Ήρθαν επισκέπτες και δεν έχετε κάτι να κεράσετε; Έχετε φούρνο μικροκυμάτων; Ψυχραιμία, όλα γίνονται. Ακόμα και ένα ατομικό μπράουνι σε κούπα, έτοιμο σε ενάμισι λεπτό.
Δείτε πως φτιάχνουμε το μπράουνι στα μικροκύμματα βήμα – βήμα:
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μια κούπα χωρητικότητας 250 ml και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.
Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για 50 δευτερόλεπτα ή στα 800 W για 30 δευτερόλεπτα. Σκορπίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και χωρίς να ανακατέψουμε ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και είναι έτοιμο!
Υλικά
Μερίδες: για μια κούπα των 250 ml
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, μαλακή
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- 1 κρόκος από μεσαίο αυγό
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ)
- 1 σφηνάκι χυμός πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουτ. σούπας σοκολάτα σε σταγόνες
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα, βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μια κούπα χωρητικότητας 250 ml και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.
- Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
- Βάζουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για 50 δευτερόλεπτα ή στα 800 W για 30 δευτερόλεπτα.
- Σκορπίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και χωρίς να ανακατέψουμε ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και είναι έτοιμο!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.
Leave a comment