Βασίλης Ρόκος: ένας νέος άνθρωπος της Εστίασης στο πλευρό του Βαρουφάκη

1 Ιουλίου, 2019
Βασίλης Ρόκος: ένας νέος άνθρωπος της Εστίασης στο πλευρό του Βαρουφάκη
Οι άνθρωποι της Εστίασης ανέκαθεν ήταν μαθημένοι στο να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και γι’ αυτό εκπαιδεύτηκαν στο να βρίσκουν πρακτικές λύσεις.

Στην φωτο ο Βασίλης Ρόκος, η Πρόεδρος Νίκη Κωνσταντίνου και ο Γεν. Γραμματέας Ηλίας Καλιώρας στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ

Βασίλης Ρόκος: ένας νέος άνθρωπος της Εστίασης στο πλευρό του Βαρουφάκη

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, υποδεχθήκαμε στα γραφεία μας τον Βασίλη Ρόκο. Τον ΄΄άνθρωπο΄΄ Βασίλη Ρόκο. Τον υποψήφιο Βουλευτή με την παράταξη του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25, τον άνθρωπο που τιμά όσο κανείς άλλος τον κλάδο της Εστίασης, γιατί, πέραν των Βιομηχανικών του υποχρεώσεων, ασχολείται ενεργά και με την Εστίαση.

Οι άνθρωποι της Εστίασης ανέκαθεν ήταν μαθημένοι στο να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και γι’ αυτό εκπαιδεύτηκαν στο να βρίσκουν πρακτικές λύσεις. Ο Βασίλης Ρόκος, ιδιοκτήτης καταστημάτων Εστίασης και πλέον, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25,είναι ένας από αυτούς και είναι έτοιμος με όλες του τις δυνάμεις να προσφέρει άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι συμπολίτες του.

Όπως έκανε άλλωστε πάντα, ιδίως με την προσφορά του μέσω του εθελοντισμού προς κάθε ευπαθή ομάδα,είναι έτοιμος πάνω απ’ όλα να παλέψει για την δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους: «Για να μπορέσει κάποιος να ασχοληθεί με την πολιτική πρέπει να έχει υπάρξει εθελοντής και να έχει δείξει στο σύνολο του βίου του ότι μπορεί να βοηθήσει τους συνανθρώπους. Ο κόσμος θα αλλάξει μόνο όταν στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Ποιος είναι ο Βασίλης Ρόκος

Ο Βασίλης είναι 30 ετών και αν ανατρέξει κανείς στις δράσεις του καταλαβαίνει ότι για να καταφέρει όλα όσα έχει κάνει έχουν γίνει με αδιάκοπη προσπάθεια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Λαγκαδά. Στα 18 του μετακόμισε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για σπουδές στο τμήμα Πολιτών Επιστημών του ΑΠΘ και έπειτα συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο International Management, στο Royal Holloway του Λονδίνου.

Το 2010 ανέλαβε μαζί με τον αδελφό του την οικογενειακή επιχείρηση με πυρίμαχα τούβλα και πετρώματα. Εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα, και ενώ η επιχείρηση δοκιμάζονταν με δυσκολίες, όπως αρκετές βιοτεχνίες στη χώρα, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς καμία στήριξη ή χρηματοδότηση να προάγουν την εξωστρέφεια της και πλέον να εξάγουν σε 45 χώρες.

Παράλληλα όμως με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ο Β.Ρόκος συμμετείχε σε κοινωνικές δράσεις. Χαρακτηριστικά μαζί με την αδερφή του Κατερίνα ξεκίνησε την κίνηση με την θεραπευτική ιππασία, για άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, παρέχοντας σε συνανθρώπους μας καλύτερη ποιότητα ζωής. Όπως μας εξήγησε, ο ίδιος και όλη του η οικογένεια έχουν καλλιεργήσει ένα βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης για άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες, καθώς η μητέρα του αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Η ανιδιοτελής προσφορά και αγάπη του Β.Ρόκου αγγίζει και την μέριμνα αδέσποτων ζώων, καθώς στον Λαγκαδά φιλοξενεί σε ειδικό χώρο πάνω από 50 αδέσποτα, παρέχοντας τους σίτιση και κτηνιατρική φροντίδα, με έξοδα δικά του.

Στόχος: έξοδος από μνημόνια – ανάπτυξη επιχειρηματικότητας

«Η χώρα μας δεν έχει βγει από κανένα μνημόνιο και από καμία κρίση. Έχουν περάσει χρόνια από την απαρχή της κρίσης, γίναμε τα πειραματόζωα της Τρόικας και ενώ οι ίδιοι οι θεσμοί έχουν παραδεχτεί πως η πολιτική τους είναι λάθος, συνεχίζουν να την επιβάλλουν με μανία» σχολιάζει ο ίδιος, προσθέτοντας:«Για να το πετυχαίνουμε αυτό στραγγαλίζουμε την οικονομία μας, μειώνουμε τις δαπάνες με λιτότητα και αυξάνουμε τα δημόσια έσοδα με υψηλούς φόρους. Όσο συνεχίζουμε αυτή την δημοσιονομική πολιτική σκοτώνουμε την ανάπτυξη, κλείνουν επιχειρήσεις, φεύγουν μυαλά, δεν έρχονται επενδύσεις. Εμείς λοιπόν στο ΜέΡΑ25 έχουμε πρόγραμμα, ένα ευρωπαϊκό NewDeal. Για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη και να προστατευτεί ο μέσος πολίτης πρέπει να έχουμε μια πολιτική που να δίνει κίνητρα στην επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να γίνει μείωση των φόρων όπως και μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 18% και 15% για χρήση με χρεωστική κάρτα αντίστοιχα».

Μειώσεις φόρων και γραφειοκρατίας

Φυσικά, σε αυτό δεν συνηγορεί καθόλου η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης. Όπως τονίζει ο Βασίλης Ρόκος: «Το κράτος σήμερα σκοτώνει την επιχειρηματικότητα και αυτό συντελεί στο να έχουν κλείσει και να έχουν φύγει πάνω από 200.000 επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν εργαζόμενους και τροφοδοτούσαν το κράτος μας με έσοδα. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει τα φόντα να γίνει ένα από τα κοσμήματα της Ευρώπης. Με γνώση μπορώ να αναφέρω πως κάθε φορά που έρχεται στην πόλη μας κάποιος συνεργάτης μου από το εξωτερικό -καθώς ως επιχειρηματίας έχω συνεργάτες από πολλές χώρες- εκπλήσσεται από την ομορφιά της πόλης μας. Η ιστορία που έχει αυτή η πόλη και τα μνημεία είναι ευφάνταστα, παρόλο όμως που η Θεσσαλονίκη έχει ικανή δημοτική αρχή αν δεν γίνει συνεργασία με την κεντρική πολιτική κάθε ιδέα θα κωλυσιεργεί και στο τέλος θα εγκαταλείπεται στην γραφειοκρατία. Χρειάζεται σθένος και πολιτική βούληση, να παίρνει κανείς ριζικές αποφάσεις και να βλέπει την πόλη του σαν το σπίτι του ώστε να μπορεί να ζει ευχάριστα σε αυτό».

Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο

Μιλώντας για τις παθογένειες της πόλης της Θεσσαλονίκης, τα παραδείγματα είναι ουκ ολίγα:«Η δυσοσμία και η μόλυνση του Θερμαϊκού είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τον Δήμο, ούτε μόνο από την περιφέρεια. Η περιοχή της Δελφών εδώ και χρόνια λόγω των έργων του μετρό έχει καταστραφεί εμπορικά και πολλά καταστήματα έχουν κλείσει, ενώ οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έχουν κατρακυλήσει. Κανένας πολιτικός δεν αξιώθηκε να ρωτήσει αυτούς τους ανθρώπους πώς μπορούν και επιβιώνουν, πόσο μεγάλες δυσκολίες βιώνουν. Η ΔΕΘ ακόμα και σήμερα -παρά τις άπειρες συζητήσεις μεταξύ των Δήμων και της περιφέρειας διαχρονικά- βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα κάθε φορά που έχουμε έκθεση να μπλοκάρει κυριολεκτικά η πόλη από την κίνηση. Θα μπορούσε με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ να μεταφερθεί και με νέες υποδομές να γίνει μοχλός εμπορικής ανάπτυξης στηρίζοντας τις τοπικές βιοτεχνίες προς την εξωστρέφεια. Η σημερινή τοποθεσία της ΔΕΘ θα μπορούσε να γίνει ένα απέραντο πάρκο, κάτι το οποίο χρειάζεται καθώς η πόλη μας ΔΕΝ αναπνέει. Το ΜέΡΑ25 είναι ένα κόμμα που στηρίζει την οικολογία και την πράσινη ανάπτυξη. Το Σέιχ Σου σήμερα κυριολεκτικά καίγεται ζωντανό και οι συνέπειες θα γίνουν άμεσα αισθητές, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την κίνηση των οχημάτων καταντάνε το περιβάλλον αποπνικτικό. Η περιοχή της Τούμπας, της Χαριλάου και της Τριανδρίας έχει έξαρση εγκληματικότητας και δεν ακούω κανέναν να μιλάει για αυτό. Δεν νοείται να είναι οι πολίτες όμηροι στις οικίες τους. Η αστυνόμευση θα έπρεπε να ενισχυθεί και να επανδρωθεί. Η ευρύτερη περιοχή έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Οι αθλητικοί σύλλογοι που υπάρχουν θα μπορούσαν ν’ αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο. Δεν νοείται από την μια πλευρά να έχουμε γήπεδα ολυμπιακών εγκαταστάσεων τα οποία βιώνουν την παρακμή στο σύνολο της χώρας εφόσον είναι παρατημένα, και σε μια τόσο δραστήρια αθλητικά περιοχή οι υποδομές να είναι πεπαλαιωμένες. Το σύνολο της περιοχής θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο με δημιουργία εγκαταστάσεων για περισσότερα αθλήματα, κέντρων αποθεραπείας και αθλητικών συλλόγων ενισχυμένων από το ίδιο το κράτος. Το ΜέΡΑ25 είναι ένα κόμμα το οποίο στηρίζει τον αθλητισμό όπως και τον πολιτισμό. Η Θεσσαλονίκη μας μπορεί να χωρίζεται σε δήμους, όμως αυτό δεν παύει να την κάνει μια οντότητα όπου όλοι οι πολίτες σε καθημερινό επίπεδο μετακινούνται από τη μια περιοχή στην άλλη. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να μετατρέψουμε την πόλη μας σε ένα κέντρο ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Η πολιτική των μνημονίων έχει αποτύχει, το ξέρουμε όλοι, το ξέρουν και οι ίδιοι που τα συνέταξαν και το παραδέχτηκαν».

Ως ένας νέος άνθρωπος, ο Βασίλης Ρόκος είναι ανοικτός σε κάθε επικοινωνία μέσα από τα SocialMedia. Γι’ αυτό τον λόγο, έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη σελίδα του στο Facebook, καλώντας όλους τους πολίτες να γράψουν σε μορφή σχολίου τις δικές τους λύσεις και απόψεις γι’ αυτήν την πόλη και αυτήν την χώρα.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους