Αλλάζει το καθεστώς εξετάσεων στα διαγνωστικά κέντρα από 1η Ιουλίου

28 Ιουνίου, 2019
Αλλάζει το καθεστώς εξετάσεων στα διαγνωστικά κέντρα από 1η Ιουλίου
Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων από την 1η Ιουλίου, ύστερα και από τον σάλο που προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα με την αντίδραση των διαγνωστικών κέντρων

Αλλάζει το καθεστώς εξετάσεων στα διαγνωστικά κέντρα από 1η Ιουλίου

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων από την 1η Ιουλίου, ύστερα και από τον σάλο που προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα με την αντίδραση των διαγνωστικών κέντρων. Πλέον, ο ΕΟΠΥΥ βάζει πλέον πλαφόν ανά μηχάνημα που διαθέτουν τα διαγνωστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαγνωστικές εξετάσεις, συνεπώς και τη σχετική δαπάνη, περιορίζει τον αριθμό που μπορεί να διεξαχθεί ανά μηχάνημα. Η απόφαση αφορά κυρίως μαγνητικές τομογραφίες, αξονικές καιμαστογραφίες.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις

Όπως αναμένεται, ωστόσο, η νέα απόφαση του ΕΟΠΥΥ φέρνει αναστάτωση για άλλη μία φορά στους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, όταν τα διαγνωστικά κέντρα ή τα διαγνωστικά εργαστήρια θα ξεπερνούν το πλαφόν τους, οι ασφαλισμένοι θα αναζητούν υποχρεωτικά άλλη Μονάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εξέτασή τους.

Παράλληλα σε περίπτωση που ασθενείς θα βρίσκονται σε ανάγκη και πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα μία εξέταση, τότε θα αναγκάζονται αν δε βρίσκουν ελεύθερο ραντεβού, πληρώνοντας ολόκληρο το αντίτιμο των εξετάσεων. Διαφορετικά θα πρέπει να τρέχουν από διαγνωστικό κέντρο σε διαγνωστικό κέντρο για να βρουν ελεύθερο μηχάνημα.

Στόχος η μείωση των εξετάσεων

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ επικαλέστηκε στην επιχειρηματολογία του τον μεγάλο αριθμό των εξετάσεων που διεξάγονται στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Πάντως το 2017 δόθηκαν συνολικά 350 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του, εκ των οποίων τα περίπου 200 εκατ. αφορούσαν σε αιματολογικές εξετάσεις και τα 150 εκατ. ευρώ μοιράσθηκαν σε οκτώ διαφορετικούς κωδικούς που αφορούσαν απεικονιστικές εξετάσεις. Για μαγνητικές και αξονικές δόθηκαν περίπου 76 εκατ. ευρώ, ενώ το 2018 δόθηκαν περίπου 73 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον νέο προϋπολογισμό ο ΕΟΠΥΥ, για διαγνωστικές εξετάσεις για το 2019 θα καταβληθούν 366 εκατ. ευρώ, από 357 εκατ. το 2018, καθώς ανακοινώθηκαν επιπλέον 9 εκατ. ευρώ την περίοδο των κινητοποιήσεων.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους