Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριζότο με μανιτάρια
ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

Ριζότο με μανιτάρια

Συστατικά

  • 300 γρ. duxelle μανιταριών
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • κύβο κότας Maggi
  • 800 ml νερό, για τον κύβο
  • 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι, μονο τα φύλλα του, για σερβίρισμα

Για τα μανιτάρια

  • 200 γρ. μανιτάρια champignon
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Δείτε το βίντεο στη νοηματική εδώ.

 

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε απαλά συνεχώς.
  • Προσέχουμε να εξατμιστεί όλο το κρασί πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε τον ζωμό ώστε να μην είναι ξινό το ριζότο.
  • Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το duxelle μανιταριών και ανακατεύουμε.
  • Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, δηλαδή να είναι κρεμώδες αλλά al dente.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ριζότο μας.
  • Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λιγό νερό ακόμα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ”ξεκουραστεί”.
  • Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες σε δύο δόσεις χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο κάθε φορά.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν πολύ ωραίο χρώμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις το ριζότο είναι έτοιμο, ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. (πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες).
  • Σερβίρουμε αμέσως με τα σοταρισμένα μανιτάρια και τρίβουμε λίγη ακόμα παρμεζάνα από πάνω.

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καλαμάρια γεμιστά

  Καλαμάρια γεμιστά που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε Καλαμάρια γεμιστά με τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Γοητεύστε τους καλεσμένους σας με μια...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ

Βελούδινη Αγκαλιά, η συνταγή Κιουνεφέ που θα λατρέψετε. Η Αποθέωση του Τυριού...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...