Οαπεσταλμένος του tvxs.gr στην Ουκρανία, Spyros Hound περιγράφει και φωτογραφίζει όσα είδε και βίωσε σε κατεστραμμένα χωριά και περιοχές της Ουκρανίας.

Στη Μποροντιάνκα, στην περιοχή της Μπούτσα στα προάστια του Κιέβου, δεν υπήρχαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μόνο ένα εργοστάσιο παραγωγής εκσκαφικών μηχανημάτων, που αποτελούσε και την κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων. . Δυστυχώς η περιοχή του εργοστασίου είναι ναρκοθετημένη και η πρόσβαση σε αυτό κατέστη αδύνατη για να το φωτογραφίσω.

Μπαίνοντας από τη βόρεια είσοδο της πόλης, συναντάει κανείς κυρίως σπίτια, μικρά καταστήματα και μερικά δημόσια κτήρια. Όλα έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές, καθώς από εκεί προέλασαν και τα ρωσικά στρατεύματα με τα άρματα καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους και καταλαμβάνοντας εν συνεχεία την πόλη.

«Ένας φίλος μου έτρεξε και μπήκε στο γκαράζ δίπλα στο σπίτι του για να σωθεί, όταν το άρμα ξεκίνησε να ρίχνει βλήματα και να το γκρεμίζει. Τον αντιλήφθηκαν και γάζωσαν το γκαράζ του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Ήταν ο συμμαθητής μου», λέει ο κ. Σλάβα Πετούνιν που στέκεται δίπλα στο κατεστραμμένο του αυτοκίνητο και μπροστά από το ισοπεδωμένο του σπίτι.

«Μια βδομάδα αργότερα προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε πως πρέπει να μας αφήσουν να απομακρύνουμε το πτώμα του και να τον θάψουμε. Δεν μας επέτρεψαν για 6 εβδομάδες να το κάνουμε, όσο τελούσε δηλαδή υπό ρωσική κατοχή το χωριό μας. Είναι ζώα, βάνδαλοι και άψυχοι», προσθέτει.

Ο κ. Σλάβα Πετούνιν ήταν μηχανικός πριν τον πόλεμο στην εταιρεία Antonov που είχε σχεδιάσει και τα θρυλικά AN-225 Mriya, τα μεγαλύτερα αεροπλάνα μεταφοράς στον κόσμο που καταστράφηκαν.