Καλοκαίρι σημαίνει… σαλάτες από φρέσκα υλικά! Ταιριάζουν με κάθε μεσημεριανό ή βραδινό, ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε ακόμη και ολόκληρο γεύμα μαζί τους! Όταν όμως η συζήτηση πηγαίνει στις καλοκαιρινές σαλάτες, δεν μπορεί να μην πρωταγωνιστούν αγαπημένα ελληνικά αγνά υλικά από ντόπιους παραγωγούς, τα οποία με απλό ελαιόλαδο σε κλασικές ή λίγο… πιο δημιουργικές εκδοχές μπορούν να εντυπωσιάσουν κάθε γούστο.
Σε αυτή την περίπτωση, μιλήσαμε με τους ειδικούς και σας παρουσιάζουμε μια κλασική ελληνική σαλάτα, χωρίς ωστόσο τις ντομάτες και τις ελιές, αλλά με αγγούρια και φρέσκα βότανα, ξύδι από κόκκινο κρασί και αλμυρή φέτα.
Συστατικά
- 1-1/2 κιλό αγγούρια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
Οδηγίες
Κόψτε κάθε αγγούρι με τους σπόρους στη μέση και πάλι κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε τα τεμαχισμένα αγγούρια σταυρωτά σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα αγγούρια με το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον άνηθο, το ξύδι και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε με το μάτι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά. Πασπαλίζουμε από πάνω τη φέτα και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία
- Θερμίδες (kcal): 120
- Λιπαρά Θερμίδες (kcal): 90
- Λίπος (g): 10
- Κορεσμένα λιπαρά (g): 3
- Πολυακόρεστα λιπαρά (g): 1
- Μονοακόρεστα λιπαρά (g): 6
- Χοληστερίνη (mg): 10
- Νάτριο (mg): 280
- Υδατάνθρακες (g): 6
- Φυτικές ίνες (g): 1
- Πρωτεΐνη (g): 3
Leave a comment