Στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου είναι και δύο ελληνικά

23 Νοεμβρίου, 2020
the-clumsies

Στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου είναι και δύο ελληνικά

Μπορεί τα μπαρ της χώρας να είναι σε lockdown από τις 3 Νοεμβρίου, αλλά δύο από αυτά έχουν σοβαρό λόγο να πανηγυρίζουν.

Δημοσιεύτηκε και φέτος, εν μέσω πανδημίας και δεύτερου lockdown, η λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου από την William Reed Business Media, μια λίστα που ξεκίνησε το 2009 και δημοσιεύεται κάθε χρόνο, με βάση τις αξιολογήσεις 500 έμπειρων κριτικών από όλο τον κόσμο.

Για το 2020, πραγματοποιήθηκε για ευνόητους λόγους μια εικονική τελετή στις 5/11 κι όχι η εντυπωσιακή εκδήλωση που σχεδιαζόταν στην Σιγκαπούρη, ενώ μέσω του προγράμματος 50 Best for Recovery συγκεντρώθηκαν 1,24 εκατομμύρια για τον τομέα της φιλοξενίας.

Ποια είναι, όμως, τα δύο ελληνικά, αθηναϊκά μπαρ που βρέθηκαν στα 50 καλύτερα του κόσμου; Στην 3η θέση βρίσκεται το The Clumsies στην Πραξιτέλους, το οποίο χαρακτηρίζεται ότι βάζει την ποιότητα στο πιάτο και στο ποτήρι, σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον, με τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο να επικεντρώνεται στα ελληνικά προϊόντα και υλικά. Το κοκτέιλ που προτείνεται είναι το Oh my Mama, στο οποίοι οι συνιδιοκτήτες, Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης φτιάχνουν το δικό τους μηλίτη και προσθέτουν ρούμι και μπαχαρικά.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και το Baba Au Rum, το οποίο βρίσκεται στην 31η θέση και αποτελεί σύμφωνα με τη λίστα τον «πατέρα της σύγχρονης αθηναϊκής σκηνής των κοκτέιλ». Οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσετε το Daiquiri με ρούμι, βανίλια, γλυκό σέρι, lime, βασιλικό και πολλές ακόμη βοτανικές νότες.

Την κορυφαία θέση κατέκτησε το Connaught Bar του Λονδίνου, με την δεύτερη θέση να πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και το Dante, που μετρά αναμνήσεις… ενός αιώνα.

Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα κάντε κλικ εδώ.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους