Αβγά στο φούρνο με γαλοπούλα

12 Νοεμβρίου, 2020
avga

Αβγά στο φούρνο με γαλοπούλα

Δείτε πώς γίνεται

Υλικά

10′ Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για 4 Άτομα

4 κ.σ. Στραγγιστό Γιαούρτι 5% λιπαρά
1-2 Φέτες Παστράμι Γαλοπούλας, σε μικρές λεπτές φέτες
4 Αβγά
Αλάτι
4 κ.σ. Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
Λίγο Κεφαλοτύρι, τριμμένο
Πιπέρι
Λίγο Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Λαδώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και βάζουμε στο κέντρο του καθενός από μία κουταλιά γιαούρτι.
Μοιράζουμε τη γαλοπούλα στα σκεύη και από πάνω βάζουμε από ένα αβγό.
Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε από μία κουταλιά κρέμα γάλακτος στο καθένα, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και πάνω του τρίβουμε όσο πιπέρι θέλουμε.
Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί το οποίο γεμίζουμε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για 8 λεπτά και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Σκεύη

4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη
1 μικρό ταψί

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ