Οι Βρετανοί προχωρούν σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

20 Ιουλίου, 2020
Οι Βρετανοί προχωρούν σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Σε σημαντική μείωση του ΦΠΑ στους κλάδους της φιλοξενίας και του τουρισμού, από το 20% στο 5%, προχώρησε η Βρετανία από την Τετάρτη 15 Ιουλίου και για τους επόμενους 6 μήνες.

Σε σημαντική μείωση του ΦΠΑ στους κλάδους της φιλοξενίας και του τουρισμού, από το 20% στο 5%, προχώρησε η Βρετανία από την Τετάρτη 15 Ιουλίου και για τους επόμενους 6 μήνες, έως τις 12 Ιανουαρίου 2021.

Στόχος τους η ενίσχυση της οικονομίας μετά από το lockdown που έφερε στη χώρα η πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, επιχειρήσεις όπως εστιατόρια και παμπ μπορούν να εφαρμόσουν προσωρινά τον συντελεστή του 5% σε ορισμένα είδη, μειώνοντας παράλληλα και τις τιμές στους καταλόγους τους.

Ειδικότερα, η μείωση του ΦΠΑ μπορεί να ισχύσει για ζεστό ή κρύο φαγητό που σερβίρεται για κατανάλωση εντός εστιατορίων, cafe και σε καντίνες, ζεστά ή κρύα ποτά χωρίς αλκοόλ που σερβίρονται για κατανάλωση εντός εστιατορίων ή παμπ, ζεστό φαγητό και μη αλκοολούχα ποτά takeaway, προμήθειες τρίτων για catering εκδηλώσεων (όπως γαμήλιες δεξιώσεις, πάρτι ή συνέδρια).

Στη μείωση του ΦΠΑ δεν περιλαμβάνονται τα αλκοολούχα ποτά, οι λιανικές προμήθειες κρύων φαγητών σε πακέτο (takeaway) και τα τρόφιμα που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής (π.χ. παντοπωλεία) και απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία από τους πελάτες, όπως ξεπάγωμα και μαγείρεμα.

Σημειώνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι η ίδια με το πρόγραμμα κουπονιών «eat out to help out», το οποίο προσφέρει σε κάθε άτομο έκπτωση 50% σε φαγητό εστιατορίου (έως την αξία των 10£), σε εστιατόρια που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τον Αύγουστο.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους