Οι κτηματομεσίτες δημιουργοί της ΑΕΠΙ

1 Μαρτίου, 2018
Οι κτηματομεσίτες δημιουργοί της ΑΕΠΙ
Οι κτηματομεσίτες δημιουργοί της ΑΕΠΙ

Κύριοι δημιουργοί, ”ξεχωριστά” κι αγαπητά μέλη της ΑΕΠΙ

 παίζετε κρυφτούλι πίσω από την λέξη και έννοια ‘’πολιτισμός’’, αν και πολύ καλά γνωρίζετε πως σαν έννοια υπάρχει στις ψυχές των Ελλήνων, σαν λέξη όμως καταργήθηκε, γιατί πουλήθηκε και μέσα σ’ αυτό το παζάρι συμμετείχατε κύριοι πολιτισμικοί Δημιουργοί, μιας και δεν αντισταθήκατε, αν και μπορούσατε, μα αναλώνατε τον χρόνο σας, σε συστάσεις ‘’εισπρακτικών εταιριών’’ και εκφοβιστικές ιδέες.

Ποιος σας είπε ότι σεις είστε ‘’πνευματικοί Δημιουργοί’’; Αυτοβαπτισθήκατε. ‘’Κτηματομεσίτες’’ είστε, όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες, που δεν έχουν όμως τα δικά σας προνόμια, που αποκτήσατε με την ‘’επωνυμία’’, που ο Ελληνικός Λαός σας χάρισε απλόχερα. ‘’Κτηματομεσίτες’’ και μάλιστα ‘’κακής πάστας’’, διότι του μεσίτη αν του σφραγιστεί επιταγή πελάτη, καταφεύγει το πολύ σε διαταγή πληρωμής, ενώ σείς απευθείας στον Εισαγγελέα για ‘’προσωποκράτηση’’.

‘’Κτηματομεσίτες’’ είστε, αφού πουλάτε τα έργα σας, στις ταβέρνες, στα καφέ και στα σουβλατζίδικα, με το m2 παραχωρώντας μάλιστα και τιμολόγιο στους χρήστες.

Προκειμένου να εισπράξετε ‘’πνευματικά δικαιώματα’’, τσαλαπατάτε τα ‘’ανθρώπινα’’.

Πως θα ακούγονται τα έργα σας αν δεν παίζονται από αυτούς που κυνηγάτε ανελέητα; Μήπως οι δημιουργοί θα γίνετε και τελάληδες-τραγουδιστές στους δρόμους;

Άραγε αν δημιουργούσατε εκκλησιαστικούς Ύμνους, πόσο θα πήγαινε το κερί στις εκκλησίες; Αν γράφατε και κάλαντα, πόσα δικαιώματα θα ζητούσατε από τα κέρδη των πιτσιρικάδων;

Πνευματικός Δημιουργός, είναι αυτός που δεν ζητά, αλλά μόνο προσφέρει. Έχετε εσείς καμιά σχέση με αυτό; Κάποιοι από εσάς, συνθέτες, επέλεξαν αυτό το επάγγελμα και αμοίβονται πλουσιοπάροχα. Είναι τα ‘’πρώτα ονόματα’’. Κάποιοι άλλοι, ‘’δεύτερα και τρίτα ονόματα’’, κάνουν και δεύτερη δουλειά για να επιβιώσουν. Η στιχουργική δεν είναι τέχνη, αλλά ‘’χάρισμα’’, πλην ορισμένων που την έκαναν τέχνη, ‘’πρώτα ονόματα’’ και αμοίβονται πλουσιοπάροχα γι’ αυτό, εδώ και χρόνια. Οι υπόλοιποι ‘’δεύτερα και τρίτα’’ ονόματα, είχαν και συνεχίζουν να έχουν δεύτερη και τρίτη δουλειά κι αν κάποιοι προσπαθούν να ζήσουν τώρα από τα ‘’δικαιώματα της εισπρακτικής εταιρίας Πνευματικών Δικαιωμάτων που τους εκπροσωπεί’’, τότε θα πρέπει να ήταν ‘’άσωτοι’’ ή ‘’τεμπέληδες’’ στον πρότερο βίο τους, χωρίς να φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτό ο Ελληνικός Λαός. Τα ‘’πρώτα’’ ονόματα, γνωρίζουμε όλοι πόση μερίδα του λέοντος παίρνουν, τα δε ‘’δεύτερα, τρίτα και τέταρτα’’ ας πρόσεχαν να γίνουν ‘’πρώτα’’. Δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό και πρέπει τώρα να τους πληρώνουμε για 150 χρόνια συνεχόμενα (80 Μ.Ο. η κανονική ζωή τους και 70 η μετά θάνατον). Το ίδιο ισχύει και για τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, μα και τις δισκογραφικές εταιρίες.

Γιατί σεις, οι νεοέλληνες ‘’Δημιουργοί’’, ”ξεχωριστά” κι αγαπητά μέλη της ΑΕΠΙ, αν δεν σας ‘’πληρώσει’’ κάποιος χρήστης κάποια από τα τραγούδια σας, δια Νόμου θεωρείται ‘’κλέφτης’’ και ‘’απατεώνας’’ ποινικού δικαίου και τιμωρείται γι’ αυτό από την σημερινή Ελληνική νομοθεσία, ενώ τα κόκκαλα του Διονύσιου Σολωμού, ‘’τρίζουν’’ από υπερηφάνεια, όταν οι ίδιοι ‘’κλέφτες και απατεώνες’’, απαγγέλλουν τον Ύμνο του, χωρίς κανείς να τους ζητά χρήματα; Σεις νοιώσατε ποτέ υπερηφάνεια; Κι αν ναι, σίγουρα επειδή σας αναγνωρίζουν στον δρόμο και σας χειροκροτούν ή σας κοιτάζουν με θαυμασμό. Ποιοι; Ο λαός. Από πού σας έμαθε ο λαός; Από τα ραδιόφωνα, την τηλεόραση, τις ταβέρνες, τα μπαρ, τις καφετέριες…. Δηλαδή, από όλους αυτούς που κυνηγάτε εδώ και χρόνια να τους πάρετε κι άλλα χρήματα κι όσοι δεν έχουν να σας δώσουν τους στερείτε το δικαίωμα του επιχειρείν, με τον φόβο της Αστυνομίας. Αχάριστοι ‘’Δημιουργοί’’. Να συστήσουν τότε κι όλοι αυτοί ένα Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Διαφημιστικών δικαιωμάτων και όπου ακούγονται τραγούδια που εκπροσωπούνται από εσάς, να εισπράττονται διαφημιστικά δικαιώματα και να διανέμονται τα κέρδη σε όσους δεν σας παίζουν. Να δούμε τότε από πού θα ακούγεστε για να γίνετε γνωστοί. Μάθετε επίσης, πως εμείς, αντέχουμε την ‘’ανωνυμία’’, γιατί χρόνια με αυτήν ζούμε, σεις όμως τότε, από μόνοι σας θα παρακαλάτε να καταργηθεί ο 2121/93, για να γίνετε όλοι ‘’Σολωμοί’’. Για την ώρα πάντως τον ‘’σολομό’’ τον έχετε μόνο στα … τραπέζια σας.

Διαβάστε το ως άνω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και στο επίσημο site της ΑΕΠΙ 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους