Βραβείο για την επιτροπή του δέντρου στην πλατεία Αθηνών, Αστόρια

12 Δεκεμβρίου, 2020
vraveysiastoria

Βράβευση από τους Γ. Αλεξίου και Γ. Ντέλη στον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, συντονιστή της επιτροπής για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αθηνών. Φωτογραφία: Παραχώρηση Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

ΑΣΤΟΡΙΑ. Η συντονιστική επιτροπή για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αθηνών παρέλαβε τιμητικό βραβείο από τους ιδρυτές της πλατείας που βρίσκεται στην 30ή Λεωφόρο και 30 Δρόμους στην Αστόρια.

Το βραβείο δόθηκε σε ένδειξη αναγνώρισης της τοποθέτησης του πρώτου Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σημείο για την κοινότητα της Αστόριας και την ενίσχυση της κίνησης στα καταστήματα της περιοχής.

«Το 1931 στο Ροκφέλερ Σέντερ στολίστηκε το πρώτο δέντρο κατά τη διάρκεια του Great Depression για να δώσει ελπίδα στον κόσμο που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ετσι και τώρα στην πλατεία Αθηνών φτιάξαμε ένα δέντρο για να δώσουμε ελπίδα αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας και το ονομάσαμε ‘δέντρο της ελπίδας’» ,είπε στον «Ε.Κ.» ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, συντονιστής της επιτροπής για το δέντρο.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, εκπροσωπώντας την επιτροπή, παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της πλατείας Αθηνών Γεώργιο Ντέλη και τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Αλεξίου, ένα αγαλματίδιο με τον Σοφοκλή. «Η Αστόρια έχει πλέον ένα κεντρικό σημείο για τις γιορτές των Χριστουγέννων», δήλωσε ο κ. Ντέλης, ενώ ο κ. Αλεξίου πρόσθεσε: «Είχαμε ανάγκη από ένα σύμβολο πίστης και ελπίδας για τις οικογένειές μας και τις επιχειρήσεις μας».

 

Εθνικός Κήρυξ

Αναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αθηνών, Αστόρια. 2 Δεκεμβρίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

 

Η κάλυψη της τελετής φωταγώγησης τους δέντρου από ομογενειακά και αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης εκτόξευσε τις προβολές της εκδήλωσης μέσω του Διαδικτύου ξεπερνώντας τις 520.000.

«Το μέλλον της Αστόριας διαφαίνεται λαμπρό. Ευχαριστούμε για την αναγνώριση και αυτό το βραβείο. Σας διαβεβαιώ ότι θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να καθιερωθεί αυτός ο θεσμός και κάθε χρόνο να στολίζουμε το δέντρο στην πλατεία», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους