Πουλήθηκε το ξενοδοχείο Τιτάνια στο βρετανικό fund London Regional

20 Ιουνίου, 2019
Πουλήθηκε το ξενοδοχείο Τιτάνια στο βρετανικό fund London Regional
Στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του ξενοδοχείου Τιτάνια προχώρησε το βρετανικό ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο London Regional Properties (L+R), που εξελίσσεται

Πουλήθηκε το ξενοδοχείο Τιτάνια στο βρετανικό fund London Regional 

Στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του ξενοδοχείου Τιτάνια προχώρησε το βρετανικό ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο London + Regional Properties (L+R), που εξελίσσεται σε υπολογίσιμη δύναμη στον ελληνικό τουρισμό με άμεσο έλεγχο τουλάχιστον 800 δωματίων. Αν και δεν έχουν ακόμη γίνει επίσημες ανακοινώσεις είτε από την L+R είτε από τους πωλητές, πηγές με γνώση των εξελίξεων επιβεβαιώνουν την συναλλαγή που έγινε με εξαγορά μετοχών από τους δύο βασικούς μετόχους του ομίλου. Πληροφορίες στην αγορά μιλούν για τίμημα που ενδέχεται να υπερέβη τα 50 εκατ. ευρώ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν δύναται να διασταυρωθεί.

Η εξαγορά αυτή έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες και να επιβεβαιώσει ξανά το έντονο ενδιαφέρον της βρετανικής επενδυτικής εταιρείας για την ελληνική αγορά ακινήτων εν γένει και ξενοδοχειακών ειδικότερα. Το ιστορικό ξενοδοχείο Τιτάνια, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον αριθμό 52 της Πανεπιστημίου, αποτελεί την τρίτη επένδυση της L+R στην Ελλάδα μετά το Amathus στη Ρόδο και τη συνεργασία με την Ιντρακάτ για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου στη Μύκονο, φθάνοντας έτσι τα περίπου 800 δωμάτια στην Ελλάδα.

Η αξία της συμφωνίας για την απόκτηση του Amathus, που έγινε πριν από δύο χρόνια, ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης χρέους, και ήδη προχώρησε και πρόσθετη επένδυση για τον εκσυγχρονισμό του. Στη Μύκονο, και ειδικότερα στο Καλό Λιβάδι, συμμετέχει στην ανάπτυξη πολυτελούς μονάδας ξενοδοχείου και κατοικιών σε έκταση 100 στρεμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 80 εκατ. ευρώ.

Η L+R το 2017 είχε επιβεβαιώσει στην «Κ» το ενδιαφέρον της να υλοποιήσει επενδυτικό πλάνο αξίας έως και 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο όσο και σε εμπορικά ακίνητα, με τον υπεύθυνο για την ανάπτυξη της εταιρείας στη Νότια Ευρώπη Νίκο Κωνσταντινίδη να βρίσκεται για τον σκοπό αυτό σε συχνή επαφή με στελέχη της εγχώριας αγοράς real estate και του τραπεζικού τομέα.

Η London + Regional Properties διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας άνω των 9 δισ. στερλινών και έχει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα από 17.000 δωμάτια ξενοδοχείων με σημαντική παρουσία στις ξενοδοχειακές αγορές πολλών ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών (ΗΠΑ, Καραϊβική). Στην Ελλάδα έγινε αρχικά γνωστή όταν συμμετείχε στο ρόστερ των επενδυτικών σχημάτων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Ιδρύθηκε το 1987 από τους –δισεκατομμυριούχους πλέον– αδελφούς Ρίτσαρντ και Iαν Λίβινγκστον.

Πηγή: Καθημερινή

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους