Τριήμερο λουκέτο και πρόστιμο σε καφετέρια επειδή λειτουργούσε μετά τα μεσάνυχτα

24 Σεπτεμβρίου, 2020
Τριήμερο λουκέτο και πρόστιμο σε καφετέρια επειδή λειτουργούσε μετά τα μεσάνυχτα

Τριήμερο λουκέτο έβαλαν οι αστυνομικές αρχές σε καφετέρια στην Κατερίνη καθώς λειτουργούσε πέραν της 24:00 ώρας. Το κατάστημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στον ιδιοκτήτη της καφετέριας επιβλήθηκε και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Η Κεντρική Μακεδονία έχει δεχθεί τα περισσότερα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και αποστάσεις. Χθες η αστυνομία βεβαίωσε 62 παραβάσεις και πρόστιμα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Από τα πρόστιμα τα 19 κόπηκαν στην Πέλλα και τα 14 στην Πιερία.

Στη Θεσσαλονίκη χθες βεβαιώθηκαν επιπλέον 37 πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων χθες, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 38.225 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

6 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 666 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.

3 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Αττική και 1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 119 σχετικές παραβάσεις.

237 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

62 στην Κεντρική Μακεδονία,
37 στη Θεσσαλονίκη,
37 στη Στερεά Ελλάδα,
36 στην Αττική,
19 στην Ήπειρο,
13 στην Κρήτη,
11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στην Πελοπόννησο,
5 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στα Ιόνια Νησιά,
1 στη Θεσσαλία και
1 στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.242 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 16.228 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με πληροφορίες από voria.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους