Πέμπτη , 9 Μάιος 2024

Συστατικά

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μπακαλιάρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. νερό
  • κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 200 γρ. μηλόξιδο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

  • Τοποθετούμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε τα 2 φιλέτα. Τα κόβουμε στη μέση και τα αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε τα κόκκαλα και το κεφάλι και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Φροντίζουμε να είναι στην άκρη την κατσαρόλας για να μην μπλεχτούν με τα φιλέτα.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε, σε δύο δόσεις, τα φιλέτα στην κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα φιλέτα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κόκκαλα και το κεφάλι για να δώσουν γεύση στο λάδι μέσα στην κατσαρόλα.
  • Σβήνουμε με το νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά για να φτιάξουμε έναν γρήγορο ζωμό. Σουρώνουμε τον ζωμό και αφήνουμε στην άκρη. Τα κόκκαλα δεν τα χρειαζόμαστε άλλο.
  • Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κάππαρη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το μηλόξιδο.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, τον ζωμό και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα φιλέτα και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Στη μέση του χρόνου τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Αν στεγνώσει πολύ η σάλτσα τότε προσθέτουμε επιπλέον νερό.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τις φέτες από το ψωμί. Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με το ψωμί, φέτα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΣΚΕΔΙΕΣΤΙΑΣΗΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Το ΠΑΣΚΕΔΙ στηρίζει τα Ελληνικά τοπικά προϊόντα

Το ΠΑΣΚΕΔΙ αναλαμβάνει μια σημαντική αποστολή: να υποστηρίξει και να προβάλει τα...

TOUR NEWSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗ

Στην Αντίπαρο οι γεύσεις συναντούν την ιστορία

Η Αντίπαρος, αυτό το μικρό κοσμοπολίτικο νησί στο Νότιο Αιγαίο, με την...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Το νόημα της Μεγάλης εβδομάδας

Ένα ταξίδι στον εορταστικό πυρήνα της Ελλάδας σε αλλοτινές εποχές. Κάθε Πάσχα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΕΣΤΙΑΣΗΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Από την καραβάνα στο δίσκο

Η περιπέτεια του φαγητού στο στρατό αποτελεί ένα μοναδικό κεφάλαιο στη ζωή...