Ν. Παπαθανάσης: Ενδεχόμενα νέα μέτρα σε μπαρ και εστίαση

Αύγουστος 3, 2020
Ν. Παπαθανάσης: Ενδεχόμενα νέα μέτρα σε μπαρ και εστίαση
Νωρίτερα μπορεί να υποχρεωθούν να κλείνουν μπαρ και εστιατόρια, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, μιλώντας για την πιθανότητα επιβολής νέων περιορισμών στον κλάδο.

Νωρίτερα μπορεί να υποχρεωθούν να κλείνουν μπαρ και εστιατόρια, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, που ανέφερε στην τηλεόραση του Σκάι τη Δευτέρα την πιθανότητα επιβολής νέων περιορισμών στον κλάδο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, «τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό λοκντάουν μπορεί να υπάρξει, όχι οριζόντιο… δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα. Eχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις.»

Ωστόσο «υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα,» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει. Πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση.»

Για τον κλάδο των μπαρ και κέντρων διασκέδασης, είπε πως «κατ’ ουσίαν από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθημένους υπάρχουν κανόνες αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου».

Ο κ. Παπαθανάσης προειδοποίησε μάλιστα ότι «με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή».

Οπως επισήμανε ο υφυπουργός, «ελέγχουμε για αισχροκέρδεια σε σχέση με το προ-Covid διάστημα, αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνησης γιατί δεν υπήρχε στο Δίκαιο μας η έννοια της. Ελέγχουμε πρωτίστως για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.»

Διαβεβαίωσε πάντως ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια τόσο σε αντισηπτικά όσο και μάσκες: «Στο ξεκίνημα δεν είχαμε ούτε μία μάσκα παραγωγή, σήμερα έχουμε εκατομμύρια μάσκες παραγωγή, τουλάχιστον 40% με 50% παράγονται στην Ελλάδα. Στα αντισηπτικά κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο ekatanalotis.gov.gr μπορείτε να δείτε τιμές μασκών από πολλά σημεία πώλησης» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Πηγή: skai.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους