Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύματα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύματα

Ήρθαν επισκέπτες και δεν έχετε κάτι να κεράσετε; Έχετε φούρνο μικροκυμάτων; Ψυχραιμία, όλα γίνονται. Ακόμα και ένα ατομικό μπράουνι σε κούπα, έτοιμο σε ενάμισι λεπτό.

Δείτε πως φτιάχνουμε το μπράουνι στα μικροκύμματα βήμα – βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα

Βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μια κούπα χωρητικότητας 250 ml και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα

Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για 50 δευτερόλεπτα ή στα 800 W για 30 δευτερόλεπτα. Σκορπίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και χωρίς να ανακατέψουμε ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και είναι έτοιμο!
Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα
4′ προετοιμασία
1′ ψήσιμο
Σύνολο: 5′

Υλικά

Μερίδες: για μια κούπα των 250  ml

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, μαλακή
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κρόκος από μεσαίο αυγό
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ)
  • 1 σφηνάκι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας σοκολάτα σε σταγόνες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα, βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μια κούπα χωρητικότητας 250 ml και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.
  2. Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Βάζουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για 50 δευτερόλεπτα ή στα 800 W για 30 δευτερόλεπτα.
  6. Σκορπίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και χωρίς να ανακατέψουμε ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και είναι έτοιμο!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καλαμάρια γεμιστά

  Καλαμάρια γεμιστά που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε Καλαμάρια γεμιστά με τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Γοητεύστε τους καλεσμένους σας με μια...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ

Βελούδινη Αγκαλιά, η συνταγή Κιουνεφέ που θα λατρέψετε. Η Αποθέωση του Τυριού...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...