Αποκτήστε πνευματικά δικαιώματα για εκτέλεση της μουσικής σας ως Soundtracks!

3 Ιανουαρίου, 2019
Αποκτήστε πνευματικά δικαιώματα για εκτέλεση της μουσικής σας ως Soundtracks!
Η Soundreef συγκεντρώνει τους δημιουργούς και τα δικαιώματα των στιχουργών σε περίπτωση που τα κομμάτια σχετίζονται με τις εικόνες βίντεο που μεταδίδονται σε κινηματογράφους

Αποκτήστε πνευματικά δικαιώματα για εκτέλεση της μουσικής σας ως Soundtracks!

Κάθε συνθέτης ή / και στιχουργός της Soundreef που συνθέτει ένα Original Soundtrack ή έχει ένα ή περισσότερα κομμάτια που περιλαμβάνονται σε ένα Soundtrack, μπορεί να βασιστεί στην Soundreef για τη συλλογή ορισμένων δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη χρήση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί και να διαφοροποιηθεί μια σειρά πτυχών που σχετίζονται με αυτό το συγκεκριμένο είδος χρήσεων.

Καταρχάς, η χρήση των κομματιών που σχετίζονται με τις εικόνες βίντεο (σε διαφημίσεις, ταινίες, ντοκιμαντέρ κ.λπ.) καθιστά την άδεια συγχρονισμού ήχου / βίντεο υποχρεωτική για τον χρήστη. Αυτού του είδους η άδεια αγοράζεται πολύ πιο συχνά από τον αρχικό παραγωγό των εικόνων βίντεο (για παράδειγμα, τα διαφημιστικά ή κινηματογραφικά στούντιο) και όχι από τους ίδιους τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.

Αυτή η διαδικασία αγοράς βασίζεται πάντοτε σε μια ιδιωτική διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών (ο χρήστης στο ένα άκρο και ο τραγουδοποιός, ο συνθέτης, ο στιχουργός, η ετικέτα και οι ερμηνευτές στο άλλο) και δεν τη διαχειρίζονται ούτε οι συλλογικοί οργανισμοί, ούτε οι ανεξάρτητοι διαχειριστικοί φορείς.

Παρά το γεγονός ότι ανταμείβεται οικονομικά, ο εν λόγω κάτοχος δικαιωμάτων δεν μπορεί στην πραγματικότητα να συνδεθεί με οποιοδήποτε περιεχόμενο βίντεο. Η ιδιωτική διαπραγμάτευση αποτελεί συνεπώς μεγαλύτερη εγγύηση για τους κατόχους δικαιωμάτων, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εικόνα τους και η σημασία τους. Έτσι, η Soundreef (καθώς και οποιαδήποτε άλλη Εταιρεία Συλλογής ή Ανεξάρτητη Διαχειριστική Οντότητα) δεν ασχολείται με τους όρους και τις προϋποθέσεις των συμβάσεων που σχετίζονται με το συγχρονισμό και τη διαχείριση δικαιωμάτων συγχρονισμού.

Η Soundreef συγκεντρώνει τους δημιουργούς και τα δικαιώματα των στιχουργών σε περίπτωση που τα κομμάτια σχετίζονται με τις εικόνες βίντεο που μεταδίδονται σε κινηματογράφους, στην τηλεόραση ή στις πλατφόρμες ανταλλαγής βίντεο, όπως το Youtube.

Σε περίπτωση εκπομπής κινηματογράφου (όπως συμβαίνει και κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας) και σύμφωνα με τον Νόμο, ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου πρέπει να λάβει άδεια για τη μετάδοση κομματιών που σχετίζονται με εικόνες βίντεο στα θέατρα του.

Η διαχείριση δικαιωμάτων είναι αποτελεσματική σε όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται άμεσα από την Soundreef ή μέσω συμφωνιών εκπροσώπησης. Για πολλές χώρες του κόσμου, η Soundreef συνήψε μια σημαντική συμφωνία με την SUISA, την εθνική ελβετική εταιρεία συλλογής.

ΠΗΓΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους