Εργαζόμενοι στην εστίαση: “Δεν είναι σκλάβοι σε γαλέρες, κ. Τούνη”

3 Αυγούστου, 2021
unnamed

Μετά τον χθεσινό μιντιακό σάλο (2/7) που προκάλεσε η “σοκαρισμένη” infuencer Ιωάννα Τούνη, όταν με προκλητική ανάρτησή της στο Twitter από τους Παξούς όπου απολαμβάνει τις διακοπές της, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της που δεν βρήκε ανοιχτό εστιατόριο μεσημεριανή ώρα, σχολιάζοντας δηκτικά: «Ο κόσμος δεν θέλει να δουλέψει! Μάλλον έχουν πολλά λεφτά οι Παξοί».

Δεν είναι σκλάβοι σε γαλέρες, κ. Τούνη, οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Ειδικότερα έγραψε: «Έχω πάθει σοκ εδώ! Όλα τα ταβερνάκια-εστιατόρια κλείνουν το μεσημέρι και ανοίγουν το απόγευμα… Και είναι high season 1 Αυγούστου! Ο κόσμος δεν θέλει να δουλέψει! Μάλλον έχουν πολλά λεφτά οι Παξοί… Τσπ, από ότι καταλάβατε πήγαμε σε ένα από τα μοναδικά που λειτουργούν αυτή την ώρα και φάγαμε».

Σύμφωνα με σχόλιο χρήστη του Twitter οι Παξοί τα μεσημέρια είναι άδειοι. Oι τουρίστες πηγαίνουν με τα σκάφη μονοήμερες στους Αντίπαξους και γυρίζουν το απόγευμα στο νησί. Επομένως, τα εστιατόρια στους Παξούς ανοίγουν τα απογεύματα. Παράλληλα όμως, η Ελλάδα όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, διανύει πρωτοφανή περίοδο καύσωνα με τις θερμοκρασίες ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες να αγγίζουν σχεδόν απειλητικά επίπεδα για την ανθρώπινη υγεία, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να οδηγηθούν σε παύση λειτουργίας τις μεσημεριανές ώρες.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Τούνη προκάλεσε οργή με χρήστες του  twitter να της υπενθυμίζουν ότι λόγω καύσωνα είναι αδύνατο οι εργαζόμενοι να δουλεύουν τις μεσημεριανές ώρες. «Αντί να πει μπράβο στους ιδιοκτήτες που δεν έχουν σκλάβους τους εργαζόμενους στου 45 βαθμούς, ειρωνεύεται κιόλας», έγραψαν μεταξύ άλλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου οι δηλώσεις της Ιωάννας Τούνη πυροδοτούν έντονα σχόλια, δεν ξεχνάμε εξάλλου την περιβόητη δήλωση για τον μισθό των 800 ευρώ…“Η οικονομία κλαίει. Έχω φίλους που έχουν εστίαση, εγώ έχω ρούχα, όλα πηγαίνουν κατά διαόλου. Τα 800 ευρώ είναι αστεία για τις επιχειρήσεις. Οι τεμπέληδες χαίρονται προφανώς τώρα που τα παίρνουν”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της και είχε προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή του κόσμου.

Ανοιχτείτε περισσότερο στον πραγματικό κόσμο, εκτός social media, κ. Τούνη, ή ακόμα καλύτερα, μπείτε σε μια κουζίνα εν μέσω καύσωνα για να εργαστείτε έστω και μία φορά και θα διαπιστώσετε η ίδια αν ο εργαζόμενος κόσμος στον κλάδο μας “τεμπελιάζει”…

Από πλευράς μας, ως το Νο1 Πανελλήνιο Σωματείο για τον κλάδο της Εστίασης, θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους -ιδιοκτήτες, σερβιτόρους, κουζίνα, delivery- που αγωνίζονται καθημερινά κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για τη διασκέδαση του κοινού και να κάνουμε μια σημαντική έκκληση προς όλους τους πελάτες των καταστημάτων μας να δείχνουν πάντα μεγάλη κατανόηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψή τους απέναντι σε κάθε απρόοπτο.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους