Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ανάκληση συσκευασμένου κρέατος για σαλμονέλα
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ανάκληση συσκευασμένου κρέατος για σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων Έλεγχος για Salmonella spp.» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Α) «ρολό κοτόπουλο γεμιστό κτψ, Ελλην. Επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.

Β) «βόειος κιμάς κτψ, προέλευσης Βελγίου, Ελλην. επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 16.08.23», βάρους 1 kg περίπου.

Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων   Αθήνας    του    ΕΦΕΤ    η    παρουσία    του    παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με αλλεργιογόνα ουσία

Καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο αυγό και έχουν ήδη...

Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στα τρόφιμα προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΕΦΕΤ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων

Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων γιορτάζεται...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«Σάντουιτς με δηλητηριασμένο ψωμί» ή όταν η τεχνητή νοημοσύνη δεν τα πάει και τόσο καλά! Άρχισε να προτείνει θανατηφόρες συνταγές σε πελάτες σούπερ μάρκετ

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί ένα σούπερ μάρκετ στη Νέα Ζηλανδία για τον σχεδιασμό γευμάτων εμφανίστηκε να...

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου “Σουβλάκι κοτόπουλο κτψ με πιπεριά” από τον Ε.Φ.Ε.Τ

Διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα...