Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ισπανίδα δημοσιογράφος παρουσιάζει πώς παρασκευάζονται η φέτα, το κασέρι Σοχού, η μπουγάτσα και τα μελομακάρονα
ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ισπανίδα δημοσιογράφος παρουσιάζει πώς παρασκευάζονται η φέτα, το κασέρι Σοχού, η μπουγάτσα και τα μελομακάρονα

Κτηνοτροφική μονάδα της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Angeles Cortina από την Ισπανία για να δει από κοντά πώς παρασκευάζονται η ελληνική φέτα και το κασέρι Σοχού.

Στη συνέχεια κατέγραψε την διαδικασία παρασκευής της Θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας και των μελομακάρονων, προκειμένου όλο αυτό το οπτικοακουστικό υλικό να προβληθεί από την εκπομπή Aqui la Τierra, του Ισπανικού κρατικού καναλιού TVE1.

Τα γυρίσματα της ομάδας παραγωγής της εκπομπής ανέλαβε να οργανώσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ισπανίας. Όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός Τουρισμού, μέσα από την εκπομπή του ισπανικού καναλιού θα παρουσιαστούν η γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και η σύνδεσή της με την ντόπια παραγωγή, στοιχεία που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του καναλιού.

Η εκπομπή Aqui la Τierra μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι «1» (TVE1) από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές από τις 20:30 έως τις 21:00. Όλες σχεδόν τις ημέρες μετάδοσης του είναι το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι «1». Έχει μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 10% και 11%, με περισσότερους από ένα 1.200.000 θεατές την ημέρα.

Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι η γαστρονομία μιας περιοχής όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια χώρα. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι προωθώντας τα τοπικά προϊόντα, βελτιώνουμε το brand του προορισμού.

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καλαμάρια γεμιστά

  Καλαμάρια γεμιστά που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε Καλαμάρια γεμιστά με τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Γοητεύστε τους καλεσμένους σας με μια...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ

Βελούδινη Αγκαλιά, η συνταγή Κιουνεφέ που θα λατρέψετε. Η Αποθέωση του Τυριού...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...