Πεντανόστιμο παστίτσιο, το οποίο δεν στερεί καθόλου σε γεύση από εκείνο με το κρέας.
Είναι μία πρόταση γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη, για όσους θέλουν να τηρήσουν την νηστεία των Χριστουγέννων, που ξεκινάει.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ ζυμαρικά για παστίτσιο
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για τον κιμά με μανιτάρια
- 1 κιλό μανιτάρια portobello
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτγ ρίγανη
- Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 1,5 κτγ αλάτι
- 100 γρ κορνφλάουρ
- 1 κτσ φυτικό βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι
Θα χρειαστείτε:
- Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για παστίτσιο al dente, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη.
Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδου.
Leave a comment