Ξενοδοχεία: καταβολή του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ για διαφημιστικές υπηρεσίες – Εξαιρούνται airtisckets, booking

14 Νοεμβρίου, 2018
Ξενοδοχεία: καταβολή του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ για διαφημιστικές υπηρεσίες – Εξαιρούνται airtisckets, booking
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ανέθεσε σε εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο τη σύνταξη αναλυτικού υπομνήματος, σχετικά με την υποχρέωση καταβολής του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ξενοδοχεία: καταβολή του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ για διαφημιστικές υπηρεσίες – Εξαιρούνται airtisckets, booking

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ανέθεσε σε εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο τη σύνταξη αναλυτικού υπομνήματος, καθώς και την υποστήριξη των θέσεών του τόσο στις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ, όσο και στα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την υποχρέωση καταβολής του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ.

Να σημειώσουμε ότι με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 24παρ.2 περ. στ του Ν.4498/2017) έχει προβλεφθεί ειδική εισφορά 2% στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως από υπηρεσίες διαφήμισης, παραγωγής ή προβολής ή εν γένει προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή διάθεσης υπηρεσιών που τελούνται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου εφόσον ο λήπτης των υπηρεσιών έχει κατοικία ή έδρα στην Ελλάδα.

Η προθεσμία υποβολής και καταβολής της μηνιαίας Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (ΑΚΕΕΔ) ήδη παρατάθηκε έως 30/11/2018 για το διάστημα από 16/11/2017 έως 30/9/2018.

Αξίζει να τονιστεί ότι στις πλατφόρμες τύπου airtisckets, booking, σε επαγγελματικούς καταλόγους (τύπου χρυσού οδηγού) δεν υφίσταται υποχρέωση της εισφοράς του 2% της διαφήμισης.

Οι διευκρινίσεις-απαντήσεις του ΕΔΟΕΑΠ στο υπόμνημα του ΞΕΕ εδώ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους