Ειδικές εξαιρέσεις στον αντικαπνιστικό νόμο για τα καταστήματα Εστίασης με προσφυγή στο ΣτΕ

11 Οκτωβρίου, 2019
Ειδικές εξαιρέσεις στον αντικαπνιστικό νόμο για τα καταστήματα Εστίασης με προσφυγή στο ΣτΕ
Το ΠΑΣΚΕΔΙ προσφεύγει στο ΣτΕ για τη μη πλήρη εφαρμογή από την κυβέρνηση του Νέου Αντικαπνιστικού Νόμου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Η νέα ”προσθήκη-αλλαγή” του αντικαπνιστικού νόμου είναι γεγονός, με την εφαρμογή του να έχει ξεκινήσει παράλληλα με ελέγχους από τα αρμόδια όργανα. Στη Θεσσαλονίκη ήδη οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ ανέδειξαν παραβάσεις με πρόστιμα να μοιράζονται τόσο σε καταστηματάρχες όσο και σε θαμώνες καταστημάτων.

Τα παράπονα που εκφράζουν οι καταστηματάρχες για την εφαρμογή του νόμου είναι συγκεκριμένα, όπως και οι λόγοι που τους προκαλούν φόβο και αγωνία εν όψει κυρίως της χειμερινής σεζόν που έρχεται: πώς θα μπορέσουν να απορροφήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος και τον αντίκτυπο που αναμένεται να έχει στην κίνηση των καταστημάτων τους.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Αυτός είναι ο λόγος που το ΠΑΣΚΕΔΙ, μέσα από τη συλλογικότητα και ένα σαφές οργανωμένο πλαίσιο δράσης, προσφεύγει στο ΣτΕ ζητώντας συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος του κλάδου της Εστίασης. Στόχος της κίνησης είναι η μη πλήρης εφαρμογή από την κυβέρνηση του Νέου Αντικαπνιστικού Νόμου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετά από σοβαρή, λεπτομερή και διεξοδική μελέτη του όλου θέματος, το συμβούλιο του ΠΑΣΚΕΔΙ αποφάσισε να εισηγηθεί και να προτείνει προς όλα τα μέλη του συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην συνέχεια:

           1. Νομική διαδικασία για μη πλήρη εφαρμογή του Νέου Αντικαπνιστικού Νόμου

           2. Νομική διαδικασία για εξαίρεση όσων δεν επιθυμούν να γίνουν άκαπνα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, (με την συναίνεση του πελάτη)

           3. Νομική διαδικασία για δημιουργία λέσχης καπνιζόντων

          

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους