Συστατικά
- 2 κιλά ντομάτες, ώριμες
- 1 κρεμμύδι
- 1 αγγούρι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά τσίλι, πράσινη
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. βασιλικό
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
- 100 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. λάδι βασιλικού
- πιπέρι
- φύλλα βασιλικού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε αλάτι, τον δυόσμο και τον βασιλικό ψιλοκομμένα, πιπέρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μπούκοβο προαιρετικά, το ψωμί κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, πιέζοντας όλα τα υλικά για να βγάλουν τα λαχανικά όλα τα ζουμιά τους.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες για να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Χτυπάμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
- Περνάμε από σίτα (σινουά) και πιέζουμε με μία κουτάλα μέχρι να φύγει όλο το ζουμί. Με τον πουρέ που έμεινε στη σίτα μπορούμε να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια με λάδι βασιλικού, πιπέρι και φύλλα βασιλικού.
Leave a comment