Οι ειδικοί «στοχοποιούν» νέες περιοχές για lockdown από την Σύρο και την Λέσβο μέχρι τα Χανιά

31 Μαΐου, 2021
korona123_2

Νέες περιοχές «στοχοποιούν» οι ειδικοί για νέα έκτακτα τοπικά lockdown, όπως έχει ήδη ενημερώσει το pronews.gr : Οι περιοχές αυτές είναι οι Σύρος, Τροιζηνία, Χανιά και Λέσβος.

Ενδεικτικά, την περασμένη Παρασκευή 28 Μαΐου, η Σύρος κατέγραψε 5 κρούσματα, τα Χανιά 17 και η Λέσβος 7. Μια ημέρα νωρίτερα, η Λέσβος μετρούσε 24 κρούσματα, η Σύρος 3 και τα Χανιά 31.

Σημειώνεται ότι κάθε Τετάρτη οι επιδημιολόγοι θα συνεδριάζουν για να εξετάσουν τα δεδομένα ανά περιφέρεια, διαμορφώνοντας τον χάρτη της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων, είναι τα ακόλουθα:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06.00 το πρωί.

– Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό, υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους, απολύμανση καταλόγων στην εναλλαγή των πελατών, απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, υποχρεωτική μάσα από προσωπικό και πελάτες.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.

– Στην εστίαση ως 4 άτομα στο κάθε τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (εκεί θα επιτρέπονται 6 άτομα).

– Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.

– Αναστολή των θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες ως 9 άτομα και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους