Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε ζελεδάκια!
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε ζελεδάκια!

Στην ανάκληση προϊόντων (ζελεδομπουκίτσες) προχώρησε ο ΕΦΕΤ – Οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα, δεν πρέπει να τα καταναλώσουν.

ΕΛΛΑΔΑ. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα από την γερμανική εταιρία “HERMANN Commerce GmbH” προϊόντων (ζελεδομπουκίτσες) που περιέχουν τα πρόσθετα E410, E415, E417 και E440. Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδομπουκίτσες διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.

Πρόκειται για τα προϊόντα “LIUM Jelly Ume” και “LIUM Jelly Ume Mango” με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 12/09/2023.

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω εικονιζόμενα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με αλλεργιογόνα ουσία

Καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο αυγό και έχουν ήδη...

Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στα τρόφιμα προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΕΦΕΤ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων

Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων γιορτάζεται...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«Σάντουιτς με δηλητηριασμένο ψωμί» ή όταν η τεχνητή νοημοσύνη δεν τα πάει και τόσο καλά! Άρχισε να προτείνει θανατηφόρες συνταγές σε πελάτες σούπερ μάρκετ

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί ένα σούπερ μάρκετ στη Νέα Ζηλανδία για τον σχεδιασμό γευμάτων εμφανίστηκε να...

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου “Σουβλάκι κοτόπουλο κτψ με πιπεριά” από τον Ε.Φ.Ε.Τ

Διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα...