Espresso, φίλτρου, cappuccino, ελληνικός… tips, τεχνικές και συνταγές με βάση τον καφέ θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο των Barista Academy Coffee Seminars.
Oι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι baristas αλλά και οι εργαζόμενοι στην καφεστίαση που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη του καφέ και να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους επάνω σε αυτόν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης μια σειρά από workshops, που θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της εταιρείας Cofeexpert, D07, στο Hall 1. Χορηγός των Coffee Seminars της Barista Academy είναι η έκθεση HORECA και βασικός ομιλητής και εισηγητής των σεμιναρίων θα είναι ο Παναγιώτης Νίκας, Υπεύθυνος εκπαίδευσης στην Barista Academy και συγγραφέας βιβλίων για τον καφέ.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
11:00
Ελληνικός Καφές: Εναλλακτικές πρακτικές και τεχνική για κρύο Ελληνικό, Frio
12:00
Ο δεκάλογος του ιδανικού Espresso: Τι καθορίζει τελικά την ποιότητα στο φλιτζάνι μας
13:00
Γάλα για Cappuccino: Επίδειξη τεχνικής για βελούδινη κρέμα και η ορθή ρίψη / Εναλλακτικά φυτικά ροφήματα, ποια είναι συμβατά στον cappuccino;
14:00
Freddo: Αναλογίες και σωστή τεχνική / Ιδανικό γάλα
16:00
Καφές Φίλτρου: Ποια τεχνική είναι κατάλληλη για την επιχείρησή σας; Ποιο είναι το ιδανικό φίλτρο;
17:00
Σοκολάτα Ρόφημα: Αναλογίες – Τεχνική – Παρουσίαση / Σοκολάτα με γεύσεις (φυσικά ή σιρόπι;) / Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για κρύα σοκολάτα;
18:00
Smoothies: Παρουσίαση της πρωτότυπης συνταγής και ιστορίας των smoothies / Εναλλακτικές εφαρμογές και συνταγές με καφέ
Πηγή: horecaexpo.gr
Leave a comment