ΤΕΛΟΣ το κάπνισμα σε παιδικές χαρές – “Βαριά” πρόστιμα σε παραβάτες

18 Σεπτεμβρίου, 2019
ΤΕΛΟΣ το κάπνισμα σε παιδικές χαρές - "Βαριά" πρόστιμα σε παραβάτες
ΤΕΛΟΣ το κάπνισμα στις παιδικές χαρές, παιδότοπους και χώρους συνάθροισης παιδιών. Η εντατική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από την κυβέρνηση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

ΤΕΛΟΣ το κάπνισμα στις παιδικές χαρές, παιδότοπους και χώρους συνάθροισης παιδιών. Η εντατική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από την κυβέρνηση. Το απαράδεκτο θέαμα γονιών που καπνίζουν ενώ βρίσκονται με τα παιδιά τους σε παιδότοπους, παιδικές χαρές και άλλους χώρους συνάθροισης παιδιών ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φτάνει στο τέλος της. Η κυβέρνηση προχωρεί αποφασιστικά και με αποφασιστικό τρόπο ετοιμάζει βαριά πρόστιμα που θα αρχίσουν να επιβάλλονται στους παραβάτες.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Νέες ρυθμίσεις για το κάπνισμα

Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται σε νέο νομοσχέδιο επικαιροποίησης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο σταθμό ΣΚΑΪ, μίλησε για τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

“Βαριά” πρόστιμα σε παραβάτες

Για τους παραβάτες θα προβλέπονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα, είπε ο κ. Κικίλιας, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο θα περιέχει και ειδικές ρυθμίσεις για ελέγχους κι επιθεωρήσεις. Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι το εν λόγω σκεπτικό δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι, αλλά περισσότερο προσπαθεί να παρακινήσει τους πολίτες να πράττουν το σωστό συνειδητά και οικειοθελώς: «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.

Υποχρεώσεις και δικαιώματα

Επισήμανε πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Δημόσια νοσοκομεία και προσλήψεις

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ακόμα τα σχέδια για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σε αυτά τα μέτωπα «δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό

Ο υπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό και για κάθε κλίνη στις ΜΕΘ. Δεσμεύτηκε πως οι προσλήψεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση θα γίνουν άμεσα, εντός πέντε μηνών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Εγγραφή Μέλους – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς  τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους