Καφέ στην Casa Bianca: πρώτες αντιδράσεις για το ύψος του μισθώματος

12 Ιουνίου, 2019
Καφέ στην Casa Bianca: πρώτες αντιδράσεις για το ύψος του μισθώματος
Το διάσημο νεοκλασικό της Casa Bianca στη Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε εντυπωσιακό καφέ, ωστόσο, ήδη αντιδράσεις έχει προκαλέσει το μίσθωμα με το οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε

Καφέ στην Casa Bianca: πρώτες αντιδράσεις για το ύψος του μισθώματος

Το διάσημο νεοκλασικό της Casa Bianca στη Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε εντυπωσιακό καφέ, ωστόσο, ήδη αντιδράσεις έχει προκαλέσει το μίσθωμα με το οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εκμίσθωση του χώρου, που βρίσκεται στη λεωφόρο Βασ. Όλγας 180.

Ο δήμος, μετά από φανερή πλειοδοτική δημοπρασία, που διενεργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, εκμίσθωσε για έξι χρόνια το διατηρητέο κτήριο με μίσθωμα 5.500 ευρώ ετησίως.

Το ζήτημα του μισθώματος έθεσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το μίσθωμα είναι 5.500 ευρώ το χρόνο. Κάνοντας την αναγωγή είναι λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα». «Γνωρίζοντας πως όταν νοικιάζουν κάποιοι άνθρωποι ένα καφέ χώρους 80-90 τμ σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, όχι στο κέντρο, τα μισθώματα είναι 500 – 1.000 ευρώ. Μήπως έχει γίνει λάθος; Ποιος το καθόρισε το ύψος των μισθωμάτων. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος», διερωτήθηκε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «στο παρελθόν είχε απασχολήσει το θέμα της Casa Bianca καθώς ο δήμαρχος είχε κάνει μια πρόταση να παραχωρηθεί στην Πολιτιστική Εταιρεία και είχαμε πει ότι ήταν μια καλή πρόταση».

Απαντώντας από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου υπενθύμισε αρχικά πως υπήρχε ομόφωνη απόφαση του 2017 στο δημοτικό συμβούλιο για την εκμίσθωση καφέ στην Casa Bianca.

Αναφερόμενη στο μίσθωμα τόνισε η Επιτροπή Εκτίμησης Εκμισθώσεων Ακινήτων πρότεινε την αφετηρία έναρξης πλειοδοτικής ανοιχτής δημοπρασίας το ποσό των 6.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο, η Οικονομική Επιτροπή θεώρησε ως αφετηρία έναρξης να είναι 6.600 ευρώ. «Όταν έγινε η πρώτη δημοπρασία με μίσθωμα 6.600 ευρώ δεν παρουσιάστηκε κανένας, ήταν άγονη. Στη δεύτερη δημοπρασία με χαμηλότερο τίμημα, 6.000 ευρώ, πάλι δεν παρουσιάστηκε κανένας και ματαιώθηκε πάλι. Στην τρίτη δημοπρασία κατέβηκε το μίσθωμα στις 5.500 ευρώ και παρουσιάστηκε μόνο ένας», τόνισε η κ. Αγγελίδου. 

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα μικρό καφέ στο ημιυπόγειο της Casa Bianca, όπου μέσα θα επιτρέπoνται οκτώ τραπεζοκαθίσματα μόνο και έξω σε ένα μικρό κομμάτι του κήπου τα διπλάσια». Σύμφωνα με την ίδια, «ο επενδυτής δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή ανακατασκευή αν δεν πάρει την έγκριση της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων και των Τεχνικών Υπηρεσιών».

Σημειώνεται ότι στο διατηρητέο κτήριο στεγάζεται το τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους