Αντικαπνιστικός νόμος: θα παίζουμε κλέφτες-αστυνόμοι ή θα βρούμε μια δίκαιη λύση;

11 Οκτωβρίου, 2019
Αντικαπνιστικός νόμος: θα παίζουμε κλέφτες-αστυνόμοι ή θα βρούμε μια δίκαιη λύση;
Η εφαρμογή του νόμου πρέπει να γίνει ομαλά, καθώς ο κλάδος της Εστίασης και της Διασκέδασης δεν μπορεί να απορροφήσει μια τόσο μεγάλη αλλαγή χωρίς κόστος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν είναι μια απλή υπόθεση στην Ελλάδα. Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το εν λόγω ζήτημα, η εφαρμογή του νόμου πρέπει να γίνει ομαλά, καθώς ο κλάδος της Εστίασης και της Διασκέδασης δεν μπορεί να απορροφήσει μια τόσο μεγάλη αλλαγή χωρίς κόστος.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είμαστε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ η μόνη χώρα με την μεγαλύτερη αναλογία καταστημάτων εστίασης/πληθυσμού! Η Εστίαση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας και του τρόπου ψυχαγωγίας των Ελλήνων, αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται 365 μέρες τον χρόνο τη χώρα μας -ασχέτως αν, παρόλα αυτά η Εστίαση δεν έχει ακόμα ενταχθεί στον ΕΟΤ (πονεμένη ιστορία για μια άλλη στιγμή)…

Ούτε λίγο ούτε πολύ, όλοι ξέρουμε ότι ο Έλληνας για να ξεσκάσει θα βγει να πιει τον καφέ του, το ποτό του, να απολαύσει τους μεζέδες του, προκειμένου μέσα από αυτό τον τρόπο να ξεχαστεί έστω και για λίγο απ’ τα προβλήματα που τον απασχολούν και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το τσιγάρο αποτελεί για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου αναπόσπαστο μέρος όλης αυτής της διαδικασίας.

Προσοχή! Δεν λέμε ότι οι μη καπνίζοντες δεν έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν την ίδια διασκέδαση επειδή τους εμποδίζει ο καπνός. Ίσα ίσα στη διασκέδαση δεν χωράνε διακρίσεις. Συν τοις άλλοις, όλοι μας είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας, συμφωνώντας απόλυτα με το πνεύμα του νόμου, αλλά και μα ειδικές απαγορεύσεις όπως σε χώρους που παρευρίσκονται παιδιά, σε δημόσιες υπηρεσίες κλπ.

Ωστόσο, αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίσουν, έτσι ώστε ο κλάδος της Εστίασης να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει και όχι να δει κόσμο να απομακρύνεται και ακόμα μεγαλύτερα πρόστιμα να απειλούν με λουκέτο την επιχείρηση που με τόσο κόπο έχει κρατήσει όρθια μέσα στην κρίση…

Αντικαπνιστικός ΝΑΙ, αλλά με ΔΙΚΑΙΟΥΣ κανόνες!

Σε έναν ελληνικό λαό, όπου τα χρόνια της κρίσης βίωσε τεράστιες απώλειες, είναι οριακά επικίνδυνο να εφαρμόζεις “μαχαίρι” τέτοιου τύπου απαγορεύσεις. Γιατί ενώ από τη μια, ως κράτος, παρέχεις μηδαμινές μέριμνα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες της Ευρώπης, την ίδια στιγμή, του ζητάς ως δια μαγείας να γίνει τύπος και υπογραμμός με μια νέα συνθήκη που πληγώνει άμεσα έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο, χιλιάδες επιχειρηματίες και άπειρους πελάτες…

Άλλωστε, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι η εστίαση και ο τουρισμός κράτησαν -και κρατούν ακόμα- την χώρα στα πόδια της την τελευταία δεκαετία! Η Εστίαση ήταν αυτή που συνέχισε να φέρνει χρήμα, να δίνει δουλειές, να προσφέρει κινητικότητα στην αγορά. Γιατί τώρα να της βάζουμε ακόμα μία τρικλοποδιά;

Διάκριση καταστημάτων: η μόνη λύση

Η χρυσή τομή δεν βρίσκεται αλλού παρά μόνο στη διάκριση καταστημάτων με ειδική σήμανση σε καταστήματα καπνιζόντων και μη καπνιζόντων. Ναι, ο νόμος να είναι αυστηρός αν βρεθεί καπνιστής σε κατάστημα μη καπνιζόντων. Ωστόσο, αν ένας καπνιστής επιλέξει να διασκεδάσει σε κατάστημα με ειδική σήμανση που επιτρέπει το κάπνισμα, πρέπει να έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει!

Αν υπάρχει διάθεση για μόνιμη λύση του προβλήματος, τότε θα βρεθεί και λύση. Με κινήσεις όπως ο 3ψηφιος αριθμός καταγγελιών, όμως, τότε θα έχουμε ένα κανονικό πανηγύρι, ένα ανόητο παιχνίδι “κλέφτες και αστυνόμοι” που θα καταφέρει να διχάσει ακόμα περισσότερο και να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινωνία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους