα Βηρυτού
Ζάχαρη Άχνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το κατίκι με τη ζάχαρη.
Απλώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο, αδειάζουμε στο κέντρο του το μισό μείγμα και διπλώνουμε σε φάκελο.
Τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο το φακελάκι, με άλλα δύο φύλλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο φύλλο.
Τοποθετούμε τις μπουγάτσες σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τις αλείφουμε με το βούτυρο που περίσσεψε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τις αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά και η άλλη πλευρά.
Τις σερβίρουμε καυτές σε μικρά κομμάτια που πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σκεύη

1 μεγάλο μπωλ
1 ταψί

 

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καλαμάρια γεμιστά

  Καλαμάρια γεμιστά που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε Καλαμάρια γεμιστά με τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Γοητεύστε τους καλεσμένους σας με μια...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ

Βελούδινη Αγκαλιά, η συνταγή Κιουνεφέ που θα λατρέψετε. Η Αποθέωση του Τυριού...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...