20.000€ πρόστιμο σε εργοδότη που παρενοχλούσε την υπάλληλό του

19 Νοεμβρίου, 2018
20.000€ πρόστιμο σε εργοδότη που παρενοχλούσε την υπάλληλό του
Αποζημίωση 20.000€ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά εγκρίθηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

20.000€ πρόστιμο σε εργοδότη που παρενοχλούσε την υπάλληλό του

Αποζημίωση 20.000€ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά εγκρίθηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, πρόσβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος στο πρόσωπό της με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις. Παράλληλα με το πρόστιμο, ακυρώθηκε η απόλυσή της. Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50€, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την τιμωρία του εργοδότη ξεκίνησε όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, προκαλώντας φυσικά την απόλυσή της από τον εργοδότη, ο οποίος μάλιστα δεν της κατέβαλε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Οι δυσκολίες της καταγγελίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της δεν έκαμψαν την εργαζόμενη, ούτε την «ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ», τη ΓΣΕΕ και τoν δικηγόρο Ρομποτή Σπυρίδωνα, που κίνησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, του Συνήγορου του Πολίτη και του Δικαστηρίου προκειμένου να επέλθει η απόδοση δικαιοσύνης.

Η περίπτωση αυτή δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά επιβεβαιώνει τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης, όπου γυναίκες και άνδρες πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από επιτήδειους εργοδότες.

Το παράδειγμα της εν λόγω εργαζόμενης που δεν έκανε πίσω, αλλά «κυνήγησε» την υπόθεση μέχρι που δικαιώθηκε, πρέπει να αποτελέσει έναυσμα σε όλους ώστε να μην διστάζουν να καταγγέλλουν ανάλογες συμπεριφορές εργοδοτών που θίγουν τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Για περισσότερα, μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα στη σελίδα www.idiotikoi.gr, όπως και να έρθετε σε επαφή με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ. 

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους