Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν χρήματα για διακοπές – Στοιχεία της Eurostat

Αυγ 1, 2019
Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν χρήματα για διακοπές - Στοιχεία της Eurostat
Σχεδόν πάνω από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να απολαύσουν διακοπές μίας εβδομάδας ανέδειξε η Eurostat.

Σχεδόν πάνω από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να απολαύσουν διακοπές μίας εβδομάδας ανέδειξε η Eurostat. Συγκεκριμένα, τo 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει βασικές ετήσιες διακοπές μιας εβδομάδας το 2018, έναντι μέσου όρου 28,3% στην ΕΕ.

 

Έτσι, είναι μία από τις χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν ταξίδεψαν για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat. Μάλιστα, Η χώρα μας ήταν το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία.

 

Οι υπόλοιπες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που δεν ταξίδεψαν λόγω οικονομικής δυσχέρειας ήταν η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%) και η Κύπρος (51%).

 

Αντίθετα, οι χώρες της ΕΕ με τα αντίστοιχα χαμηλότερα ποσοστά ήταν το Λουξεμβούργο (10,9%, δεδομένα του 2017) και η Σουηδία (9,7%).

 

O ευρωπαϊκός μέσος όρος παρουσιάζει βελτίωση σε σύγκριση με το 2013, όταν το 39,5% των κατοίκων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές.

 

Την τελευταία πενταετία, οι χώρες που μείωσαν τα ποσοστά αυτά ήταν η Βουλγαρία (από 35,8% στο 30,5% το 2018) και η Πολωνία (από 34,6% σε 26%).

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους