”Ξύλο΄΄μετά μουσικής από τους Οργανισμούς στα καταστήματα Εστίασης!!!

3 Δεκεμβρίου, 2021
ΦΑΚΑ

Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής: πανάκριβη με αυστηρούς ελέγχους & μεγάλα πρόστιμα – Η λύση ΠΑΣΚΚΕΔΙ!

Όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και Ξενοδοχείων οφείλουν να γνωρίζουν πόσο σοβαρό παράπτωμα είναι η χρήση μουσικής χωρίς την υποχρεωτική άδεια δημόσιας εκτέλεσης! Τα πρόστιμα είναι υπέρογκα και η ζημιά που μπορεί να υποστεί το κατάστημά του είναι ανυπολόγιστη…!

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι το εξής: Εάν πληρώσετε έστω και έναν από τους Οργανισμούς αυτούς, αναγκαστικά θα τους πληρώσετε όλους, γιατί ο καθένας τους εκπροσωπεί διαφορετικό ρεπερτόριο.

Τι είναι η άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής

Για όσους, όμως, ακόμα δεν είναι ενήμεροι, ας δώσουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο εξής: η <<άδεια δημόσιας εκτέλεσης>> είναι το έγγραφο που αντικατέστησε την παλιά «Άδεια μουσικών οργάνων». Η άδεια αυτή ζητείται πάντα κατά τη διενέργεια ελέγχων από τους αρμόδιους Δημόσιους φορείς: Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Τουριστική Αστυνομία, Λιμενικό και ΣΔΟΕ.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλες οι επιχειρήσεις που διαθέτουν έστω και ένα τρανζιστοράκι, πρέπει να διαθέτουν αυτή την άδεια για το ρεπερτόριο που αναπαράγουν.  Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η δημόσια εκτέλεση προστατευόμενων έργων χωρίς την άδεια των οργανισμών ΟΣΔ, εκτός των αστικών και διοικητικών κυρώσεων, αποτελεί και ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση και συνοδεύεται από 2.900€ έως 15.000€ πρόστιμο! Γνωρίζετε πολύ καλά και σεις οι ίδιοι, πως οι περισσότεροι έλεγχοι διενεργούνται Παρασκευή και η αυτόφωρη διαδικασία θα είναι επίπονη.

Πώς λειτουργούν οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης;

Η νέα κρατική Ειδική Υπηρεσία ΕΔΕΜ, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση και τη συνέχεια της ΑΕΠΙ, άρα διαθέτει όλα τα προσωπικά στοιχεία σας, ζητάει αναδρομικά 5 ετών. Όποιος αρνείται να πληρώσει, θα δέχεται ΑΓΩΓΗ ασφαλιστικών μέτρων. Μάλιστα, επειδή από πίσω βρίσκεται ο κρατικός φορέας (ΟΠΙ), ήδη έχει μοιράσει τα στοιχεία σας στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στον GEA και στα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Προστατευόμενα έργα είναι ΟΛΑ, όταν δεν μπορείτε εγγράφως να αποδείξετε το αντίθετο (αυτό αποδεικνύεται μόνο με την επίδειξη άδειας δημόσιας εκτέλεσης). Αν κάποιος αναπαράγει αμερικανική pop μουσική ή αναπαράγει τραγούδια κάποιου φίλου που δεν είναι γραμμένος σε κανέναν Οργανισμό ή ακόμη και τραγούδια δικά του, οφείλει κανονικά να πληρώσει τους Οργανισμούς!

Επίσης, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ αν παίζει μόνο ΕΤ1, NOVA ή COSMOTE.  Αν δεν έχει επίσημη Άδεια δημόσιας εκτέλεσης ΟΣΔ (π.χ. ΕΔΕΜ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ) ή ΑΟΔ (π.χ. Soundreef, ΑΟΔ που συνεργάζεται με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ), εγκεκριμένου Φορέα από το Υπουργείο Πολιτισμού, τότε θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει όλες τις παραπάνω κυρώσεις.

Εντείνονται οι έλεγχοι! Δυσβάσταχτα τα πρόστιμα!

Από 1 Σεπτέμβρη ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την ΕΔΕΜ που ενεργοποίησαν κι όλους τους ελεγκτικούς φορείς, διότι υποσχέθηκαν στους «δημιουργούς» χρήματα μέχρι τα Χριστούγεννα. Πέρα από την κρατική ΕΔΕΜ, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ανέπτυξε ήδη μηχανισμούς είσπραξης σε όλη την Ελλάδα και ανακοίνωσε αύξηση του αμοιβολογίου της, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της CISAC, ενώ ο GEA συνεχίζει κανονικά τις ομαδικές αγωγές ασφαλιστικών μέτρων σε βάθος πενταετίας. Και φυσικά το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο η αντιμετώπιση ενός τέτοιου δικαστηρίου (διπλά δικαστήρια), απαιτεί 1.500€ για δικηγόρους, πέραν των 15.000 ή 30.000€ που ζητούνται αναδρομικά! Ο Οργανισμός ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ είναι πασίγνωστος με τις άπειρες αγωγές που έστειλε σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες για τα δωμάτια. Μέλη του είναι όλα τα ελληνικά κανάλια. Φέτος σίγουρα θα τον γνωρίσουν και όλα τα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν τηλεοράσεις.

Τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάθε επιχειρηματίας εστίασης;

Θα περιμένετε ακόμα τη μέρα που θα περάσει η αστυνομία και θα σας ζητήσει την άδεια δημόσιας εκτέλεσης; Γιατί αν δεν έχετε φροντίσει για την απόκτησή της, τότε θα είναι πλέον πολύ αργά… Ένας κυκεώνας προβλημάτων χωρίς αδιέξοδο μόλις θα έχει κάνει ντου στο κατάστημά σας!

ΈΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ; Η αναζήτηση λύσης από τους επαγγελματίες απέναντι στις υποχρεώσεις όλων των παραπάνω ΟΣΔ έχει οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις με αποτέλεσμα να πληρώσουν πολύ ακριβά τις επιλογές τους… Στόχος δεν είναι η διαρκής πίεση στις καθημερινές υποχρεώσεις των καταστημάτων, που τελικά οδηγούν στην αδυναμία τους να λειτουργήσουν, αλλά η εύρεση μιας δόκιμης φόρμουλας που θα τηρεί μεν την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων για τους δημιουργούς, ωστόσο, θα δίνει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων στα καταστήματα.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΚΚΕΔΙ (Δείτε εδώ)! Το Σωματείο με το μεγαλύτερο ρεπερτόριο σε μουσικά κομμάτια ελληνικά & ξένα (300.000) με νόμιμες άδειες δημόσιας εκτέλεσης σε κάθε κατάστημα εστίασης, απαλλάσσει κάθε κατάστημα-μέλος ΠΑΣΚΚΕΔΙ από όλες τις παραπάνω οικονομικές υποχρεώσεις! Η συνεργασία του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τον Ιρλανδικό «κολοσσό» πνευματικών & συγγενικών δικαιωμάτων μουσικής, Soundreef, είναι το πιο πρόσφατο επίτευγμα για την υποστήριξη της ελεύθερης μουσικής στα καταστήματα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες, κύριοι.

Φέτος έγινε ακόμα πιο φανερό το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, σε σημείο που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται ακόμα περισσότερη λάσπη από αυτούς που ξεβολεύει καθημερινά.

Κάποιοι, λοιπόν, φαίνεται ότι «ενοχλήθηκαν» πολύ από την τεράστια εμπιστοσύνη και αποδοχή του κλάδου της Εστίασης στο Σωματείο μας. «Ενοχλήθηκαν» τόσο, που με πρωτοστάτη τον έμπορο ΟΠΙ και ακόλουθους τον GEA,  το Radio Pro και αρκετούς άλλους επώνυμους και ανώνυμους, δημοσιεύσαν μια κακόγουστη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στα μέτρα τους, η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ, πιστεύοντας ότι με τόσο φθηνά κόλπα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να «πουλάνε» το προϊόν τους.

Ο ψεύτης και ο κλέφτης, όμως, τον πρώτο χρόνο χαίρονται! Γι’ αυτό και έφτασε η ώρα που όλοι τους θα λογοδοτήσουν… και όχι μόνο στην Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το λιγότερο. Κυρίως, θα λογοδοτήσουν απέναντι σε όλους εσάς που, χωρίς λόγο, αλλά με πολύ πάθος, απειλούσαν ΟΛΟ το καλοκαίρι, τόσο με φυσική παρουσία (υπάλληλοι-ζευγαράκια), όσο και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις (Δικηγόροι) εκβιάζοντας για τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής που αναπαράγετε στο κατάστημά σας και απειλώντας με πρόστιμα και φυλακίσεις.

Αγαπητοί συνάδελφοι που μεταδίδετε στο κατάστημά σας την μουσική του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, βάλτε καλά στο μυαλό σας: δεν έχετε να φοβάστε ΚΑΝΕΝΑ! Από δω και στο εξής, όποιος εξωτερικός υπάλληλος των ως άνω αναφερόμενων Οργανισμών και Εταιριών, κατηγορήσει, βρίσει, συκοφαντήσει ή προσκομίσει σε εσάς την κατάπτυστη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΟΠΙ, ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΣΚΚΕΔΙ δεν σας καλύπτει, ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ την Αστυνομία και υποβάλλετε μήνυση εναντίον τους, με έξοδα του ΠΑΣΚΚΕΔΙ. Το Νομικό μας τμήμα βρίσκεται διαρκώς στην διάθεση των μελών μας. Φροντίζουμε τα υγιή καταστήματα εστίασης και στέλνουμε οριστικά κάθε κατεργάρη στον πάγκο του!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Κάντε τώρα μια εγγραφή μέλους στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ και αποκτήστε νόμιμη πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα με ελληνικά & ξένα τραγούδια για το κατάστημά σας, διαθέτοντας όλες τις νόμιμες άδειες και χωρίς κανένα… επιπλέον άγχος για περίεργους ελέγχους από ελεγκτικούς φορείς (Αστυνομία κλπ). Προσφέρετε στους πελάτες σας ελεύθερη μουσική από top καλλιτέχνες και απολαύστε την απόλυτη στήριξη για το κατάστημά σας με τις πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσίες του ΠΑΣΚΚΕΔΙ!

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε σήμερα με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τους εξής τρόπους:

Τηλεφωνικά: 2310 932420 – 932473 – 932481 ή 6983 161473

Email: paskedi@paskedi.gr

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24, Βασ. Όλγας 151, 54645

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος
176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο)
210 22 41 227

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους