Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home PREMIUM ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ψάρια: Η αντίληψη της γενιάς Ζ για την βιωσιμότητα στην κατανάλωση θαλασσινών
PREMIUM ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑTOUR NEWSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΕΣΤΙΑΣΗΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣΝΕΑΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Ψάρια: Η αντίληψη της γενιάς Ζ για την βιωσιμότητα στην κατανάλωση θαλασσινών

Μελέτη για την περιβαλλοντική ευαισθησία των καταναλωτών σχετικά με την παραγωγή και την κατανάλωση θαλασσινών.

Mελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods του mdpi στο Ειδικό Τεύχος New Insights on Food Consumption and Sustainable Development είχε στόχο να διερευνήσει εάν τα μέλη της Generation Z έχουν ευαισθησία και ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την κατανάλωση θαλασσινών, τις πεποιθήσεις τους για το πώς να γίνει πιο βιώσιμη η μελλοντική παροχή θαλασσινών και τη συχνότητα κατανάλωσής τους. Πραγματοποιήθηκε έρευνα με 778 Ιταλούς μαθητές που φοιτούσαν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα αποτελέσματα παρέχουν το προφίλ βιωσιμότητας πέντε ομάδων, εκ των οποίων οι τρεις ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) 12 και 14, ( Στόχος Αειφόρου Ανάπτυξης και βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων, αντίστοιχα),  αλλά οι άλλες ομάδες, που αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του δείγματος, δεν είναι ευαίσθητες, δεν γνωρίζουν ή δεν είναι αποφασιστικές σχετικά με τη βιωσιμότητα της παραγωγής και κατανάλωσης θαλασσινών. 

Συνολικά, η περιβαλλοντική συνείδηση ​​των καταναλωτών στης γενιάς Ζ δεν φαίνεται να σχετίζεται στενά με τη συχνότητα κατανάλωσης βιώσιμων ειδών θαλασσινών. Όσον αφορά τις λύσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της μελλοντικής παραγωγής θαλασσινών, οι νέοι ερωτηθέντες υπογράμμισαν την αλίευση και την εκτροφή νέων, απορριπτόμενων, μη εκμεταλλευόμενων ή οριακών ειδών θαλασσινών. Επίσης οι συμμετέχοντες δήλωσαν υψηλή γνώση των διατροφικών και ασφαλών επιπτώσεων των θαλασσινών. Αυτή η μελέτη είναι μία από τις λίγες που διερευνά ζητήματα που σχετίζονται ειδικά με τα προφίλ της Γενιάς Ζ και την προσέγγιση των νέων προς τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση θαλασσινών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Αναφορά Forleo, MB; Bredice, M. The Sustainability of Seafood Products in the Opinions of Italian Consumers of Generation Z. Foods 2023 , 12 , 4047. https://doi.org/10.3390/foods12224047

cibum.gr Συνεργάτης ΠΑΣΚΕΔΙ

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΕΣΤΙΑΣΗΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΚΕΔΙ για επέκταση του επιδόματος απασχόλησης

Η κυρία Νίκη Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων & Καταναλωτών Εστίασης...

ΕΣΤΙΑΣΗ

Παράταση Απόσυρσης ΕΑΦΔΣΣ και ΦΗΜ για Εστιατόρια: Νέα Οδηγία της ΑΑΔΕ

Η πρόσφατη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με κωδικό Α....

ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διασύνδεση POS – Ταμειακών Συστημάτων

Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για τη...

ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία νέα για τα POS

Κοινή Ανακοίνωση Τύπου – Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ΑΑΔΕ Στις...