Το ΣτΕ αποφάσισε: Νόμιμη η άδεια της ΕΔΕΜ. Αυτό σημαίνει 3 οργανισμοι κυνηγούν τα μαγαζιά. ΕΔΕΜ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΙΡΙΣΗ, GEA

6 Δεκεμβρίου, 2021
εδεμ

Πανηγυρική θεσμική δικαίωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εμβληματική μεταρρύθμιση στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που οδήγησε στη θέση της ΑΕΠΙ να δημιουργηθεί ένας αυτοδιοικούμενος οργανισμός πνευματικών δικαιωμάτων στον χώρο της μουσικής.

«Η σπουδαία αυτή εξέλιξη πρώτα απ’ όλα ανήκει στους ίδιους τους δημιουργούς. Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα τους, ιδίως μέσα στη συνθήκη της πανδημίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας» τονίζει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Την είδηση έκανε γνωστή η «450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων» και ο επικεφαλής της προσπάθειας τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς που σήκωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα το φορτίο της αντιπαράθεσης με τις κινήσεις του Υπουργείου και τα νομικά προσκόμματα για την συνεταιριστική διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα η πρωτοβουλία απευθύνει ειρηνικό κάλεσμα στην Αυτοδιαχείριση προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος και να προχωρήσει η διαδικασία είσπραξης και πληρωμής των καλλιτεχνών σε μια δύσκολη συγκυρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Το ΣτΕ αποφάσισε: Νόμιμη η άδεια της ΕΔΕΜ – Ειρηνικό κάλεσμα στην Αυτοδιαχείριση

Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα το ΣΤΕ έκρινε νόμιμη την άδεια της ΕΔΕΜ.

Δεν είναι όμως ώρα για πανηγυρισμούς.

Σεβαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα την απόφαση της Αυτοδιαχείρισης να μην μιλά με την ΕΔΕΜ για ένωση μέχρι να τελειώσει ο αγώνας της  στο ΣΤΕ εναντίον της τελευταίας.

Θεωρούμε πως τώρα που -χωρίς καμιά αμφισβήτηση πια- η ΕΔΕΜ ήταν εξ αρχής ένας  απόλυτα σύννομος ΟΣΔ, η ένωση δεν πρέπει να αργήσει άλλο.

Ο ελληνικός νόμος και οι οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης περί συγχωνεύσεων και όχι οι σκληρές δικαστικές διαμάχες θα κρίνουν το καλό κοινό μας μέλλον και θα δώσουν τέλος στην άδικη ταλαιπωρία μας.

Επίσης ξαναδιατυπώνουμε ως έλληνες δημιουργοί το πάγιο αίτημά μας -και αίτημα της ΕΔΕΜ-να ξεκινήσει η κοινή είσπραξη των δύο οργανισμών από αύριο κιόλας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλιπωρούμε την αγορά και να βρισκόμαστε οι ίδιοι στην απόλυτη ανέχεια.

Ας ειρηνεύσουμε κι ας δράσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό. Αγαπητοί συνάδελφοι της Αυτοδιαχείρισης, αγαπητή διοίκηση και αγαπητό ΔΣ, σας καλούμε και επισήμως στο τραπέζι του κοινού μέλλοντος.Ας μη συνεχιστούν οι πολυέξοδοι και μακροχρόνιοι δικαστικοί μαραθώνιοι. Το ελληνικό  τραγούδι σύσσωμο ζητάει κοινή πορεία!

ΠΗΓΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους