Θεσσαλονίκη: Η έλλειψη φοιτητών θα φέρει λουκέτα στην εστίαση

14 Οκτωβρίου, 2020
Θεσσαλονίκη: Η έλλειψη φοιτητών θα φέρει λουκέτα στην εστίαση

Την εκτίμηση ότι «οι δείκτες της οικονομίας για ύφεση το 2020 και ανάπτυξη το 2021 θα κυμανθούν πιο κοντά στις προβλέψεις της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ και όχι στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της κυβέρνησης», εξέφρασε ο πρόεδρος στο Οικονομικό Επιμελητήριο / Παράρτημα Κεντρ. Μακεδονίας Βασίλης Γεωργιάδης.

«Εμείς είχαμε προβλέψει ύφεση 10% για το 2020, η κυβέρνηση την υπολογίζει στο 8,1 και μακάρι να γίνει έτσι, που θα είναι και κάτω από το 8,5% του μέσου ευρωπαϊκού όρου, αλλά εκτιμώ ότι τελικά θα φτάσει πιο κοντά στο 9,5% που προέβλεψε το ΔΝΤ», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North. «Ομοίως εκτιμούμε ως αρκετά αισιόδοξη την κυβερνητική πρόβλεψη για 7,5% ανάπτυξη το 2021. Πιστεύουμε ότι κι εδώ θα έχουμε μια εικόνα συνολικά για το 2021 με ανάπτυξη 4%-5%, εντός ορίων προβλέψεων και από το ΔΝΤ δηλαδή, με την ανάκαμψη αυτή  να γίνεται αισθητή στην πραγματική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο».

Ειδική αναφορά έγινε και στο νέο παραγωγικό μοντέλο, που έρχεται στην μετά Covid εποχή. «Κυρία χαρακτηριστικά του θα πρέπει να είναι η ενίσχυση τομέων όπως η βιομηχανία, η τεχνολογία και η μεταποίηση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Σε κλάδους δηλαδή, που θα είναι πιο ασφαλείς απέναντι σε εξωγενείς παράγοντες, σε αντίθεση με τον τουρισμό. Αυτή θα είναι μια αλλαγή που απαιτεί χρόνο και σταθερές πολιτικές. Είναι μια στρατηγική επιλογή την οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν εξ` αρχής τα κόμματα. Φανταστείτε δε, πως αν η Ελλάδα χρειάζεται μια φορά αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, η Θεσσαλονίκη την χρειάζεται δέκα φορές και γι` αυτό είναι πολύ σημαντικές οι ξένες επενδύσεις και οι υποδομές που προχωρούν στην πόλη. Το παραγωγικό μοντέλο της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς, είναι εστίαση, τα πολλά καφέ και εν γένει ο τουρισμός. Οι εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή, γι αυτά που θα διανύσουμε, είναι άσχημες, γιατί όλα αυτά τα μαγαζιά δούλευαν προ Covid λόγω αυξημένου τουρισμού, λόγω των εκθέσεων που λειτουργούσαν στη ΔΕΘ, και λόγω των 150.000 φοιτητών που κάθε μέρα ξόδευαν και φέτος δεν υπάρχουν.  Εκτιμούμε ότι στο 1/3 αυτών των επιχειρήσεων θα μπει λουκέτο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους