ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται και πάλι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης αντιμετωπίζουν ένα ακόμη πιθανό πλήγμα και στοιχηματίζουν πως οι Νεοϋορκέζοι θα συνεχίσουν να τρώνε έξω από τα εστιατόρια όλο τον χειμώνα.
Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο, επικαλούμενος την αυξανόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο περιορισμών που θα μπορούσε να σταματήσει την εσωτερική εστίαση εάν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν σταθεροποιηθούν τις επόμενες πέντε ημέρες.
Η «απειλή» αυτή σημαίνει πως αρκετά εστιατόρια θα κλείσουν μόνιμα ενώ καλύτερη τύχη θα έχουν όσα εστιατόρια διαθέτουν αυλή ή χώρο για τα τραπέζια τους στο πεζοδρόμιο.
«Το πρωτεύον θέμα είναι η υγεία, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Πιστεύω και επιβάλλεται να γίνει αυτό που προστατεύει την υγεία μας. Είναι η ώρα της υπομονής. Πρέπει να ακούμε αυτά που μας λένε οι υπεύθυνοι, οι επιστήμονες και όχι οι δήμαρχοι και οι Κυβερνήτες.
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει την υγεία του και να έχει καλές γιορτές» είπε στον «Ε.Κ.» ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου «Nerai» στο Μανχάταν, Γεώργιος Μενεγάτος.
Το εστιατόριο ξόδεψε 120.000 δολάρια για να διαμορφώσει τον κήπο του με σόμπες και μια μεγάλη ξύλινη πέργκολα για να μπορεί ο κόσμος να κάθεται έξω. «Διαμορφώσαμε τον κήπο των 1.000 τετραγωνικών ποδιών με 45 διαθέσιμα καθίσματα και φτιάξαμε έναν όμορφο χώρο για να νιώθει καλά ο κόσμος που βγαίνει έξω για φαγητό και όχι ότι τρώει στο δρόμο με τα αυτοκίνητα να περνούν από δίπλα του» είπε ο κ. Μενεγάτος.
Ενα ακόμη εστιατόριο ελληνικής ιδιοκτησίας, το «Carnegie Diner & Cafe» ξόδεψε περίπου 6000 δολάρια για να διακοσμήσει τον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού όπου στα 20 τραπέζια του μπορεί να φιλοξενήσει 40 άτομα. Οπως ανέφερε ο Στάθης Αντωνακόπουλος στο «Side Dish» «με τα χρήματα αυτά πήραμε μια τέντα, σόμπες και Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Καθυστερήσαμε να διαμορφώσουμε το χώρο καθώς περιμέναμε να δούμε εάν θα μας κλείσουν ξανά».
Leave a comment