Σάββατο , 4 Μάιος 2024
Home ΣΥΝΤΑΓΕΣ Camembert με φιστίκια και μαρμελάδα σύκου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Camembert με φιστίκια και μαρμελάδα σύκου

Camembert με φιστίκια και μαρμελάδα σύκου

Δείτε πώς γίνεται

Υλικά

15′ Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για 6 Άτομα

1 Camembert
3 κ.σ. Μαρμελάδα Σύκο
2 Ξερά Σύκα, ψιλοκομμένα
¼ Φλιτζανιού Φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
¼ Φλιτζανιού Καρύδια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα ξερά σύκα, τα φιστίκια και τα καρύδια.
Τοποθετούμε το camembert σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αλείφουμε με τη μισή μαρμελάδα.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη με τους ξηρούς καρπούς.
Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 10 λεπτά, έτσι ώστε να μαλακώσει αρκετά το τυρί, χωρίς όμως να λιώσει.
Σερβίρουμε με κρακεράκια.

Σκεύη

1 μέτριο μπωλ
1 πυρίμαχο σκεύος

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καλαμάρια γεμιστά

  Καλαμάρια γεμιστά που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε Καλαμάρια γεμιστά με τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Γοητεύστε τους καλεσμένους σας με μια...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ

Βελούδινη Αγκαλιά, η συνταγή Κιουνεφέ που θα λατρέψετε. Η Αποθέωση του Τυριού...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...