Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΦΑΓΗΤΟ Αυτή η ελληνική πίτσα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο μισητές του κόσμου
ΦΑΓΗΤΟ

Αυτή η ελληνική πίτσα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο μισητές του κόσμου

Στην Αμερική είναι ανάμεσα στις 3 πιο μισητές πίτσες και φιγουράρει συχνά στην κορυφή με τους χειρότερους συνδυασμούς για πίτσα σε λίστες από όλο τον κόσμο. Μιλάμε για την πίτσα με ανανά που είναι επίσης γνωστή ως «χαβανέζικη πίτσα» και είναι έμπνευση όσο και αν δεν το πιστεύεται ενός Έλληνα του Σαμ Πανόπουλου.

Ο Πανόπουλος μετανάστευσε από την Ελλάδα στον Καναδά το 1954, όταν ήταν 20 χρονών και εργαζόταν ως υπεύθυνος σε εστιατόρια στο Οντάριο μαζί με τα δυο αδέλφια του. Ένα από αυτά ήταν στο Chatham, 290 χιλμ από το Τορόντο που πρόσφερε τυπικά αμερικανικά πιάτα, όπως μπέργκερς αλλά κάπου στην δεκαετία του 60 αποφάσισε να βάλει πίτσα, καθώς εκείνη την περίοδο είχαν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ΗΠΑ, κυρίως χάρη στην Νεα Υορκη και την παράδοση που δημιούργησαν οι ιταλοαμερικάνοι.

Μια ημέρα ο Πανόπουλος αποφάσισε να προσθέσει κομμάτια ανανά πάνω στην πίτσα, απλά για να δει πως θα ήταν η γεύση της και η αντίθεση των γεύσεων του άρεσε πάρα πολύ.

Λίγους μήνες αργότερα οι πελάτες έκαναν σαν τρελοί για αυτή την πίτσα και έτσι την προσέθεσαν στο μενού. Ονομάστηκε «χαβανέζικη» από την μάρκα της κονσέρβας του ανανά που χρησιμοποιούσαν και η συνέχεια έμεινε στην ιστορία.

Να προσθέσουμε ότι παρότι οι περισσότεροι μισούν τον συνδυασμό υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές της πίτσας με ανανά όπως ο ειδικός της πίτσας και οργανωτής του πίτσα τουρ στην Νέα Υόρκη Scott Weiner.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Δείτε το video:

Πηγή: pronews.gr

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΑΓΗΤΟ

Γονείς καταγγέλλουν ότι διακινούνται στην Ελλάδα πατατάκια με «γεύσεις πέους» και «αιδοίου»

Τα τσιπς λιθουανικής εταιρείας διακινεί εταιρεία διαδικτυακής πώλησης με έδρα τα Χανιά...

ΦΑΓΗΤΟ

Μαναβική εποχής – Φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Αυγούστου

Καταναλώνοντας τα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται στην εποχή τους, συμβάλλουμε στο να γίνει το καθημερινό...

ΦΑΓΗΤΟ

Φαγητό και καύσωνας: 7 κινήσεις για σωστή διατροφή στις μεγάλες ζέστες

Οι υψηλές θερμοκρασίες εγκυμονούν προβλήματα που σχετίζονται με διαταραχές υγρών και ηλεκτρολυτών, υπόταση...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΦΑΓΗΤΟ

Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το Λονδίνο στο Food Festival του National Geographic Traveller

Ομελέτα σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με παλαιωμένη φέτα, ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά ήταν...