Αβγά στο φούρνο με γαλοπούλα
Αβγά στο φούρνο με γαλοπούλα
Δείτε πώς γίνεται
Υλικά
4 κ.σ. Στραγγιστό Γιαούρτι 5% λιπαρά
1-2 Φέτες Παστράμι Γαλοπούλας, σε μικρές λεπτές φέτες
4 Αβγά
Αλάτι
4 κ.σ. Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
Λίγο Κεφαλοτύρι, τριμμένο
Πιπέρι
Λίγο Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Λαδώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και βάζουμε στο κέντρο του καθενός από μία κουταλιά γιαούρτι.
Μοιράζουμε τη γαλοπούλα στα σκεύη και από πάνω βάζουμε από ένα αβγό.
Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε από μία κουταλιά κρέμα γάλακτος στο καθένα, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και πάνω του τρίβουμε όσο πιπέρι θέλουμε.
Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί το οποίο γεμίζουμε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για 8 λεπτά και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.